Open 17.1

Meninpä sitten osallistumaan CrossFit Openeihin ja tein harjoituksen  17.1. Periaatteessa se on tavallinen 20 minuutin Metcon, mutta on siinä kuitenkin eri fiilis. Tunnelma ja kilpailusta johtuva jännitys toivat kyllä oman leimansa tilanteeseen. Kiva, kiva!
Vielä nauratti tässä vaiheessa... ;)

Millainen treeni oli?

 

Pitkä ja hapenottokykyä vaativa.
Treeni/kilpailu sisälsi seuraavat toistot:
 • 10 dumbell snatch
 • 15 box over burpees
 • 20 dumbell snatch
 • 15 box over burpees
 • 30 dumbell snatch
 • 15 box over burpees
 • 40 dumbell snatch
 • 15 box over burpees
 • 50 dumbell snatch
 • 15 box over burpees
 Happi ei meinannut riittää millään. Tempasut oli ihan ok, käsipaino oli 20 lbs (9,09kg) ja ehkäpä pikkasen liian kevyt minulle. Tässä en väsynyt. Mutta nuo burpeesit laatikon yli. Voi jee... Kunto on ihan syvältä, joten piti jaksottaa burpeet viiden eriin, ja ottaa happea ihan kunnolla niiden välissä. Kyllä taas tuli kirottua vuosien liikkumattomuus hornan tuuttiin treenin aikana.

Treeni oli simppeli

Oliko tavoitteita?

Ensimmäinen tavoite oli selvitä hengissä...ja tosena tavoitteena oli saada ainakin puolet toistomäärästä tehtyä annetussa ajassa. Yllättävää kyllä, minulta jäi aikaikkunan puiteissa ainoastaan 15 viimeistä burpeesia tekemättä!
Kolmantena tavoitteena oli etten telo itseäni. Siispä skaalasin boksin ylitykset askeltamiseen (koska en uskalla hypätä) sekä tein tempasut rauhallisella tahdilla. En nimittäin ollut ikinä ennen tehnyt tempasua käsipainolla aiemmin. Treenikaverit ja valmentaja neuvoivat kuitenkin oikean tekniikan ennen alkua, joten ihan hyvin sen meni. Olkapäät ja selkä on kunnossa! Ei jumeja eikä kipuja havaittavissa. *tyytyväinen*

 

Kannattiko?

 

Ehdottomasti! Olipa siinä vaan kunnon fiilis kun tuomari laskee toistot vieressä, ja itse pitää keskittyä vain suoritukseen... ja hengittämiseen. Ja jotenkin se "yhteisöllisyys" ja kilpailufiilis vei mukanaan. Olipa vaan tosi hienoa.
Kun salilla alkoi näkyä julisteita tulevista Openeista emmin - että voinkohan ilmoittautua kun en osaa kaikkia liikkeitä, enkä jaksa välttämättä tehdä kaikkea mitä pitää. Suurin kiitos mukaan houkuttelusta kuuluu treenikaveri Annalle! Hän sanoi ettei kannata ottaa liian tosissan, että otetaan se hauskana kokemuksena. Hyvä muistutus tällaiselle superkilpailuhenkiselle ihmiselle. Joskus voi tehdä asioita ihan vaan kokemuksen ja hauskuuden vuoksi! :)
Boksin yli burpeeseja tuli tehtyä komeat 60! (tavoite oli 75)

Mitä tästä opin?

 

No ainakin sen, että tällä pohjakunnolla on ihan turha kuvitella ihmetekoja. Yritin nimittäin sunnuntaina parantaa tulosta.  Palautuminen ei ollut riittävä (ainakaan näillä kilometreillä ja kunnolla) siihen että yrittää uutta ja parempaa tulosta kahden päivän sisällä ensimmäisestä yrityksestä. Parempi vaan antaa kaikkensa ensimmäisellä kerralla ja olla siihen tyytyväinen.
Pitää muistaa oma ikä, lähtötaso ja tavoitteet. Myös suorituksen aikana. :)
Täti on vähän väsynyt 20 minuutin jälkeen

Mitenkäs jatko?


Alkuviikon teen normaali treenit, mutta torstaina on matalasykkeistä ja venyttävää vuorossa. Perjantaina nimittäin on seuraava osa(kilpailu) - 17.2. Mitähän silloin tehdään - jaiks? Olen kirjannut  CrossFit Leaderboardiin tuloksenkin. Onpahan sitten jotain mihin verrata ensi vuonna :)
Täti kuntoon :)

Kommentit

 1. Muutama tavoite tuli suoritettua, huvitti tuo, että pysyt hengissä. Olet sinä kuitenkin aika mimmi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh ;) Se muuten tuntui välillä suorituksen aikana, että pysyykö hengissä. Ihan tosissaaan piti kiskoa happea. (ja siis tunne oli kuitenkin positiivinen - ei "vaarallinen")

   Poista
 2. No huh huh.Olipa kova suoritus ja jatkuu vielä, tsemppiä siihenkin.
  -AM

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan tsempistä :) Jatkuu, jatkuu! Vielä 4 koitosta edessä!

   Poista

Lähetä kommentti