Crossfit Open 2017 takana

Nyt on Crossfit Open 2017 onnellisesti takana ja on reflektoinnin aika.
just treenin jälkeen - hikinen, punainen ja vähän vauhko ilme :D

Mikä meni hyvin?

Tavoitteena oli selvitä hengissä...ja se toteutui!
Olen erittäin ylpeä siitä, että sain suoritettua kaikki viisi lajia. Yhtäkään kertaa en jättänyt kesken, vaan tein kiltisti joko kaikki toistomäärät, tai urheilin läpi annetun ajan. Olen kiitollinen siitä, etten loukannut itseäni (enkä ketään muitakaan).

Huomasin muuten miten äärettömän iloiseksi ja onnelliseksi sitä tulee kun treenikaveri ylittää itsensä kisassa! Oli ihan mahtavaa seurata kun toinen kiskoo leukoja euforiassa (vaikka etukäteen kuvittelee että saa vain muutaman) tai miten hän jaksaa punnertaa vielä muutaman lisää, vaikka makaa ihan rättipoikkiväsyneenä laittalla.
17.1:n burpeesit otti vähän koville

Mikä meni huonosti?

Periaatteessa mikään ei mennyt huonosti. Suoritukset oli omaan kuntotasoon ok. Huomasin, että edellisenä yönä pitää nukkua kunnolla. Samoin sen, ettei syömistä saa laiminlyödä "kisapäivinä" eikä oikeastaan muutenkaan.

Mitä on opittava?

Jos nyt ihan liikuntasuorituksista puhutaan, niin tekniikkaa, kestävyyttä ja voimaa on saatava lisää. Mutta tämän tiesin jo ilman näitä Openeitakin. Minun pitää liikkua fiksusti, sillä pelkän määrän lisääminen vie huonoon suuntaan.
Thrusterit on jees, vaikkakin raskaita

Mitä on kehitettävä?

Varmaankin kaikkea, mutta luultavasti eniten asennetta. Liika varovaisuus ei ole hyvästä. Ei toki rämäpäisyydestäkään ole hyötyä, mutta sellainen pikkasen kovempi tekemisen meininki saisi olla. Pelkään ihan hurjasti että satutan itseni - en luota siihen että voimaa (tai taitoakaan) olisi tarpeeksi. En myöskään puske itseäni riittävän kovasti, koska pelkään että voimat ei riitä kaikkiin toistoihin. Näin jälkikäteen ajateltuna, olisin voinut pitää yllä kovempaa vauhtia, tai pitää suoritusten väliset tauot hieman lyhyempinä.
Mutta älkää nyt luulko, että suoritin kevyesti, en missään nimessä. Luultavasti olisin saanut nipistettyä sekunnin sieltä ja toisen täältä hippasen ripeämmällä tahdilla. Mene ja tiedä.
Tässäpä tämän hetken tulos - omassa ikäsarjassa Euroopassa sija 822 ;)

Crossfit Open 2018?

 Kyllä vain. Jos nyt mitään outoa ja omituista ei vuoden aikana tapahdu, niin kyllä aion osallistua ensi vuonna myös.  Aikomus on treenata systemaattisesti, sillä tavoite on tehdä kaikki lajit ensi vuonna Rx:nä. Eli skaalaamatta. Lisäksi tavoite on olla omassa ikäsarjassa (naiset 50-54) Suomessa 5-10 parhaan joukossa. Ja Euroopassa 100 parhaan joukossa.

Tämä vaatii kovasti töitä. Fyysisellä puolella voiman ja tekniikan kasvattaminen sekä kestävyyden parantaminen. Henkisellä puolella on opittava sietämään epämukavaa oloa (sitä tunnetta ettei jaksa) ja sitä että sattuu (siis hapottaa). Lisäksi ruokailuun joudun ihan varmasti kiinnittämään huomiota - makrot kohdalleen niin sanotusti!
painoja...
Voi olla, että aloitan räätälöidyn harjoittelun valmentajan opastuksella. Hirmuinen hinku ja halu sekä palo tähän lajiin on. Katsotaan nyt kesään mennessä miten tässä kehittyy ja kuinka kova menestymisen nälkä iskee.

