Zinzino Balance Oil kokemuksia osa 1

Zinzino Balance Oil  -  mikä tämä juttu oikein on?

Kaupallinen yhteistyö Zinzino ja Nelkytplusblogit

Zinzino on verkostomarkkinointi- / suoramyyntiyritys / kotimyyntiyritys. Eli se kuuluu niihin, joita kohtaan olen aina suhtautunut hieman varauksellisesti. Ensimmäinen ajatus on epäilys. Että siinä on jotain outoa. Miksi tuotetta ei saa kaupasta? Monesti mietin miksi hyvälle tuotteelle valitaan jakelukanavaksi kotimyynti? Ehkäpä se vaan on valinta samalla tavalla kuin kivijalkaputiikki vs tavaratalo, tai varaosaliike vs huoltoasema?
zinzino balance oil omakohtaisia kokemuksia
Balance Oil, sitruunan ja appelsiinin makuiset
Ennen kuin lähdin mukaan tähän tuotetestaukseen luin ja tutkin asiaa aika laajasti. Sekä puolesta että vastaan.  Löytyi muuten paljon tunnepohjaisesti kirjoitettua ja vihamielistäkin tekstiä? Kotimyynti herättää kyllä joissakin omituisen vahvoja tunteita? Omituista.  Kaikilla, jotka myyvät tuotteita tai palveluja on agenda jonka pohjalta toimivat.  Joten kannattaa aina muistaa pitää oma järki päässä kun juttuja lukee.

Yhteyshenkilöni on luotettava ja meillä on yhteisiä tuttuja, joten koin että voin osallistua tähän hyvällä mielellä.  Yritys, joka edustaa Balance Oil-tuotetta on Zinzino. Se on NASDAQ OMX First North listattu yritys (ko. pörssistä löytyy tietoa vaikkapa täältä Wikipediasta).

Tutkin tuoteselosteet tarkasti.  Öljyssä jonka otin käyttöön on kalaöljyä (sardelli, makrilli, sardiini) ja kylmäpuristettua oliiviöljyä lisättynä D3-vitamiinilla. Enkä usko että nämä ainakaan huonontavat veriarvojani. Omegoja pitää syödä jokatapauksessa, ja uskon, että tämä on parempi valmiste kuin ne vihreässä purkissa olevat kalanmaksaöljykapselit, joita minulla on keittiönhyllyllä. Ainakin sisältöjä vertailemalla vakuutuin. Alla vielä pari kuvaa pullon kyljessä olevasta sisällysluettelosta.
zinzino_balance_oil
Balance Oilin ravintosisältö

zinzino_balance_oil_ravintosisältö
Ei muuten ole helppo kuvata kaarevalta pinnalta tekstiä!
Sain siis testattavaksi Balance Oil-tuotteet 120 pv ajaksi. Ennen aloitusta piti mitata lähtöarvot. Otin siis verinäytteen Se on helppo tehdä, reikä vaan sormeen ja veritipat näyteliuskalle. Verinäyte otetaan, jotta voin seurata muutoksia ja tämän pohjalta kertoa omakohtaisia Balance Oil kokemuksia. 
kuivaverinäyte
Näyteliuska kuivumassa
Verinäyte on "kuivaverinäyte". Eli veritipat tiputetaan näyteluiskalle, näytteen annetaan kuivua, jonka jälkeen se suljetaan mukana tulleeseen alumiinipussiin. Pussi laitetaan kirjekuoreen ja lähetetään tutkittavaksi laboratorioon. Se analysoidaan Vitas As laboratoriossa Oslossa. Siitä analysoidaan ravahappotasapaino.  Kuivaverinäytteestä voi lukea lisää vaikkapa Zinzinon esitteestä täältä tai laboratorion omilta sivuilta täältä.

Lähtötason tulos - omia Zinzino Balance oil kokemuksiani

Olen saanut lähtötason tulokset. UNBALANCED luki siinä rapsassa. Eli saan Omega 6 ihan liikaa verrattuna Omega 3. Suositeltu suhde on 5:1 tai mieluummin jopa 3:1. Ja minulla surullinen 16,3:1.

Annan nyt sen 120 päivän kulua jonka jälkeen teen mittauksen uudestaan. Mielenkiinnolla odotan mitä testitulos näyttää, ja miten arvot muuttuvat jos muuttuvat. Jatkan jokatapauksessa kasvispainotteista ruokavaliota, vähennän vielä tuon sokerin käyttöä ja otan kiltisti päivittäisen öljyannokseni. Testijakson lopussa teetän myös laajan verenkuvan (maksan itse). Edellinen tehtiin reilu kuukausi sitten. Kiva katsoa miten minun muiden veriarvojen on käynyt.
zinzino

Ja hei epäileväiset, älkää vaivautuko ikävillä kommenteilla. Olen itsekin skeptikko, ja ehkäpä juuri tästä syystä ajattelin kokeilla tämän! 

