Vuosi 2015

Mitä tapahtui kuluneen vuoden aikana? Tämä kysely taitaa kiertää joka vuosi joulukuun aikaan eri blogeissa, ja niin se on tehnyt nytkin. Huomasin sen ekana Underbara Claralla, ja sitten Fab Forty Somethingin Marjukalla. Muistikuvan mukaan olen saattanut tehdä tämän joskus aiemminkin...
1. Mitä sellaista teit kuluneen vuoden aikana, mitä et ole koskaan ennen tehnyt?
Ostin mun Miehen kanssa pienen maatilan. Sen puitteissa on tullut tehtyä paljon juttuja eka kertaa elämässä. :) Ja töissä perustettiin mun ideaan pohjautuen tytäryhtiö. Aika uskomattomia juttuja kumpikin!  Kumpaakaan tulee tuskin tapahtumaan toista kertaa elämässä?
Ai niin, olinhan alkaalisella ruokavaliollakin. Ja taidanpa olla uudestaan v 2016
2. Oletko kyennyt pitämään itsellesi viime uutenavuotena tekemäsi lupaukset?
Ei ne ehkä ihan uuden vuoden lupauksia olleet, mutta alkuvuoden päätöksiä tai tavoitteita tuli kuitenkin tehtyä. Osan sain pidettyä lähes kokonaan, ja osa jäi yritykseksi. (ei mikään yllätys!) Syöminen ja liikkuminen valitettavasti lipsuu aina - vaikka niihin pitäisi ehkä eniten kiinnittää huomiota.
Pääsiäsikukkaostoksilla ja lenkillä samalla kertaa
3. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä viimeksi kuluneen vuoden aikana?
Voi tuli ja aivan ihania! Esimerkiksi sain uusia työkavereita. Ja Naisten Pankin kautta tutustuin vauhdikkaisiin ja aikaansaaviin aktiivinaisiin! Mutta, kaikkein ihanin uusi ihminen on pieni tyttö, sellainen ihan uusi tulokas tässä maailmassa. Hän on vasta muutaman viikon ikäinen. Ja voi ihanuus, pääsen hänen kummiksi. <3
 4. Menetitkö ketään läheistäsi?
 Olen onnekas, tänä vuonna en.
Madridissa maaliskuussa
5. Missä maissa vierailit?
 Kävimme maaliskuussa Madridissa ja vapun aikaan kauniissa Pariisissa. Sen jälkeen ei oikein olla ehditty Suomen rajojen ulkopuolelle. Ajatuksena oli kyllä syksyllä tehdä reissu, mutta Kivelä "sotki" pasmat. ;)
6. Mitä sellaista toivoisit itsellesi, mitä et kuluneen vuoden aikana saanut?
Lottovoitto?!? Tai no, taloudellinen riippumattomuus olisi aika kiva juttu.
7. Mikä päivämäärä kuluneelta vuodelta tulee aina muistuttamaan sinua tästä nimenomaisesta kaudesta?
 1.10. oli Ilovirran julkistuspäivä. Se on jotenkin iskostunut selkäytimeen...
8. Mikä oli suurin saavutuksesi kuluneen vuoden aikana?
Omassa henkilökohtaisessa elämässä suuri saavutus on Kivelän osto. Sitä etsittiin niin kovin monta vuotta. Olihan paikkoja tarjolla, ja käytiin niitä katsomassa, mutta meidän toivomuslista oli aika pitkä - ja tietyt asiat oli ihan pakollisia. Tätä kannatti kyllä "metsästää" :)
9. Mikä oli suurin pettymyksesi?
Kesällä oli kyllä kamala pettymys kun oltiin tekemässä tarjousta ja meille kerrottiin että Kivelä olikin mennyt - ja miten iloisia me oltiinkaan kun kauppa peruuntui, ja meille aukeni uusi mahdollisuus!
10. Sairastitko tai loukkaannuitko?
En, onneksi. Mutta minulla diagnosoitiin krooninen migreeni. Minulla on ollut migreeni ihan pienstä saakka, mutten ollut tajunnut (eikä yleislääkäreitä kiinnostanut) että se oli kroonistunut ja särky oli jatkuvaa. Diagnoosin kautta sain selityksen monelle asialle. Sain estolääkityksen ja täsmälääkityksen joista on ollut todella iso apu. Olen ikuisesti kiitollinen huippuneurologille, jolla kävin. (Matti Ilmavirta)
11. Mikä oli paras ostoksesi?
Voiko Kivelää sanoa ostokseksi? Jos voi, niin sitten sanon sen.
12. Kenen käytös pöyristytti sinua eniten?
En voi yksilöidä ketään henkilöä, eikä se ole tarpeenkaan, mutta pöyristyttävää käytöstä on kyllä järjenköyhä nettikirjoittelu - netissä avautuminen, toisten haukkuminen, ilkeily ja uhkailu. Aivan käsittämättömän järjetöntä on viha, jota kohdistetaan toisiin ihmisiin - nimittely, pelottelu. En mitenkään voi ymmärtää toisten ihmisten solvaamista ja haukkumista. Minne on hyvät käytöstavat kadonneet? Ei omaa pahaa oloa voi purkaa miten sattuu! Esimerkiksi Facebook-kirjoittelu on saanut absurdeja piirteitä. Mitä meille ihmisille oikein tapahtuu?!?
13. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?
Eläminen vie valtaosan tuloista. Ja se mitä on jäänyt "säästöön" on mennyt Kivelään. Ja taitaa mennä tulevina vuosinakin?
14. Mistä ihan todella, todella innostuit?
Alkuvuodesta yltiöpäinen innostus tuli työprojektista - ihan huikea flow. Ja loppuvuosi on mennytkin Kivelää fiilistellen.
tämä kuvaa hyvin työn iloa - sitä kuuluisaa flowta!
15. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta kaudesta?
Elastinen Eteen ja Ylös, Tämä kuului paljon silloin kun väännettiin S:n kanssa keväällä työprojektia. Selvennettäköön, ettei Elastinen kuulu mun soittolistalle millään muotoa, mutta biisin sanoma sopi projuun ihan loistavasti. :)

