Höpinää ruuasta

Tykkään ruokakirjoista. Tykkään myös muista kirjoista, mutta varsinkin tällä hetkellä tykkään ruokakirjoista.

Sellaiset kirjat on kivoja, joissa on terveellistä, ehkäpä vähän yliterveellistäkin ruokaa. (taidan olla ruokakirjojen kanssa hieman äärimmäisyysihminen - vaikka syömiseni kanssa olen sellainen kultaisen keskitien noudattaja - en jaksa nipottaa!) Luen superfoodkirjoja, raakaravintokirjoja, vegaanikirjoja. Niistä koitan onkia sopivia vinkkejä sovellettavaksi omaan arkeen. Olisi niin heinoa, kun pääsisi eroon epäterveellisestä ruuasta. Oma karkkilakko on kestänyt kuukauden (?!?) ja se on varmasti pisin jakso mitä ikinä olen ollut ilman salmiakkia tai suklaata! Jotenkin niitä ei edes kaipaa enää...tai ei ainakaan niin kuin alussa.

Haluaisin tosi, tosi, tosi kovasti, että me saadaan Kivelään ensi kesäksi omavaraisviljelykset aikaiseksi. Vai onkohan sen nimi hyötypuutarha? Kasvatettaisi juurekset ja mukulat itse, samoin tomaatit, kurkut, chilit. ja tietenkin salaatit, kaalit, sipulit ja muut vihannekset. Marjoja tietenkin myös, onhan sielä marjapuskia vaikka kuinka. Tarkoituksena on rakentaa pitkät  kohopenkit ja kasvihuoneet.  Niissä voisi kokeilla vähän erilaisia juttuja.

Netissä surffatessa löytyi kiva koulutus, joka keksittyy vihreään elämään ja ekologiseen viljelyyn. Koulutus kestää vuoden, ja siinä on läsnäolojaksoja 7. Olisi aika hienoa nappaasta tästä tieto-taitoa itselleen!

Minua vähän häiritsee, että niin monessa terveelliseksi luokitellussa ruokavaliossa on manteleita (ei Suomesta), taateleita (ei Suomesta) Chia-siemeniä (ei Suomesta) jne jne jne... ja tämä sotii pikkasen mun ekologisuusajatusta vastaan. Haluaisin kuitenkin suosia lähiruokaa - edes pohjoismaissa tuotettua.
Noh, katsotaan nyt mitä tässä keksii...tavoitteena on kuitenkin terve ja järkevä ruokavalio ja elämäntapa. Sellainen joka on fiksu sekä omalle keholle että ympäristölle.
Rentoa ja stressitöntä viikon jatkoa kaikille <3

Kommentit

 1. Stressinhallinta, ruokavalio ja pahoista tavoista poisoppiminen ovat minunkin agendallani tänä talvena. Juuri postasin hyvästä, pahasta kahvista, jonka lopetin tyystin. Minua on häirinnyt tuo sama asia, eli lennätetään ulkomailta superfoodeja. Ovatko niin välttämättömiä suomalaiseen ruokavalioon, että on ok tuoda niitä muualta? Hiukan rohkenen epäillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä onkin paljon opeteltavaa talven ajaksi!
   Kotimaastakin saa hyvää ja terveellistä ruokaa...mutta ohjeet on niin kovin taateli/avokado jne painiotteisia että vaatii mielikuvistusta keksiä itse suomalaisista elintarvikkeista hyvää syötävää. Sitä on kuitenkin tottunut aika monipuoliseen makumaailmaan, joten luulen ettei minua ihan fennovegaaniruokavalio tyydytä.
   Vaan katsotaan nyt mitä tässä keksii!
   Olit muuten reipas kun pääsit kahvista eroon! huh...

   Poista
 2. Näyttää juuri minunlaisilta ruoka-aineilta. Meillä on niin samanlainen maku näissä asioissa ;) Mä kylllä joustelen sopivassa suhteessa välistä ruokavaliostani, mutta pääsääntöisesti yritän tehdä hyviä valintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, pakkohan sitä on joustaa - mutta eikös ne sano että 80/20-suhde on riittävä ruokavaliossakin! :)

   Poista
 3. Taateli on mulle kuin karkkia. Miehellä on muutama vakkari kauppa Helsingissä, mistä saa yhtä hyviä taateleita kuin Marokosta.
  Hyvältä näyttää sun herkut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taatelit on tosi makeita, joten kyllähän ne karkista käy. :) Voitko vinkata mistä kaupoista saa hyviä? tai mikä lajike niissä on? Mä oon pikkasen noviisi näiden kanssa :)

   Poista
 4. Hyvin ajattelen samoin kuin sinäkin... tänä syksynä otin itseäni niskasta kiinni ja palasin vanhaan ruotuuni,niin että tarkensin ruokavaliota. Mitä siitä seurasi ? ei väsytä töiden jälkeen ja yöt nukkuu hyvin - vatsa toimii - sapuskalla on väliä. Saapa nähdä milloin minä saisin ihan kunnon kipinän niihin kohopenkkeihin - joka vuosi toivon, että seuraavana keväänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokavaliolla on ihan älyttömän suuri merkitys jaksamiseen - sen huomaa tämän lipsumisen ja kaidalla väylällä pysymisen välilä.
   Kohopenkit toimi ainakin tässä meidän rivaripihassa, joten miksi ne ei toimisi meillä maallakin!
   Kokeile ensi keväänä :)

   Poista

Lähetä kommentti