Palaan asiaan lähiaikoina, kun kerron tarkemmin tuosta lähtötason tuloksesta.  Ja tietenkin teen seurantapostauksen kun olen tehnyt sen toisen testin noin 3-4 kk kuluttua! :)

Omegoista ja Balance Oilista erilaisia postauksia löytyy mm näistä linkeistä: 
http://veerand.blogspot.fi/2017/01/zinzino-test-results.html?m=1
http://www.aitiyrittaa.fi/2016/04/vierasblogi-hiljainen-tulehdus-seka.html?m=1
http://www.tikis.fi/ravinto/rasvahappojen-viidakko-mita-sinun-tulisi-tietaa-rasvoista/
http://www.tikis.fi/ravinto/tulehdusta-vahentava-ruokavalio/
http://ainomakela.fitfashion.fi/hillitse-hiljaista-tulehdusta/
http://olliposti.fi/omega-3-tarkein-ravintolisa/

Kommentit

 1. Ymmärsinkö tosta kuvasta oikein, että verestä mitataan omega kutosia ja kolmosia ja niitten suhdetta toisiinsa? Ja vissiin, mitä lähempänä vihreää, sen parempi?
  Mielenkiintoista nähdä, miten muuttuu.

  Pienenä meille syötettiin aina sitä perinteistä Möllerin kalanmaksaöljyä, mutta nykyään mulla on ihan muut rasvahappojen lähteet kuin kalanmaksa käytössä. Vähän vaihdellen. Mutta jokapäiväiset Omegani otan ja olen saanut myös perheen miehet ottamaan. Eivät ikinä kyseenalaista mitä purkissa on. Katsovat vaan, olenko kirjoittanut purkin päälle "aamulla" vai "illalla" ja montako otetaan ja sen jälkeen loppu toimii automaattisesti :)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Hyvä Annukka! Osasit tulkita ihan oikein mun höpötykset ja kuvan :) Juu kyllä jänskättää miten tuo tehoaa. Ihan hauska kokeilla erilaisia juttuja.

  Teen erillisen postauksen siitä verikokeesta, tuloksista ja tulkinnasta.Tästä olisi tullut megalomaanisen pitkä teksti jos kaiken olisin yrittänyt samaan laittaa!
  Sä ootkin opettanut perheen hyvin! Meillä ei pelkät laput riitä, vaan pitää muistuttaa myös ääneen ;)
  Keväistä viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Oikeesti ? Anna nyt jonkun kolmannen osapuolen tutkia verestäsi omega pitoisuudet :) Pukki kaalimaan vartijana :) Sairaan kallista öljyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!
   Joo – ajattelin nyt kuitenkin antaa Vitaksen tutkia sen näytteen. Laitos on kuitenkin GMP standardoitu. (https://en.wikipedia.org/wiki/Good_manufacturing_practice)
   Voisinhan sen kakkosnäytteen lähettää vaikkapa jonnekin muuallekin? Tai sitten voisi laittaa kakkosnäytteen Vitakselle vaikkapa ”feikkiprofiililla” ja narrata? Tai lähettää kaksi testiä samana päivänä eri paikkoihin? En nyt kuitenkaan usko, että tässä mitään kummaa tapahtuu vaikka Vitas sen näytteen tutkiikin. Eikä mun omegapitoisuudet ainakaan voi huonontua Balance Oilin käytön seurauksena. :)
   Kivaa viikonloppua! :)

   Poista
  2. Mä oon itse syönyt kalliimpiakin tuotteita ja sit kun vertailin pitoisuuksia niin tämähän oli itseasiassa laatuun verrattuna paljon halvempi. Kannattaa vertailla pitoisuuksia ja sit tehdä päätös.

   Poista
 4. Jokainen voi halutessaan tutkia samana päivänä vaikkapa Cityterveyden tai Antioksidanttiklinikan kautta rasvahapponsa. Muutama skeptikko halusi laittaa satoja euroja useaan paikkaan ja sai identtiset tulokset. Öljyn hinta on kohdallaan kun vertaa epa ja dha tasot näennäisesti edullisiin tuotteisiin. Moni edullinen tuote onkin kalliimpi, jos haluaa riittävästi epaa ja dhata. Suurimmasta osasta öljyjä puuttuu antioksidanttisuoja, joka estää kalaöljyn härskiintymisen. BalanceOil todistetusti imeytyy ja testi kertoo myös miten muut mahdolliset kalaöljyt imeytyy jos sellaisia on käyttänyt.

  VastaaPoista
 5. Mahtava blogi ja tsemppiä kokeiluun! ^_^ Meidänkin perhe käyttänyt tuotteita vuoden! Sairasteltu paljon vähemmän ja kuopuksen atooppinen itottumakin pysyy poissa aina kun mustaa säännöllisesti ottaa öljyä. Liityinpä lukijaksikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Katsotaan nyt miten tämä testi etenee! Toivottavasti omat arvot korjaantuvat. Kiva kun teillä on ollut apua.