16. Viime kauteen verrattuna, oletko...
onnellisempi/onnettomampi - En ollut viimekään vuonna onneton, mutta sanon silti onnellisempi.
laihempi/lihavampi - Paino jojoaa samaa +/-5 kg väliä. Just nyt taidan olla siellä painavammassa päässä.
rikkaampi /köyhempi - En osaa sanoa, vähän hankalaa... tarkoitetaanko rahaa, vai muuta?
Välillä tuli askellettus enemmän, ja välillä sitten vähemmän...
17. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?
Ehdottomasti olisi pitänyt liikkua enemmän, olla mun Miehen kanssa enemmän, nähdä ystäviä enemmän, nukkua ja levätä enemmän...

18. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?
Vähemmän olisin voinut olla koneella. Ja töitä olisin voinut tehdä vähemmän. Ja voisin lopettaa tunteella elämisen. Se on niin järjettömän kuluttavaa. Onko pakko innostua niin yltiöpäisesti kaikesta?

19. Miten vietit joulua? Entä juhannusta?
Jouluaattona syötiin täällä kotona koko perhe, ja illaksi mentiin perinteisesti mun vanhemmille kahville (+lakkakakku - NAM). Sinne tuli myös joulupukki käymään. Juhannus oltiin kotona, sää oli niin kurja ettei menty edes mökille.
20. Rakastuitko kauden aikana?
Rakastuin Kivelään -  kaunein paikka maan päällä! I H A N A !
21. Mikä oli lempitelkkariohjelmasi?
House of Cards ja Game of Thrones. Ja ollaan me napotettu jokainen Hercule Poirot perjantaisin.
22. Vihaatko mitään tai ketään, jota et vihannut viime vuonna tähän aikaan?
Viha on niin kamalan vahva sana. En tykkää ko sanasta yhtään enkä halua kohdistaa sitä tunnetta tai sanaa ihmisiin. Onko vihalla ylipäänsä saatu koskaan mitään hyvää aikaiseksi?  Noin yleisesti olen epäoikeudenmukaisuutta vastaan, mutta se on piirre joka on ollut minulla aina. No ehkä viha-sanan voiman vois kohdentaa niitä ihmisiä kohtaan, jotka syystä tai toisesta katsovat oikeudekseen kajota fyysiseen koskemattomuuteen tai riistää toisilta hengen... En vaan ymmärrä...
Lumeton Kivelä joulukuussa
23. Mikä oli paras lukemasi kirja?
Yllättävän monta kirjaa olen tänä vuonna lukenut. Inspiroivin taitaa olla Simon Sinekin Start with Why, hyviä oli myös Taivas+helvetti. Ja Pauliina Rauhalan Taivaslaulu pisti kyllä nielemään tyhjää pitkäksi aikaa, samoin Ruohon ja Ilolan Usko, toivo ja raskaus. (huh)
24. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?
Eipä juuri mitään suuria uusia löytöjä ole tullut. Ed Sheerania tuli ehkä kuunneltua hippasen enemmän kuin muita.
25. Mitä halusit ja sait?
Haaveiltiin useamman vuoden ajan maapaikasta, ja etsittiin sitä lähes epätoivoisesti. Ja sitten se löytyi, ja saatiin vielä ostettuakin!
26. Mitä halusit, mutta et saanut?
Taloudellista riippumattomuutta - sitä tavoitellen pusketaan eteenpäin!
27. Mikä oli vuoden paras elokuva?
Elokuvissa tuli käytyä hämmästyttävän vähän, mutta Netflixiä ja muita maksullisia tuli katsottua enemmänkin. Netflixiltä varsinkin Virunga ja Renoir jäivät mieleen. Virunga oli vaikuttava ja Renoir kaunis.
28. Mitä teit syntymäpäivänäsi ja paljonko täytit?
Taisin olla syntymäpäivänä töissä, ja sain mun mieheltä ruusuja ja kakun. Isommat synttärijuhlat olen ajatellut järjestää parin vuoden päästä.
29. Mikä yksittäinen asia olisi tehnyt vuodestasi selvästi paremman ja onnellisemman?
Kesäloma. Olin ihan rättipoikkiväsynyt Ilovirta-puserruksen jälkeen.
31. Mikä piti sinut järjissäsi?
Mun Mies. Parasta mitä minulle on ikinä tapahtunut. En tiedä miten olen ansainnut noin fiksun, kiltin, järkevän, pitkämielisen ja mukavan miehen. Hänestä olen kiitollinen jokaikinen päivä.
