Kivelän kuulumisia

Taas meillä Kivelässä puretaan. Päätettiin sittenkin poistaa tuvan keittiöalueella oleva betonilaatta. Se oli haljennut useammastakin kohdasta, siinä ei ollut raudoitusta eikä vesiputkia olisi saanut eristettyä kunnolla jos se olisi säästetty. Lisäksi näin saadaan koko tuvan lattia samalle tasolle.
Onneksi oli toinen pojista mukana auttamassa sekä lekan heiluttamisessa että purkujätteen poiskuljettamisessa. Minun tehtävänä oli lähinnä pönttöuunien lämmittäminen, polttopuiden pilkkominen  ja naulapyssyn käyttäminen. Kiinnitin alapohjan tuulensuojalevyn kannatinlautoja.
Isä ja poika hommissa :)
Yllättävän iso kasa betonia, kiviä ja maa-ainesta taas tuli kärrättyä ulos. Meillä on kohtuullisen paljon täytettävää pihassa, joten nämä tulee kyllä hyötykäytettyäomalla tontilla keväällä!
Hirmusesti tekisi mieli jo laittaa siemeniä multaan, mutta tuleva kasvimaa on vielä aika paksun lumipeitteen alla, joten maltan taimien kasvatuksen kanssa vielä vähän aikaa. (paitsi chilin)
Meidän kasvimaa tulee tuohon, mihin kuusen oksa osoittaa :)
Illat olen "roikkunut" youtubessa ja katsonut erilaisia viljelyyn littyviä pätkiä. Samoin on tullut luettua sivukaupalla erilaisia puutarha-alan blogeja ja artikkeleita. Kummasti kohopenkkien rakentelu ja mullan penkominen houkuttaa!
Kivaa helmikuun loppua, ja hauskaa talvilomaa niille, joilla se nyt sattuu kalenteriin!

Kommentit

 1. Ihanasti taas edistystä. Eikö vaan olekin ihanaa odottaa kevättä ja sitä, että pääsee istuttelemaan kasvimaalle hyötykasveja.
  Tuo lumi voisi minun puolestani jo sulaa pois.
  Ihanaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kovasti ainakin yritetään :)
   Kevättä odotetaan kuumeisesti - siemenpusseja on jo ja vaikka kuinka! :D
   Kivaa viikkoa sinulle Outi!

   Poista
 2. On teillä kova homma ollut, mutta varmasti kannatti ja lopputulos kiittää..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, hommaa on reippaasti tehty, ja on sitä kyllä paljon vielä jäljelläkin :)

   Poista
 3. Ai vitsit, miten kaunista hirsiseinää! Ja näyttää alimmaista hirttä myöten hyvin säilyneeltä ainakin kuvasta päätellen. Hieno homma.
  Projektia tosiaan näyttää riittävän :). Ja mielessä koko ajan uutta. Mikäs sen parempaa :). (Mullakin on tänä keväänä sellainen olo, että vihdoin ja viimein voisin kokeilla jotain taimien kasvatusta itse. Tuli innostuminen, kun viime kesänä onnistui niin hyvin pottujen ruukkukasvatus terassilla. Nyt tekis mieli kokeilla jotain yrttejä ja lehtikaaleja ja jotain, mitkä tulis hyötykäytettyä myös. Ehkä se jää vaan haaveeksi, mutta ajatuksena niin ihana, että aurinkoisena kesäaamuna vois kipaista takapihalta hakemaan yrtit aamiaismunakkaaseen tai leivän päälle. Aaah. Ans kattoo ny...)

  Tsemppiä Kivelään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuo hirsiseinä jää tuon näköiseksi. Kun kaiken sen lian poisti niin kyllä muuten paljastui nätti seinä :) Ja tuossa kohdassa alimmatkin hirret on täysin vahingoittumattomat, oi iloa!
   Mä oon jo päättänyt, että ainakin lehtikaalia tulee kaikissa sen eri muodoissa mitä vaan siemeninä löytyy ;) tulkoon vaikka pellollinen!
   Vielähän tässä ehtii tuumailla jonkun aikaa ennen lumien sulamista - ei tiedä kuinka usein suunnitelmat vielä ehtivätkään muuttua!
   kiitos tsempistä! Mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 4. Pikku hiljaa alkaa täälläkin herätä taas kiinnostus puutarhajuttuihin. Täällä ei enää ole lunta, joten kohta kai päästään haravointihommiin :)
  Mukavia kohopenkkien suunnitteluhetkiä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti se kevätaurinko saa puutarja-ajatuksia päähän! Oooh, ei lunta - vähänkös iski positiiviinen kademieli!
   Juuh, jatkan suunnitteluja :)

   Poista
 5. Meillä oli samanlainen petonilaatta mökillä. Oli ehjä joten päätettiin nostaa lattiaa sen verran, että saatiin lautalattia koko tupaan! Ihana tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin mekin aluksi meinattiin, mutta tultiin sitten toisiin aatoksiin :)
   kerrankos sitä mieltään muuttaa remppaprojektin aikana!

   Poista
 6. Hurjasti hommia teillä, mutta kun kunnolla tekee, tulee hyväkin!
  Itse olen oikein ihmetellyt, miten tänä vuonna puutarhainnostus nostelee päätään - monena vuonna olen sen skipannut vaikka meillä on farmilla tilaa vaikka kuinka viljellä yhtä jos toistakin. Olisikohan ensi kesä ihmeiden aikaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Vaihtoehtoja vapaa-ajalle olisi vaikka kuinka, mutta tämä on kyllä ehdottomasti mmielekkäin tekemisen muoto - ehdottomasti!
   Mehän voitaisikin sitten kilpaa pistää aarin toisensa jälkeen kasvamaan vaikka mitä ;) ...ja sitten ihmeteltäisi että mitä sadon kanssa tekee :D

   Poista
 7. On siinä urakkaa, mielenkiinnolla odotellaan lopputulosta tsemppiä kovasti !

  VastaaPoista

Lähetä kommentti