tavoitteiden asettaminen ja Skills-kartoitus

Meillä Onramp-kurssiin kuuluu skills-osio. Siinä valmentaja käy asiakkaan kanssa läpi tämän hetkisen tason sekä tavoitetilan johon pyritään. Tältä pohjalta rakennetaan harjoitusohjelma, jota muokataan ajanmyötä. Samalla selvitetään motivaatio, asetetaan eri alueille tarkemmat tavoitteet (liikkuvuus, voima, painonnosto, ruokavalio jne), huomioiden tietenkin mm. ikä, rajoitukset ja yleinen elämäntilanne.

Ennen skills-tuntia meille annettiin kotitehtäväksi täyttää lomake (kaksipuolinen A4:n) jossa oli aikamoinen määrä kysymyksiä. Siinä kysyttiin mm. pituus ja paino, kuntotaso, harjoitteluhistoria, tavoitteet koskien sekä treeniä että painonpudotusta, harjoitusmääriä, kehityskohteita jne.

Minulla muuten ei ole tavoitteena painonpudotus. Aika monella se on triggerinä, kun lähdetään liikkumaan, mutta tällä kertaa se ei ole. Tiedän kyllä, että sitä "pitäisi" pudottaa, ja luulen, että se saattaa tapahtuakin, mutta enemmän minulla on fokus tässä kropan toimivuudessa.
Meidän sali on vanhan paperitehtaan tiloissa

Koska olen ollut aika monta vuotta treenaamatta, niin liikkeelle lähdetään aika basic-tasolta. Ihan oikeasti haluan, että tämä kroppa toimii niin kuin sen pitäisikin. Eli siinä pitää olla voimaa, liikkuvuutta ja notkeutta ja sen pitää pystyä fyysisiin perusasioihin - kunnolla. Okei, ehkä ei tarvitse jokapäiväisessä elämässä kyetä leukoja vetämään tai kiivetä köyttä pitkin katonrajaan saakka - mutta pointti on siinä, että harjoitellaan monipuolisesti isoja lihasryhmiä selviämään sellaisista tehtävistä joihin ne on tarkoitettu.

Meidän kurssilaiset. Kuva on lainattu Crossfit Jyväskylän avoimilta facebook sivuilta. Täältä

Käynnin tuloksena päätettiin valmentajan kanssa seuraavat asiat (näin niin kuin yksinkertaistetuna):
Treenimäärä:
 • WOD-tunneilla 3x viikossa
 • tekniikkatunneilla 1x viikossa 
 • kehonhuoltoa satunnaisesti (esim. venyttely, jooga)
Terveellisiä luomuhiilareita omasta maasta <3

Ruokavalio:
 • Riittävästi, monipuolisesti ja säännöllisesti. Ja hiilihydraatteja pitää syödä paljon, jotta keho kestää kovat treenit.
Harjoiteltavia osa-alueita:
 • kahvakuulatekniikat, käsivoimat, köysikiipeily, sekä poisoppiminen vääristä liikeradoista (mm.bodypump)
Muuta: 
 • Test your level-mittaus joulukuussa
 • kehon koostumusmittaus keväällä
 Että tällaisella sitten mennään eteenpäin jonkinaikaa. :)

Kommentit

 1. Reippaan näköinen porukka siellä on kasassa.
  Kohti ääretöntä ja sen yli!

  VastaaPoista
 2. Voi että, mutta tää kuulostaa niin kivalta! Treenataan porukalla, mutta kuitenkin yksilöinä.

  Jahka täällä golfkenttä menee jossain kohtaa taas talviteloille (marraskuussa vielä ainakin pelataan), on meikäläiselläkin paluu takaisin salille. Pakko. Lihakset ei mailaa heilutellessa kasva, mutta niin kauan kuin pelimahdollisuus on, en malta töitten päälle siirtyä sisätiloihin.

  Semppiääää!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulin etten enää ikinä innostu saleista enkä tavoitteellisesta treenistä - ja höpsis! Kun oikea laji löytyy niin se on menoa :D
   Voi, ulkona olo on ihan parasta <3 Mun mies lupasi tehdä meille Kivelään mulle oman "crossfit-radan" ulos :) Voi sit kesällä huhkia siellä!

   Poista

Lähetä kommentti