32. Ketä julkkista himoitsit eniten?
En kyllä himoitse ketään julkkiksia, mutta näyttelijöistä  Daniel Craig on järkyttävän komea Bondina. Ja Liam Neeson on karismaattisen komea. Ja Bill Nighy on maailman sympaattisin ja ihanin "ukkeli".
Olin 2015 mukana Naisten Pankin toiminnassa. Vapaaehtoiset tekevät uskomattomat määrät työtä hyvän eteen. Respect!
33. Mikä poliittinen tilanne tai tapahtuma liikutti sinua eniten?
Koko maailmaa ravisteleva pakolaiskriisi on järisyttävä. Lisäksi ilmastomuutoksesta johtuvat tulevaisuuden pakolaiskriisit huolettavat jo nyt. Maapallo on meidän yhteinen. Hyvässä ja pahassa. Ketään ei voi jättää pulaan - kukaan ei ole valinut syntymäpaikkaansa...Pahat asiat voivat sattua kenen vaan kohdalle.
34. Ketä kaipasit?
Mun lapsia, silloin kun eivät ole kotona. Ja mun vanhempia jos heitä ei näe viikoittain.
Tie Kivelään marraskuun lumimyräkän aikaan
35. Kuka oli paras tapaamasi ihminen?
Vähän hassu kysymys...
36. Mikä tai kuka yllätti sinut kuluneena vuonna?
SLUSH tapahtuman Impact-osio teki suuren vaikutuksen. Kuuntelemani luennot vahvistivat näkemyksiäni yhteisestä maapallosta, tulevaisuudesta ja vastuusta. Todella ajatuksia herättävä tapahtuma. Hämmentävää, miten vaikuttavia asioita yksilöt ja yhteisöt tekevät hyvien asioiden eteen. Hyviä ihmisiä on olemassa. (Kamran Elahian, Jacqueline Novogratz, Christopher Fabian, Zack Brisson...) Vaikuttaa voi aina. Jokainen. Pienestikin.
37. Mitä viisi asiaa asetat itsellesi tavoitteiksi ensi vuodelle? Nämä eivät ole uudenvuodenlupauksia vaan henkilökohtaisia tavoitteita.
1. Nukun enemmän
2. Ulkoilen enemmän
3. Syön järkevämmin - säännöllisemmin.
4. Teen enemmän hyviä tekoja.
5.Nautin elämästä enemmän . En murehdi, sillä se ei auta ketään. Ei edes minua.
Ooooh, kesä...
Huuuuh, tämäpä oli pitkä! Tästä onkin hyvä jatkaa kohti uutta vuotta, 2016. Mukavaa loppuvuotta kaikille!

Kommentit

 1. Kiva kooste vuodestasi..Näitä on aina hauska lukea:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tykkään itsekin lukea näitä. Ja onhan näitä kiva myös tehdä.
   Kivaa sunnuntai-iltaa!

   Poista
 2. Ihana vastauksia <3

  näitä on niin kiva aina lukea!!! omani on kanssa tulossa lähiaikoina :)

  kivaa sunnuntaita sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Jään mielenkiinnolla odottamaan sinun vastauksia, ja mukavaa sunnuntaita sinullekin!

   Poista
 3. Ihana kooste. Mä en tiedä, mutta tunnen sua kohtaan valtavaa hengenheimolaisuutta. Tuo tunteella eläminen ja muu... Ihana, että saitte Kivelän. Ja vielä sen pettymyksen jälkeen varmasti paikka tuntuu entistä rakkaammalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Ollaanhan me tunnettu muutama vuosi näin netin välityksellä ;) Olisi hauska joskus tavata myös livenä!
   Kyllä Kivelä on ollut ihana onnenpotku, ja tämä vuosi varsin tapahtumarikas.
   Mukavaa loppuvuotta ja menestyksekästä tulevaa!

   Poista
 4. Kattava kooste! Voi kuinka mahtavaa, että saitte Kivelän hankittua omaksenne:) Naisten Pankki on hyvä juttu, kiinnostaa myös itseäni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kivelä on kyllä kiva ja iso projekti. Ollaan onnekkaita kun saatiin se hommattua! Naisten pankki on hieno hyväntekeväisyysjärjestö ja niiden kautta on autettu tosi monia hädänalaisia. Olen ylpeä kun olen saanut olla mukana.

   Poista
 5. Mukava kooste, näitä on aina kiva lukea.

  VastaaPoista
 6. Tämä "vuosikertomus" oli kiva lukea :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti