4 vuotta bloggaamista

En olisi muuten ikinä uskonut, että tämä blogi on hengissä vielä neljän vuoden jälkeenkin? Mutta totta se on. 26.2.2012 aloin kirjoittamaan tätä Annun elämä uusiksi-blogia.
Aloitin tämän päähänpistona.  Olin sanoutunut irti työstäni sillä halusin miettiä mikä minusta tulee isona. Minulla oli ollut "testi"blogi aiemmin, noin puolen vuoden ajan, mutten oikein tiennyt mistä kirjoittaisin ja miten... joten suljin sen muutaman kuukauden päästä. Sen aikana tutustuin eri blogeihin, mutten kirjautunut minnekään lukijaksi (en varmaankaan edes osannut!) enkä myöskään kommentoinut...edes sitä vähää mitä nykyään. Itseni ikäisten blogeja oli niin vähän, että osoitteet niihin osasi ulkoa. :) Kolme on pysynyt mukana ihan alkumetreiltä, ja ne ovat  BusinessWoman, Fab Forty Something ja Sisustus ja Sepustus.
täällä odotetaan tennarikelejä... 
Tämän neljän vuoden aikana on tapahtunut kaikenlaista: olen muuttanut 5 kertaa, ostanut pienenpienen maatilan, asunut välillä viikot yksin Helsingissä, vaihtanut työpaikkaa kahdesti, kaikki lapset ovat muuttaneet pois kotoa, on laihdutettu ja lihottu ne 5 kiloa vuorotellen, leivottu, laitettu ruokaa, matkusteltu ja koitettu saada mielenrauhaa ja elämänhallintaa rakennettua. Ja some on tullut isosti osaksi mun elämää.
ja kyllähän niitä mansikoitakin odotetaan kovasti...
Blogin aikana olen liittynyt Twitteriin (jossa en ole aktiivinen) Instagramiin (joka on ihana!) ja avannut blogille FB-sivut (koska ne pitää olla). Pinterestiin olen tehnyt sekä julkisia, että yksityisiä tauluja. Olen tehnyt muutaman videoblogin höpöttelemällä Kivelästä ja kirjautunut Snapchatiin (josta en vielä ole löytänyt itselleni mitään järkevää...)
kuva on mökiltä, pikkulammen rannalta
Välillä postaustahti on ollut lähes päivittäinen, ja toisinaan taas on saattanut mennä kuukausi ettei mitään tapahdu. (Suurin syy vaihtelevaan tahtiin on oma leipätyö) On ollut tarjouksia portaaliin liittymisistä, muttei ne oikein ole tuntunut omalta jutulta. 40+ yhteisö oli kuitenkin riittävän vapaamuotoinen, joten siihen tuli lähdettyä mukaan. Iso kiitos tästä Heli-Hannelelle.
mun ihana hame - Madridin Zarasta
En ole pienen elämäni aikana ikinä osannut oikein kirjoittaa päiväkirjaa, mutta blogin myötä huomasin että asioiden muistiin laittamisessa saattaa olla jujua. Blogin tyyli on kovin arkipäiväinen, ja ehkäpä hieman tylsäkin, mutta olen sellainen ujo peruspirkko arvoiltani ja ulosanniltani.
<3 Dubrovnik <3 kesä <3
Bloggaaminen on kiva  harrastus, jonka en soisi haukkaavan elämästä liian isoa osaa.  Olisi kiva osata valokuvausta ja kuvankäsittelyä, mutta se vaatisi aika paljon aikaa. (siksi vaihdoin järkkärin Olympus Pen-kameraan) Lennokas tekstin kirjoittaminen on minulle tuskaa - ennemmin kirjoitan referaatteja ja asiatekstejä, sellaista varsin lyhyttä ja napakkaa. Lukiossa ainekirjoitus oli mun inhokki.... Vaan sitkeydellä tässä mennään. Ja vakaasti olen kyllä päättänyt opetella Wordpressin salat. ;)
pino lemppareita - siis kauluspaitoja :)
Vaikka blogi on harrastus, on tästä ehdottomasti ollut paljon hyötyä myös työelämään. Bloggaamisen kautta olen tutustunut monipuolisesti someen ja erilaisiin viestintämuotoihin ja -tapoihin. Olen onnekas, kun olen päässyt näkemään kummatkin puolet, sekä ostajan että myyjän. Luulo ja tieto ovat kohdanneet, ja veikkaan, että minulla on kohtuullisen realistinen kuva ja aika hyvää perspektiiviä täällä heilumiseen.
Jos ette vielä itse bloggaa, niin kannustan kokeilemaan. Tämän kautta on mahdollisuuksia vaikka mihin! Ehdottomasti palkitsevinta on ollut uteliaisuuden kautta oppiminen. Tuskin olisi tullut perehdyttyä somen ihmeellisyyksin ja lainalaisuuksiin näin perinpohjaisesti ellei omaa blogia (ja sen liitännäisiä) olisi. Ymmärrys on ihan eri luokkaa kun on näppituntumaa ja kokemuksellista tietoa.
Elämä tuo paljon jännittäviä ja uusia asioita tarjolle. Pitää vaan opetella huomaaman ne  ja tarttua mahdollisuuksiin! Ja uusiin asioihin liittyy aina pieni pelko tai epävarmuus, mutta ei pidä antaa sen rajoittaa. Ollaan kilttejä ja kannustetaan. Ollaan huomaavaisia, eikä tuomita. Autetaan toisiamme ja ennen kaikkea ollaan armollisia - myös itselle.
Iso kiitos kaikille teille jotka seuraatte ja luette minun sepustuksia! <3  Oikein ihanaa viikonloppua!

