Ekat videot maalta

Tänään otin kameran käteen ja annoin palaa!
Eka video on vähän pitkä...pikkasen päälle 4 min.

Selitän mitä selitän. Editoria en tähän hätään lähtenyt lataamaan. Vedin ilman käsikirjoitusta tai mitään suunnitelmaa -  ajattelin että nyt tai ei koskaan. Koitin kuvata sekä sisältä että ulkoa. Luulenpa että näistä pätkistää saa jonkinmoisen kuvan paikasta. (ja ehkäpä minustakin - heh)
Nonni... alkaakohan kaikki mun videot "Nonni"...

Karun näköistähän siellä vielä tällä hetkellä on. Kaikki on kesken ja rempallaan. Mutta koitetaan nyt töitä tehden saada tämä jonkinmoiseen kuntoon. Tavoitteena on, että ensi kesänä siellä voisi olla vapaa-ajat ja viikonloput.  Navetan kimppuun käydään vasta kun pikkutupa on kunnossa. Olisi eriverikiva saada se yöpymiskuntoon kevään aikana.
Sorry terminologia... ei sieltä keppejä poistettu - vaan parruja. Eikä ole oksia, vaan juuria... höpöttäjä mikä höpöttäjä!

Suomi on täynnä autiotiloja, hylättyjä tupia ja taloja. Surullista, kun ajattelee että pellot on raivattu enimmäkseen ihmisvoimin, talojen hirret on veistetty käsin ja kivet on roudattu enemmän tai vähemmän miesvoimin paikalleen... ja viimeisten vuosikymmenien aikana tilojen on annettu "romahtaa". Tämäkin paikka on perustettu 1918... ja pääsetty ihan rempalleen. Voi voi...
maapenkka, hirsitalo, vanha lattia, uusiminen
Tuvan lattia - palkit/parrut on siis poistettu kun olivat ihan haperoa. Kosteus oli päässyt vaurioittamaan puuta.
Huomenna uudestaan hommiin. Nyt saunaan, ja Oblivion! Mukavaa viikonloppua!

Kommentit

 1. Ihana oli saada ääni kasvoille ♡ On teillä siellä lääniä mitä laitella ♡

  VastaaPoista
 2. Niin arvokasta aherrusta te siellä teette ! Ihan samaa mieltä kanssasi " kyllä tästä hyvä tulee " Aivan varmasti. Mukavaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, viikonloput kuluu näppärästi hommia tehden. Ei tartte miettiä mitä tekisi ;)
   Kivaa sunnuntaita!

   Poista
 3. Kiitos kivoista videoista! Minusta olisi mukava katsella niitä enemmänkin ihan kaikissa blogeissa. Niiden avulla saa jotenkin niin paljon paremman kuvan esimerkiksi nyt tästä teidän paikasta kuin ihan pelkkien valokuvien perusteella. Ihan mahtavat hirsiseinät tuolla pikkutuvassa. Ai ai, siitä tulee kyllä hieno ja tuo navetan vintti on niin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mä ajattelinkin että videosta saisi paremman kuvan paikasta. Kuvia joutuis muuten lataamaan ihan älyttömän määrän :)
   Hirsiseinät on kyllä hienot. Mä ainakin uskon että tästä tulee kiva!

   Poista
 4. Kivoja videoita ! Mäkin oon miettiny videoiden tekoa, saa nähdä pääsenkö eteenpäin ;)

  Suloista sunnuntaita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :)
   Itse olin miettinyt videoita jo pitkään, mutta en pysty perustelemaan itselleni niiden tekoa, ellei niissä ole "järkeä". No tästä rempasta ainakin saa oikeaa sisältöä näihin :)

   Poista
 5. Onpa kivoja videoita. Näkee oikeesti enemmän tätä teidän tilaa. Vaikutat odottavaiselta ja innostuneelta. Varmasti mukava suunnitella ym. Tsemppiä sinne ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitti tsempistä! Kyllähän videolta näkee enemmän kuin pelkistä kuvista. No innoissani olen, se on totta! Tosi mahtava on tehdä ja suunnitella - innostavaa.

   Poista
 6. En koskaan katso videoita, mutta nyt sen tein.
  Varmaan tulee tosi ihana kunhan saatte valmiiksi. Tätä on kiva seurata ja sitten joskus nähdä lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun katsoit! Yritän laittaa videopätkiä aina välillä, mutten niin paljon että niihin kyllästyy ;)
   Lopputulosta saa odottaa aikas pitkään...

   Poista
 7. Mukavia videopätkiä! Meillä on meneillään vähän samantapainen projekti kaksi vuotta vanhemmassa talossa, emmekä ole yhtä rutinoituneita remontoijia kuin te. Kiinnostaisikin tietää, valatteko betonilaatan soran päälle, ja mitä muuta laitatte ennen lattialautoja. Nimim. Ikuisuusprojekti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Yritän tehdä videoita etenemisestä, ja höpöttelen sitten mitä höpöttelen. Pääasia on kuitenkin että lukijat näkisi edistymisen :)

   Ei meille tule betonilaattaa. Meillä tulee tuvan puolelle "rossipohja" (tuulettuva alapohja).
   Kammareissa on niin matala kivijalka, ettei sinne mahdu rossipohja (kallio vastassa) joten sinne tulee 30cm pestyä sepeliä, lattiapalkit, tuulensuojalevy, eriste, paperi ja lattialankut. Jos olen ymmärtänyt oikein :)

   Poista

Lähetä kommentti