Onko tässä järkeä?!?

Onko mitään mieltä hehkuttaa blogissa m i t ä ä n , kirjoittaa m i s t ä ä n ,  kun maailmassa on niin kamalia ja vakavia tapahtumia kuin nyt?!?
Miten ihmeessä ketään voi kiinnostaa mikään (kevyt) sisältö, kuten uusi naamarasva, kengät, mailman paras resepti, hiusten väri, ihana sohva, tai vaikkapa kamala migreeni jos tilanne on se mikä se nyt on? Miten voin edes ajatella postaavani meidän maalta mitään videota, sisähommien edistymistä, halkojen tekoa tai siivoamisia, jos maailmassa tapahtuu tällaisia ikäviä asioita kuin nyt?!?
Siksi, koska jos antaa pelolle ja pahuudelle vallan, niin häviää - aina. Siksi, koska jos ei jatka eteenpäin, ihminen ja elämä pysähtyy. Elämistä ja arkea (eikä juhlaakaan) pidä pysäyttää. Meillä on oikeus ylläpitää - elämää ja arkea. Velvollisuus mennä eteenpäin ja tehdä asioita. Yhdessä.
Pahaa mieltä ja surua saa ja pitää tuntea. Mutta ei pidä sen antaa viedä kaikkea iloa elämästä. Ihmisyys, inhimillisyys, välittäminen, auttaminen. Itkeä pitää, jos se helpottaa. Ja surra. Pahuus on jotain kamalaa... Miten k u k a a n voi katsoa oikeutetuksi viattomien sivullisten, ihmisten hengen viemisen. Millään syyllä?!?  Millä verukkeella?
Kenelläkään EI ole siihen oikeutta. Ei kenelläkään. Missään tilanteessa. Ei.

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Rauhaisaa ja mukavaa oleilua tulevaan viikkoon.

   Poista
 2. <3 tästä oli pakko kirjoittaa itsekin ja hieman harmitti ennakkon ajastama partakarvojen vempainarvonta... Tuntui niin pinnalliselta.

  Kauniita unia Annu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä välillä on hyvä kirjoittaa vakavistakin asioista - tai edes ajatella vähän. Mutta hei, jokainenhan postaa siitä minkä kokee itselleen oikeaksi. Mä en vaan pystynyt eilen kirjoittamaan remontista... en vaan voinut...
   Kivaa alkavaa viikkoa ihana Tiia <3

   Poista
 3. Näin on. Meidän pitää pitää kiinni omasta elämästämme ja arvoistamme, vaikka kuinka olisimme surullisia ja kauhistuneita. Vielä vähemmän saa antaa pelolle valtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Pitää vaan mennä eteenpäin ja uskoa hyvään.

   Poista
 4. Maailmassa on aina tapahtunut ikäviä ja kauheita asiota - silti meidän on vain arkea elettävä. Kauheat asiat ovat varmaan aina läsnä - niin kauan kun on elämää. Ihminen on aikamoinen...ei opi historiasta yhtään mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. On tapahtunut, ja tapahtuu edelleenkin. Lähellä ja kaukana. Välillä sitä miettii sitten näitä asioita enemmän ja välillä vähemmän. Riippuu siitä mitä mediassa tulee läpi. Kaikki ikävät asiat on yhtä surullisia...
   Ihminen on kyllä niin tyhmä, ettei ole mitään rajaa... *huokaus*

   Poista

Lähetä kommentti