Sekalaisia vinkkejä

Tässä taas muutama sekalainen vinkki.

Ei se ole itseltä pois, jos toisille kertoo hyvistä blogeista, artikkeleista tai muuten mielenkiintoisista jutuista tai vaikkapa portaaleista. Aikaisempia vinkkejä olen merkannut tunnisteella "vinkki". Jos haluat katsoa, niin ainakin täältä, täältä ja täältä löytyy kivoja juttuja.
Kuva lainattu Ted
No nyt tässä taas muutama lisää. Tedissä on ihan loistavia (siis l o i s t a v i a) videoita. Uusia ja vanhoja. Ajankohtaisia. Niitä katsoen voisi viettää kaiken vapaa-ajan ja enemmänkin.  Simon Sinekin The Golden Circle - Why? on loistava, vaikka onkin vuodelta 2009. Tilasinpa juuri hänen kirjansa Adlibrikselta. Ei hyvät jutut vanhene.
Kuva lainattu http://www.kuulu.fi/
Kuulu!:n (näinkö tämä merkataan?!?) sivuilta, siis sekä insta, twitter ja varsinkin nettisivut löytää paljon hyvää tietoa. Kuulu! tarjoaa koulutuksia (joihin en ole osallistunut) ja tietoa mm. somesta, markkinoinnista ja viestinnästä. Heidän blogikirjoitukset luen aina! Palveluihin kuuluu mm sisällöntuotanto ja siinä avustaminen. He tekevät työtä, jota on kyllä paljon tarjolla, mutta hyvin monen tasoisena. Tälle työlle on kysyntää... ja aika moni yritys tarvitsisi tässä kyllä kipeästi apuja!  (ja kerronpa tässä heti, että minulla ei ole kytköksiä ko yritykseen, enkä ole heiltä koskaan ostanut mitään... mutta harkinnut olen sitäkin usemmin)
 
kuva lainattu Kuulu!n instasta

No sitten, jos joku haluaa blogistaan työn, siis ihan että palkka juoksee, niin suosittelen ehdottomasti tutustumaan ruotsalaiseen Better Bloggers-sivustoon. Siellä ruotsalaiset ammattibloggajat kertoo mitä pitää tehdä ja miten. Siellä jaetaan tietoa ja annetaan blogin kehittämiseen ohjeita ja neuvoja.  Ohjeita löytyy ihan Google analyticsin käyttöön, kuin perussanaston haltuunottoonkin. Tai jos haluat siirtyä bloggerilta wordpressiin, miten se tapahtuu. Tai ihan valokuvaukseen liittyviä perusasioita, kuvaussäätöjä jne. Podcastina löytyy eri bloggaajien haastatteluja hyvinkin erilaisista asioista. Bloggaajat joita haastatellaan on suosittuja - muutamista kymmenestätuhannesta viikkokävijästä yli sataantuhanteen! Mielenkiintoisia juttuja mun mielestä!
Kuva lainattu sivulta better bloggers
 Tässäpä vinkkejä tällä kertaa. Aika työpainotteisia taitavat olla, mutta minkäs tälle voi. Olen aikas työorientoitunut :)
Nyt kaikille mukavaa viikonlopun jatkoa! Muistakaa pukea värikästä päälle marjametsään - hirvenmetsästys taisi alkaa tänään :)

Kommentit

 1. Kiitos vinkeistä, Annu! TED videoita on tullutkin katsottua, todella hyviä ja inspiroivia. Pitää käydä tutustumassa näihin muihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Mukavaa jos vinkeistä on hyötyä :)

   Poista
 2. Kiitti vinkeistä! Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Kivaa sunnuntaita sinullekin! :)

   Poista
 3. Annu kiitos vinkeistä <3 Tämä on juuri sitä hyvän kiertoon laittamista ja näistä saa paljon loistavaa infoa. Kuulua olenkin seurannut jo haukkana, mutta täytyypä mennä tutkimaan ruotsalaisia sivustoja. :)

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos näistä on hyötyä. Tuo ruotsalainen better bloggers on todella hyvä sivusto jos aikoo kehittää blogia. Itselläni ei aika riitä, mutta mielenkiinnosta käyn lukemassa juttuja - toivottavasti joku saa sieltä hyötyä :)

   Poista

Lähetä kommentti