Jokatapauksessa jäätävästi töitä joudun tekemään!

Kommentit

 1. Onneksi olkoon!��Mahtava suoritus! Huomasin kommenttisi Fab forty something- blogissa blogien spontaaniudesta ja blogin jatkamisesta ja päätin heti tulla kommentoimaan tänne sinun blogiisi.Olen seurannut jonkin aikaa blogiasi ja olen pitänyt päivän asu- jutuistasi, myös Kivelä- projekti kuulostaa mielenkiintoiselta.Mutta erityisesti olen mielenkiinnolla seurannut Crossfit- harrastustasi ja juttujasi lajista.Itsekin löysin yli nelikymppisenä uuden lajin, jalkapallon, mutta nyt olen myös crossfitistä kiinnostunut, sekä sinun blogisi ansioista että tuttavieni ansiosta.Useimmat fitnes-blogit eivät niinkään kiinnosta, koska niiden kirjoittajat ovat yleensä paljon nuorempia ja elämäntilanne aivan toinen.Siksipä sinun kirjoituksesi lajista ja edistymisestäsi kolahtavat enemmän ja inspiroivat tutustumaan lajiin ja myös suhtautumaan omaan lajiini tavoitteellisemmin, kiitos siis blogistasi!Toivottavasti jaksat ja ehdit kirjoittaa jatkossakin
  edistymisestäsi, lajista yleisemminkin ja tietysti myös niistä epäonnistumisista, joita välillä eteen tulee!Tsemppiä kevääseen, crossfitiin ja valmistautumiseen ensi vuoden Openiin!
  T:40+ futari&soon to bee crosfittaaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :)
   Eikös olekin hauskaa, kun löytää liikuntaharrastuksen joka vie mennessään?
   Crossfitiä suosittelen kyllä ihan kaikille - iästä ja kunnosta riippumatta. Tykkään kun kaikki liikkeet voi skaalata tai korvata jollakin toisella, jos alkuperäinen ei käykään. Ja ihan huikeaa on huomata oma edistyminen. Vaikka WOD-tunneilla tosi usein tulee mieleen, että olen huono ja mitään kehitystä ei tapahdu, niin kummasti kyllä omissa tilastoissa sen huomaa!
   Ihan huippua! mene kokeilemaan, anna crossfitille mahdollisuus! :)

   Poista
 2. Vau, kuulostaa ihan mielettömän upealta! Onnittelut hyvästä suorituksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Suoritus on kyllä kova omaan lähtötasoon verrattuna. Ja erityisen ylpeä olen siitä että sain kaikki tehtyä!

   Poista
 3. Oo, onnittelut ja tsemppiä tuleviin liikuntoihin! Kiva lukea sun treenijuttuja. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tsemppiä tässä tarvitaankin - aika kova urakka on edessä. ;)
   Mahtaa moni meidän salilla miettiä että mitä ihmettä tämä täti oikein kuvittelee...ne kun tietää mun räpellystason! Mutta jos ei ole tavoitteita, niin ei ole suunnitelmiakaan, ja sitten ei kyllä ainakaan halutut asiat ole mahdollisia!
   Periaatteessa tavoitteet on realistisia, mutta EI helppoja. Kuten sanoin, töitä joudun tekemään ihan tosissani!

   Poista
 4. Voi tajuton mikä suoritus - ja sinähän et itse asiassa ole vielä edes kauaa treenannut! Sinun asenteellasi noihin tavoitteisiisi kyllä pääset - onnea matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Treeniä on takana puoli vuotta, joten syystäkin voin olla iloinen siitä että sain suoritettua kaikki annetut treenit läpi. Ottihan ne välillä tosi koville - huh!
   Toivotaan, että tavoitteet on saavutettavissa kovalla työllä!

   Poista
 5. Onneksi olkoon, hieno suoritus! Upea mimmi olet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Onhan tuohon saanut muutaman hikipisaran vuodattaa. Mutta jos ei tee mitään, niin ei kyllä myöskään saavuta mitään.

   Poista
 6. Fan vad grymt! Olet minun sankari Annu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tackar tackar! Olen kyllä ylpeä suorituksestani :) Jag överraskade mig själv faktiskt!

   Poista

Lähetä kommentti