(kuvituksena räpsyjä kännykän uumenista)

Kommentit

 1. Onnea nelivuotiaalle! Itse olen blogitaipaleen alussa ja aina ajoittain mietin, miksi ihmeessä sitä kirjoitan, mutta sinä taisit kiteyttää ajatukseni sanoiksi, opetellakseni kirjoittamaan ns. päiväkirjaa, tallentamaan elämääni ja kivoja kuvia johonkin ja ehkä joskus saamaan niistä jonkin kommentinkin :). Kirjoittaminen on myös minulle tosi hankalaa, ei siis mitenkään luontaista, mutta näinhän se on, että harjoittelu tekee mestarin, tai ainakin harjoittelemassa asiassa paremman ;). On ollut tosi ihana lukea sinun juttujasi Kivelästä, vaikka aika harvakseltaan käynkin kommentoimassa... Ihanaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hauskaahan tämä on, vaikka välillä takkuan tuon tekstin tuottamisen (ja oikeinkirjoituksen)kanssa oikein kunnolla.
   Eilen illalla kelasin läpi joitakin vanhoja kirjoituksia, ja huomasin, että kyllähän kirjoitaminen on kehittynyt...enää ei juurikaan ole postauksia joissa on vain 6 riviä tekstiä! ;)
   Itsekin käyn lukemassa paljonkin eri blogeja, mutta se kommentointi tahtoo jäädä.
   Ihanaa viikonloppua myös sinulle Anu!

   Poista
 2. Kiitos ihanasta blogista sinulle ja onnea neljä vuotiaalle ♡♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi, ja mukavaa viikonloppua sinulle ja perheellesi <3

   Poista
 3. Onnittelut blogivuosista! Minä kirjoitan myös päiväkirjanomaisesti ja kirjoitustyylini on hyvin "brain storm"-tyylistä, ajatuksen virtaa. Äidinkielenopettajat kauhistelevat varmasti kielioppivirheitäni, mutta en anna sen haitata. On totta, että blogiharrastuksen kautta tämä some-maailma on tullut paremmin lähestyttävämmäksi, vaikka en kaikkiin juttuihin ole mennytkään mukaan. Jatka samalla linjalla, omalla tyylilläsi tästä eteenkin päin!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista!
   Onneksi nämä ei ole aineita äidinkielen tunneille. Ja kyllä, pidän oikeinkirjoitusta ja suomen kieltä arvossa, mutta arvostan myös rohkeutta kirjoittamisessa. Siis sitä, että kun haluaa kirjoittaa, niin ei anna sen äikänopen istua olkapäällä lannistamssa, vaan yrittää vaikkei kaikki nyt ihan oikein menisikään. Tekemällä oppii :) (eikä tässä nyt hyvänenaika mitään tieteellistä tekstiä olla kirjoittamassa.)
   Kiitos vielä, ja jatketaan me bloggailua!

