Savusaunasta kesäsauna osa 3.

Sauna on löylytestattu - ja hyvin toimii! Ei se kyllä i h a n  valmis ole, mutta melkein.  Rempan ykkösosa löytyy täältä ja kakkososa täältä.

Puukiuas on asennettu. Riittävän iso löytyi Puuilosta, ja sieltä löytyi saunaan savupiippukin. Ja ihan mahdotomman hyvä palvelu kuului vielä hintaan! Avuliasta ja mukavaa porukkaa. Vilpitön kiitos siitä! (vilpitön kehu - ei yhteistyöpostaus)

Lauderakenteet ja lauteet on asennettu. Lauderitilät on irroitettavissa pesua varten. Alin jakkara on vielä työn alla, samoin pesupenkit. Väliaikaisesti siellä on harmaat muovijakkarat toimittamassa tulevien penkkien virkaa. Kaikki vadit ja kippo on harmaita - värikoordinoitua toimintaa!  Löylyhuoneen pinnat käsitellään vielä tämän syksyn aikana harmaan sävyisellä saunasuojalla ja laudesuojalla.
Saunaan on kantovesi ja se lämmitetään kiukaan kyljessä padassa. Eli meillä on vanhanaikainen vatipesusysteemi - mutta eikös tämä sovi juuri kesäsaunaan!

Saunakamarissa on ikkunat kahteen suuntaan, mikä on kyllä kiva. Luonnonvaloa tulee aika paljon enemmän kuin alunperin.
Istuinpenkki löytyi aitan kuistilta, mun Mies puhdisti ja hioi sen, ja kappas - siitä tuli oikein mukavan näköinen. Lisäistuimina on muutama vanha isompi pölli. Ne löytyi puuliiteristä. Tarkoituksena on vielä tehdä penkki tai kaksi tuvan vanhoista lattialankuista. Luultavasti se projekti on ensi kevään heiniä, joten tämä syksy ja talvi mennään näillä.
Ja pitihän sinne ostaa somisteitakin! Pikku purkki tulitikuille, pullonavaaja ja koukut pyyhkeille. Ja tietenkin saunakamariin istuinalustoiksi pienet sievät matot! (Ne löytyivät Ikeasta)
Tällainen se on siis nyt - käyttökuntoinen, ja pientä fiksausta vailla. Varmaankin laitan vielä jossain vaiheessa kuvaa kun löylyhuone on pintäkäsitelty - ja penkit rakennettu. Ja jos en laita tänne blogiin, niin ainakin Instan puolelle.
Nyt ihanaa sunnuntain jatkoa kaikille - taidan jatkaa omenasoseen tekoa.

Kommentit

 1. Aivan upealta näyttää. Ihanaa kun sieltä löytyy tuollaisia aarteita niin kuin tuo penkki ja pöllit.
  Mukavaa alkavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Onneksi edes jotain aarteita löytyy... suurin osa on ollut roskaa ja romua :)

   Poista

Lähetä kommentti