Osaamisen kasvattamista

Olen ihan superinnostunut kasvisten kasvattamisesta, luomusta ja ruuan alkuperästä. Niinpä olen etsinyt aiheesta paljon tietoa ja sitä onkin tullut ahmittua kiitetävät määrät. Joel Salatin, Jean-Martin Fortier ja Curtis Stone on mun tämän hetken lempparityypit, suorastaan sankarit!
Voi pojat mitkä määrät on tullut käytyä läpi kirjoja ja lehtiä - suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Ja mikä määrä on tullut luettua artikkeleita ja tutkimuksia verkosta. Ja entäpä youtube-videoita? Niitä katson illalla viimeisenä ennen nukahtamista - havahdunkin yleensä siihen kun iPad meinaa "pudota" nenän päälle. Sara Bäcmon blogi ja youtube-videot on tosi koukuttavia, käykääpä kurkkaamassa!
Olen todella kiitollinen internetin olemassa olosta. Miten helppoa onkaan tiedon etsiminen ja vertaaminen! MartatProagriaMaaseudun TulevaisuusLuomuliittoAitoja makuja,  Krav,  CSA...Näiden perinteisten sivujen lisäksi löytyy vaikka kuinka paljon muitakin tietolähteitä! Eihän tästä tulisi mitään jos pitäisi pelkän kirjaston varassa olla - vaikka kirjastokin on ihan mahtava paikka.
Taimet kyllä kasvaa mukavasti :)
Olen ihan pihalla siitä mitä televisiosarjoissa tapahtuu, tai oikeastaan siitäkin, mitä sarjoja pyörii telkkarissa. En edes muista milloin olen käynyt esimerkiksi iltapäivälehtien nettisivuilla. Blogifeedi tulee kyllä päivittäin silmäityä läpi, mutta kommentointi onkin ihan toinen juttu. Ja kesken jääneet romaanit pötköttää niin nätisti tuossa yöpöydällä...en edes muista mitä kirjojen alussa on tapahtunut, joten joudun ehkä aloittamaan alusta?!?
Täällä kotona on aikamoinen taimitarha. Saunan lattiallakin on astioita, joissa siemeniä on itämässä. Kippoja, kuppeja ja astioita on lähes kaikilla tasoilla. Ja jouduttinpa me hommaamaan muutama ylimääräinen "taimihyllykin". Näin saatiin ruokapöytä takaisin sille kuuluvaan käyttöön.
 Paljon on vielä siemeniä istuttamatta - vaan eipä niiden aikakaan vielä ole - onneksi. 
Luultavasti saadaan ensi viikonloppuna taimet siirrettyä Kivelän navettaan. Sinne rakennetaan "kasvihuone", jossa toivottavasti pysyy sekä kosteus että lämpö tasaisena. Navetta pysyy (toivottavasti) sopivan lämpimänä ja mikä parasta, siinä on ikkunat ja pitkä seinä etelään päin!
Meidän "isolla pellolla" oli mahtava hanki - se kantoi hienosti.
Minä jatkan tätä opiskelua, ja ehkäpä minusta tulee vielä ihan pro ja kasvisguru? Opettelen rakentamaan kasvutunnelit, kohopenkit ja lämpöpenkit, idätän ja koulin kuin ammattilainen, torjun biologisesti tuholaiset ja kasvisairaudet, saan kompostin tuottamaan muhevaa multaa, rakennan kastelujärjestelmät ja kasvatan mahtavia luomukasviksia.
Nyt katsotaan saanko innostuksen ja kaiken lukemani siirrettyä käytäntöön? Mahtavaa kevään odotusta kaikille!

Kommentit

 1. Kadehdittavaa intohimoa ja paneutumista asiaan! Niin se taitaa olla, että kun sen oman kiinnostuksen kohteensa löytää, voisi sitä tietoa ammentaa vaikka kuinka ja paljon. Jollakin se on ruoan laitto tai kieltenopiskelu, toisella joku muu. Minulla se taitaa olla sisustaminen...Kauna eläköön intohimot! Niistä saamme voimaa ja energiaa elämäämme!!! Sinullahan koittaa kohta "kulta-ajat"...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intohimo, innokkuus ja halu oppia uutta - niistä saa amennettua paljon iloa ja tarkoitusta arkeen ja elämään! Olisi kyllä tosi tylsää jos ei innostuisi mistään...
   Kevättä kohti, kevättä kohti mennään. Valoa ja vihreyttä!

   Poista
 2. Olet selvästi inspiroitunut aiheesta :). Kyllä kevätaurinko tuo tuollaiset harrastukset mieleen minullekin. Jonkinlainen istutuslaatikko pitää taas pihaan virittää. Suuremman luokan puutarhaharrasteet saavat meillä kyllä odottaa pikkulapsiajan jälkeistä elämää :). Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhimman pojan mukaan olen "hullaantunut" ;)
   Minua on alkanut vasta viime vuosina alkanut kiinnostaa puutarhajutut. Ei siitä varmaan olisi tullut mitään lasten ollessa pieniä.
   Mukavaa alkavaa pääsiäisviikkoa!

   Poista
 3. Sinustahan kehkeytyy vielä ihan huippu puutarhuri tuolla menolla. Eikö vaan olekin niin kivaa opetella uutta ja kokeilla itse ohjeita?
  Onnea taimitarhalle ja toivotaan paljon aurinkoisia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos innokkuus korreloi taitojen kanssa niin voisihan sitä mestari ollakin ;)
   On tosi kiva opetella asioita omaehtoisesti, ei pakolla. Silloin on myös helppo myös omaksua uutta. Katsotaan nyt miten käy :)
   Kivaa alkavaa viikkoa!

   Poista

Lähetä kommentti