keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Tolleroita

En tiedä näille muuta nimeä kuin tollerot, mutta nämä oli superherkkua kun olin pieni.

tolleroita, jogurttia ja mansikoita, nam!
Äiti paistoi näitä valurautapannulla isot pinot. Ja niin paistoi myös mun mummo.


Ihan parasta oli, jos niitä jäi vielä seuraavalle päivälle, ja sen sai syödä ihan kädessä pitäen.
Veljen lasten mielestä nämä on ihan parasta, ja mummo joutuu paistamaan näitä "tolleloita"  joka kerta kun pikkuiset ovat hänellä yökylässä.
Tollerot:
3 kkp jauhoja
1 kkp sokeria
1 tl soodaa
2 kkp maitoa (jogurttia, pimää...)
1 kananmuna
- sekoita kuivat aineet keskenään
- lisää maito ja kananmuna, sekoita (taikina on paksua!)
- anna turvota n vartti ja paista keskilämmöllä pikku lettuja
Herkuttele!

10 kommenttia:

  1. Nam, tulee vesi kielelle! Varmasti ovat hyviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä olivat :) Ja helppoja tehdä!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Hyvät ohjeet kannattaa laittaa jakoon! :)

      Poista
  3. Meilläkin syötiin pienenä noita piimälättyjä. En olekaan muistanut niitä ennen kuin nyt. Herkkua
    olivat.
    t.-A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on hyviä. Mun mies otti niitä töihin evääksi...korvaamaan kahvipullan! :)

      Poista
  4. Oi, nam! Kiitos vinkistä. Hauska nimi näillä herkuilla =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, mistä lie tollero sana tulee... ehkäpä ne näyttää palleroilta, pulleroilta, tolleroilta?!?

      Poista