   Poista
 4. Onnea valtavasti 4-vuotiaalle blogille, skål! Ihan huippua lukea tällaisia kehityskertomuksia ja ajatuksia bloggaamisesta. Tulee verrattua omaan tarinaan, itsellä vasta puolitoista vuotta takana, mutta oi mikä opinpolku se onkaan ollut! Ja kyllä tämä on jo lifestyle ja ihan oma elämäntyylinsä, joka on mennessään vienyt. Pieniä somelomia on aina väliin otettava, jotta sitten jaksaa. Mitä ihaninta juhlaviikonloppua & kaunista kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kyllähän tästä bloggaamisesta ja somettamisesta on tullut kiinteä osa elämää. Niin se maailma vaan muuttuu, ja itse sen mukana - iästä viis.
   Tauot tekee hyvää, niin töistä kuin harrastuksistakin. Silloin pysyy into ja tekemisen meininki parhaiten yllä. Mukavaa viikonloppua ja alkavaa maaliskuuta, niin se kevät vaan tulee!

   Poista
 5. Onnea Annu! Just tällaist se bloggaaminen on, aika koukkuun on jäänyt! Mulla tuli eilen viisi vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjukka :) Kyllähän tämä koukuttaa. Välillä tämä on helppoa ja välillä podetaan postaustuskaa. 5 vuotta on kunnioitettava ikä blogille. (Mun ekan blogin nimi oli muuten Life after 40 - heh)
   Kivaa alkavaa kevättä!

   Poista
 6. Onnea! Ja kiitos kivasta koosteesta. Mun blogilleni tulee huhtikuussa täyteen samat neljä vuotta ja täytyy sanoa, että bloggaaminen on kyllä vienyt niin mukanaan, etten sellaista osannut kuvitellakaan aloittaessani.

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :)
   Niin se vaan kummasti vie mukanaan, vaikka ainakin itse ajattelin alussa, että tuleekohan tästä ikinä yhtään mitään :D
   Kivaa viikkonloppua, ja aurinkoisia päivä. Teille taitaakin tulla kevät hippasen aikaisemmin kuin meille.

   Poista
 7. Onnea 4-vuotiaalle! Sinun blogiasi on aina mukava lukea, ei ole yhtään tylsä ja arkipäiväinen, vaan monipuolinen ja lämminhenkinen! Ja hirmuisesti sinulle on ehtinytkin tapahtua neljän vuoden aikana. Ihanaa kevättä Annu!
  t. Ritu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kilteistä sanoistasi. :)
   Neljä vuotta on pitkä tai lyhyt aika - riippuu ihan siitä mihin vertaa :) Kyllähän sitä ehtii siinä ajassa kaikkea tapahtuakin!
   Aurinkoisia ja keväisiä päivä sinulle.

   Poista
 8. Olipa ihana teksti. Ja tuo kahden viimeisen kuvan välinen kappale kolahti erityisesti. Ollaan kilttejä ja kannustetaan. Niin just. Ja voi kun itsekin osaisin (uskaltaisin) alkaa ihan tosissani näkemään niitä elämän tarjoamia uusia mahdollisuuksia, enkä vaan jatkaisi vanhassa epätyydyttävässä roikkumista.
  Onneksi on kuitenkin näitä blogimaailman kaltaisia "pakopaikkoja".

  Kivaa kun olet olemassa täällä <3. Ja yhtään tylsää tekstiä en ole kertaakaan lukenut. Meillä kulkee niin samaa rataa monet asiat elämässä, että aiheet on just niitä, jotka itseäni kiinnostaa.

  Iloa elämään ja Kivelään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Koko tekstin tärkein asia onkin juuri siinä kohdassa - kannustus, kiltteys ja armollisuus, niin itseään kuin muitakin kohtaan. Kannattaa koittaa tehdä muutos joko epätyydyttävään asiaan, tai sitten koittaa löytää valoisat puolet siitä. (Vaan eihän se helppoa ole...)
   Kiva että tykkäät! :) Ihailen kyllä sinun eloisaa tapaa kirjoittaa!
   Ihanaa aurinkoista kevättä kaimalle!

   Poista
 9. Onnea upea annu!!! Todella mahtava saavutus!

