Viisi viikkoa - viisi treeniä

Olen ilmoittautunut mukaan CrossFit Open 2017-kisaan. Toiset hinkuaa Boston maratonille ja toiset Tukholmaan juoksemaan. Jotkut haluaa pyöräillä Vätternin ympäri tai hiihtää Vaasaloppetin tai Finlandiahiihdon. Noh, minä haluan osallistua Crossfit Openiin! Ja se alkaa ensi viikolla - jaiks!

Miksi CF Open 2017?

Minuahan purasi Crossfit-kärpänen viime kesänä, kun katsoin Netflixiltä dokumentin Fittest On Earth 2015, jonka aiheena on Crossfit Games. Laji näytti niiiiiin pähkähullulta ja vaativalta (ja toisaalta yksinkertaiselta) että oli pakko ottaa asiasta selvää. Niinpä menin Onrampkurssille elo-syyskuun vaihteessa - ja olin koukussa.  Ihan alusta saakka tavoitteena on ollut osallistuminen Crossfit Openiin.  

Olen siis harrastanut lajia vaatimattomat puoli vuotta, edistynyt osassa asioita, ja toisissa töpötän ihan  paikallani. Tänä vuonna joudun skaalaamaan varmaankin kaikki lajit, ja se on ihan ok. Turvallisuus ja oikeat liikeradat on tärkeintä, eikä oma kuntokaan ole vielä kohdillaan. Pidemmän aikavälin tavoite on vuoden 2018 CrossFit Openit. Niihin aion osallistua tosissani ja saada kaikki lajit tehtyä Rx:nä, eli skaalaamatta. Olisihan se hienoa, kun saisi kaikki suoritukset tehtyä niin kuin pitääkin!

Mikä on Crossfit Open?

Openit on kisat/karsinnat joihin kaikilla on mahdollisuus osallistua. Ne järjestään joka vuosi ja niistä parhaat pääsevät Regionalseihin (aluekisat) ja sieltä karsitaan maailmanmestaruuskioihin, CrossFit Gameseihin. Openeihin osallistui viime vuonna maailmanlaajuisesti yli 300.000 ihmistä! Suurin osa osallistujista on tavallisia crossfit-harrastajia, joille tarjoutuu mahtava mahdollisuus testata omaa kuntoaan ja kestävyyttään. Karsinnat kestävät 5 viikkoa ja ne alkaavat ensi perjantaina!

Miten karsinta toimii?

Karsintalajit julkaistaan joka perjantai (aamuyöllä Suomen aikaa), ja ne pitää olla suoritettuna ja kirjattuna seuraavana maanantaina tiettyyn kellonlyömään mennessä. Edellisvuosien lajeja pääsee katsomaan täältä Crossfitin sivuilta tai youtubesta.

Suoritukset voi tehdä Rx (eli skaalaamatta ja määrätyillä painoilla) tai skaalattuna, eli omalle tasolle sovitettuna. Mutta ei ne skaalattunakaan helppoja ole. Kyllä ainakin tämä täti saa kyllä punnertaa ihan tosissaaan. Openeissa on eri luokat miehille, naisille ja eri ikäryhmille. Itse osallistun 45-49-vuotiaisiin. Jokaisella kisaajalla on "tuomari" joka hyväksyy tai hylkää suoritukset / mittaa ajan/ laskee toistot. Tulokset syötetään sen jälkeen tulospalveluun. Ja jos tähtää regionalseihin, jokainen suoritus pitää vielä kuvata ja tallentaa tietyllä tavalla. 

Onko tavoitteita?Tavoitteena tänä vuonna on saada kaikki lajit suoritettua jotenkin - skaalattuna tai ei, mutta suoritus on saatava kirjattua jokaisesta 5 lajista. Ensi vuoden kisohin ajattelin treenata aika tosissani. Ei, en kuvittele, että pääsisin Regionalseihin tai Openeihin, mutta tietyt sijoitukset esim. Suomen ja Euroopan listalla on kyllä mielessä! Pitäähän sitä katsoa mihin viiskymppinen kroppa pystyy jos tavoitteellisesti treenaa!! :)

Kommentit

  1. No huuuuh. Oot kyllä ihanan tosissas tän kanssa <3. Ihailen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu... täysillä tai ei ollenkaan. Mä en osaa muulla tavalla tehdä :)

      Poista

Lähetä kommentti