Assault bike - pahoinpitelypyörä?!?

En minä tiedä mikä tämä assault bike on suomeksi - me kutsutaan sitä leikillisesti pahoinpitelypyöräksi - siltä se nimittäin tuntuu!

Tämän aika vaatimattoman näköisen pyörän rakenne on nerokas!  Se poikkeaa ns. tavallisesta kuntopyörästä ja spinning-pyörästä aikatavalla. Assault-pyörällä polkiessa tehdään töitä sekä jaloilla että käsillä samanaikaisesti - veri kiertää ja kohisee koko kropassa. Etupyörässä on ilmanvastussiivekkeet. Samalla kun painat ja vedät kädensijoja ja poljet polkimia, niin pyörä hannaa vastaan. Eli, mitä lujempaa poljet, sitä raskaammaksi pyörän käyttö muuttuu.
Siinä ne on rivissä... odottavat kidutettaviaan ;)

Tällä polkiessa kasvaa myös henkinen kantti! Silloin kun maitohapot iskee kunnolla kehoon ja sinuun vaan  s a t t u u , niin silti pitäisi pystyä polkemaan ja työskentelemään tehokkaasti. Helpommin sanottu kuin tehty.

Erilaisia harjoituksia

Pyörä on loistava väline kunnon kohottamiseen. Jos haluaa matalasykkeisen ja pidemmän treenin, niin se onnistuu hitaamalla tekemisellä, ja jos haluat vetää kovalla sykkeellä ja jaksamisen äärirajoille niin anna palaa! Assault-pyörällä ei varmasti kukaan jaksa tehdä täysillä pitkään?
Pyörän näytössä on kätevä kalorilaskuri ja ajastin, ja niiden avulla on helppo asettaa erilaiset tavoitteet treenikerroille. Siihen on valmiiksi ohjelmoitu esimerkiksi perinteinen "Tabata", jossa 4 minuutin ajan tehdään 20 sekuntia työtä ja 10 sekuntia lepoa. Jo tämän aikana pyörän tehokkus tulee esille. (elämäni pisimmät 20 sekuntia... ja 10 sekuntia on taas tajuttoman lyhyt lepo!)

Treenin voi rakentaa myös "Death by Calories"-tyyppisesti, jossa ensimmäisen minuutin aikana poljetaan 1 kalori, seuraavan minuutin aikana 2 kaloria, sitten 3 jne. Treeni jatkuu niin pitkään kunnes et pysty enää minuutissa suorittamaan annettua kalorimäärää. Eeh - ihan järkyttävän tehokas.

Oma "pelko" (vai olisiko enemmänkin kunnioitus) pyörää kohtaan on jäätävä - se on kamala vihollinen. Ja siitä pitäisi saada rakas ystävä. Sen avulla kunto nimittäin kohoaa aikamoisesti.
Polkee, polkee, jaksaa, jaksaa.... huh!

Kommentit

 1. Tämähän näyttää hauskalle vekottimelle.Meidän kuntopyörä on oikein näkyvillä kotona,harvoin tulee sillä poljettua kuitenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyörä näyttää kiltimmältä kuin mitä se on :D
   Aika kiva kun on oma kuntopyörä kotona - se antaa ainakin mahdollisuuden kuntoiluun.
   Kivaa loppiaista!

   Poista
 2. Minulle taas kaikki pyörät ovat jee jee. Polvivaivaisena pyörän polkeminen ei rasita polvea niin paljon kuin kävely ja juoksu. En kyllä usko, että pitkään pystyisin täysillä vetämään tuolla pyörällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyöräily on tosi kivaa, ja niin kuin sanoit, jos polvet on ongelma niin fillarointi on loistava kuntoilutapa :)
   Ei tuolla pyörällä huippukuntoinenkaan kovalla intensiteetillä pitkään kestä.
   Hyvää loppiaisviikonloppua!

   Poista
 3. Minä käyn sprintissä, joka tehdään hiit-harjoitteena pyörällä ja se on
  kamalaa. Tuo pyörä taitaa olla vielä pahempi, mutta ihan varmasti kokelisin, jos tulisi mahdollisuus.Tsemppiä edelleen!
  -A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HIIT-harjoitukset on kyllä tehokkaita! Jos vaan saat mahdollisuuden kokeilla assault-pyörää, niin testaa ihmeessä. Se on yllättävä! :)
   Ja kiitokset tsempistä!

   Poista
 4. Meidän salilla sitä kutsutaan helvetinkoneeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh! Luulenpa että meilläkin jotkut kutsuvat sitä noin :)

   Poista

Lähetä kommentti