  Ihana kirjoitus ja löysin itseni sekä omat ajatukseni niin monesta kohtaan.
  Bloggaaminen on juuri tuota mitä kirjoitit. Olen myös onnellinen, että lähdin tutustumaan tähän somemaailmaan vielä tällä ikää. Tämä on antanut nii paljon enemmän ja laajentanut perspektiiviä.

  Kiva, että olemme tutustuneet näin virtuaalisesti ja toivottavasti tavataan livenäkin!

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Alun haparoinnin ja ihmettelyn jälkeen sitä on jotenkin löytänyt oman äänen ja tavan kirjoittaa. Ja vaikka oma blogi on pieni ja tuntematonkin, niin tätä kautta on kyllä tullut ihan on huikeasti oppimista. Ja sitä arvostan kyllä suunnattomasti.
   Ja kyllä täällä on tutustunut monipuolisesti eri ihmisiin. Toivottavasti tavataan tässä keväällä.
   Aurinkoa ja iloa sinulle!

   Poista
 10. Onnea 4-vuotiaalle. Itsellen tulee kohta viisi blogivuotta täyteen, tosin se ensimmäinen blogi on pakattu arkiston kätköihin.

  Juurikin tuon kirjoittamisen vaikeuden takia tuon ekan blogin lopetin, ja tämä nykyinenkin oli hyvän aikaa tauolla. Mutta jotenkn nyt onnhyvä draivi päällä, vaikka ei sitä välttämättä muut huomaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niin ne vuodet vaan vierii eteenpäin.
   Kirjoittaminen ei ole helppoa silloin kun se ei ole luontevaa... se vaatii aika paljon ponnisteluja - ainakin minulta.
   Bloggaaminen on kyllä kivaa kun on draivi päällä... tai oikeastaan, silloin on kaikki kivaa :)
   Mukavaa kevään odotusta!

   Poista
 11. Onnea 4-vuotiaalle. Mulla tuli juuri vuosi aktiivisempaa bloggaamista täyteen, vaikka mulla on ollut blogi useamman vuoden. Mulle kirjoittaminen ei ole kovin helppoa, joten teen paljon myös videoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista :)
   Videobloggaaminen onkin kiva vaihtoehto kirjoittamiselle.
   Mukavaa kevättä!

   Poista
 12. Onnea, onnea! Vuosien varrella olen minäkin huomannut sekä bloggaustahdin että -aiheiden vaihtelevan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna :) Juu, kyllä se arkielämä kuitenkin muovaa tätä blogia ja vaikuttaa tähän kirjoittamiseen.
   Ihanaa kevään odotusta!

   Poista
 13. Onnea 4-v blogille! Seuraan tätä silloin tällöin, kun ehdin. Kiva katsella pukeutumisvinkkejä ja muita arjen asioita. On sulle ehtinyt paljon tapahtua, kun olet muuttanutkin noin monta kertaa tänä aikana. Kivoja ideoita ja onnea blogillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku. :)
   Kuluneet 4 vuotta ovat kyllä kieltämättä olleet tapahtumarikkaat... Tai sitten se vaan huomaa, koska olen kirjannut tapahumat muistiin :)
   Aurinkoista ja iloista kevättä!

   Poista
 14. Annu, onnea & kiitos! Jokainen tekee oman näköistään blogia ja sehän se tässä rikkaus onkin. Olen itse jo aikaa sitten unohtanut, ettei voisi tämän ja tämän ikäisenä tehdä sitä ja tätä. Höpön löpöt, aika on just sopiva, jos itsestä siltä tuntuu. Kivaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina :)
   Tykkään itse lukea hyvin erilaisia ja erinäköisiä blogeja. Ja kyllä eniten tykkään lukea hyvän mielen blogeja, sellaisia joissa elämän rikkaus ja moninaisuus näkyy.
   Ihanaa kevään alkua sinulle, ja kiitos myös sinulle blogistasi (vaikka niin kovin harvoin komentoinkaan)

   Poista
 15. Onnea blogillesi,ja kiva oli lukea blogisi historiasta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael :)
   Kyllähän neljään vuoteen paljon mahtuu!

   Poista
 16. Vähän myöhässä kirjoittelen. Paljon onnea! Neljä vuotta on pitkä aika!
  Hyvää naistenpäivän iltaa!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti