Kolmas ja neljäs viikko sekä liikuntatilitys

Mun käy aina näin!
Saan kirjoitettua kahden viikon ajan ruokailut ylös, mutta sitten lipsuu ylöskirjaaminen. Onneksi en kuitenkaan lipsutellut ruuan kanssa. En vaikka oli yksi kehityspäivä ja kokouspaikassa oli hurjan hyvä buffettilounas jälkiruokineen tarjolla.
Palaveripaikan aamupala

Kasvispainotteista ruokaa lisättynä puhtailla proteiinilähteillä on ollut listalla näiden kahden(kin) viikon ajan. Nälkä ei edelleenkään ole ollut vieraana - ei edes herkkunälkä. En osaa sanoa johtuuko ruokavaliosta, mutta olen nukkunut tammikuun ajan paljon paremmin. 
Vihreät tekee hyvää keholle

Liikkumassa kävin jokaisena arkipäivänä. Pari viikkoa sitten, torstaina, kävin ensimmäistä kertaa painonnoston tekniikkatunnilla ja voi ihme miten siitä olikaan hyötyä. Minulla kävi sellainen onni, että järjestyi oma opettaja koko tunniksi. Siinä käytiin tempausta läpi ja jokainen liikkeen osio analysoitiin ja harjoiteltiin läpi. Tempaus kokonaisuudessaan aukesi minulle. Onha tempasuja tehty tunneilla, mutten tekniikkaharjoittelu ei ole pahasta. Painonnosto=tekniikkalaji!
pitkin lattioita...

En ole liikunnallisesti tippaakaan lahjakas. Päinvastoin. Monivaiheiset liikesarjat on tosi vaikeita oppia. Koordinaatio ei vaan pelaa ja kaikkien osion hahmottaminen kokonaisuudeksi tuottaa vaikeuksia -huh. Mun pitää saada tehdä toistoja riittävän hitaasti ja riittävän usein. Näin liikesarjat menee paremmin perille lihasmuistiin. Liikkeiden nimet, liikeradat ja tekeminen ei vaan natsaa helposti yhteen. Kai se sitten tässäkin on niin, että hitaasti hyvä tulee?
Aika inhottava liike - kokeilkaapa vaikka!

Mutta Crossfit tehoaa. Joka ikinen päivä kroppa on "kipeä". Joko jotain lihasta tai kehon osaa kiristää tai lihaksisto on muuten vaan väsyneen ja uupuneen oloinen. Vaan ei haittaa! Voimaa on tullut selkeästi lisää, ja kestävyyskin on kehittynyt. Yllättävää miten kunto kohenee. Tekeminen ei kuitenkaan helpotu - yhtä rättipoikkiväsynyt ja hikinen olen jokaisen WODin jälkeen. Mikä on kyllä hauskaa! Tuntee että tekee kropalla sellaista mihin se on tarkoitettukin.

Olihan minulla viime viikon torstaina myös PT-tapaaminen. Etukäteen olin pikkasen skeptinen, mutta ohjaaja oli kyllä  hyvä ja lyhyen haastatteluhetken jälkeen hän laittoikin minut koville. Treenissä oli perus vatsalihasliikkeet, kyykyt ja slamballit, mutta sitten piti vielä "apinatelineessä" kokeilla käsien varassa roikkumalla etenemistä. Olin epäuskoinen - ei t o d e l l a k a a n  onnistu oli mielipiteeni. Eipä mitään, tuumasta toimeen ja kokeilemaan... ja voi ihme! Etenin kokonaiset viiden puolan matkan! En ole pystynyt tähän edes tenavana!
apinateline- pitäiskö ottaa tavoitteeksi kulkea päästä päähän?
Joten, taas paasaan tästä asiasta: menee paikalle ja anna liikkumiselle mahdollisuus. Kroppa pystyy ihmeellisiin asioihin!

Kommentit

 1. Sää oot niin kurko :).

  (Pakko kysyä, mitä noi vihreät on, mitä kasvattelet? Herneenversoja vai jotain muuta?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh :)
   etualalla on auringonkukanversoja ja takana herneenversoja. Kummatkin maistuu sekä leivän päällä että salaateissa. :)

   Poista
 2. Ihana lukea näitä, kun olet niin innostunut ja tuloksia tulee! Ihan huippua Annu!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo...innostunut olen - varmaan läheisten mielestä ihan rasittavuuteen asti! ;)
   Muttei tästä voi olla innostumatta - edistystä näkee melkein viikottain!

   Poista

Lähetä kommentti