   Poista
 6. Mielenkiinnolla odottelen tuloksia. Kävin jo Heli-Hannelen blogista tätä tutkailemassa ja totesin, että markkinoilla olevissa öljyissä on sen verran paljon tarjontaa, että niistä laatueroista ei ota tavan tallaaja mitään tolkkua - ja toisaalta kun ei halua rahojaan tehottomiin tuotteisiinkaan laittaa, niin on hyvä, jos joku testaa ensin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin! Tarjontaa on paljon, ja ainakin tällainen tavallinen maallikko menee ihan sekaisin. Siksi on kiva kun pääsee itse testaamaan miten tämä tehoaa. Toivottavasti tulee parannusta.

   Poista
 7. Mahtava blogi :) keep it up!
  Huom, tunnistin itseni enkä kommentoi anonyymisenä wink wink ;)

  VastaaPoista
 8. "Omegoja pitää syödä jokatapauksessa, ja uskon, että tämä on parempi valmiste kuin ne vihreässä purkissa olevat kalanmaksaöljykapselit, joita minulla on keittiönhyllyllä."

  Hei Annu, en ole varma, puhutko Mölleristä, mutta vihreä purkki viittaa siihen. Tässä pieni vertailu Möllerin ravintosisällöstä ja Balance Oilista. Möller ilmoittaa selvityksessään, miten paljon mitäkin ainesosaa sisältää 5ml heidän öljyään, Balance Oilissa taas kerrotaan, miten paljon mitäkin ainesta sisältää 7,5ml heidän öljystään. Että tulokset ovat vertailukelpoisia, täytyy Möllerin 5ml:n arvot kertoa 1,5:llä, jolloin nähdään, miten paljon eri rasvahappoja 7,5ml heidän öljyään sisältää.

  Ja tässä ovat tulokset:

  DHA:
  Möller: 900mg
  Balance: 427mg

  EPA:
  Möller: 600mg
  Balance: 802mg

  D-vitamiini:
  Möller: 15µg
  Balance: 6,3µg

  A-vitamiini:
  Möller: 375µg
  Balance: 0µg

  E-vitamiini:
  Möller: 15µg
  Balance: 0mg

  Omega 9:
  Möller: 0mg
  Balance: 1918mg

  Hinta:

  Ekologisuus:
  - Möllerillä on Friends for Sea -sertifikaatti, joka todistaa heidän noudattavan kalastuksessa kestävän kehityksen periaatteita ja turvaavan kalakantojen jatkumisen
  - Balancella ei tuollaista sertifikaattia ole.

  Hinta:
  - Möllerin hinta on alle puolet Balance Oilista. Ja vaikka siihen päälle ostaisi laadukasta oliiviöljyä, jolloin saa nuo puuttuvat Omega-9:t, tulee Möller+oliiviöljy -yhdistelmä silti yli 40% Balancea halvemmaksi.

  Toki Mölleriä voi arvostella pahasta mauhasta ja ainakin itse sain siitä pahanhajuisia röyhtäyksiä. Balancea en ole kokeillut, joten en tiedä sen mausta, mutta nyt käyttämäni Now Foodsin Omega 3 -öljy on toiminut paremmin ja se on vielä huomattavasti parempi kuin Möller tai Balance. Now Foodsin öljyssä 7,5ml sisältää EPAa 1090mg eli enemmän kuin kumpikaan noista. Ja hinta on vain piirun kalliimpi kuin Möller ja siten paljon halvempi kuin Balance.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, kiitos pitkästä vastauksesta :)
   Balance Oil yllätti kyllä hyvällä maulla - usko tai älä, on raikkaan makuinen.
   Hienoa kun olet löytänyt tuotteen joka toimii sinulla hyvin. Onkin tärkeää, että jokainen löytää itselleen sopivan jutun. Minäkin tässä vasta testailen, joten katsotaan miten käy.

   Poista
 9. BalanceOil ei sisällä oliiviöljyä Omega-9:n vuoksi vaan hapettumisen estämiseksi. Balanceoilin hapettumisaika on jopa 36 tuntia, kun monet muut kalaöljytuotteet hapettuvat jo 2-8 tunnissa.

  BalanceOil sisältää erityistä kylmäpuristettua Extra Virgin -oliiviöljyä, joka tunnetaan suuresta polyfenolipitoisuudesta. Polyfenolit ovat tehokkaita antioksidantteja, joilla on useita hyödyllisiä vaikutuksia. Oliiveista kuumentamalla tai liuottimien avulla talteen otetuilla jalostetuilla öljyillä ei ole
  samoja ominaisuuksia.

  ^_^ Itselläni myöskään ei BalanceOilin kanssa tule röyhtäyksiä, vaikka kaikkien muiden testissä olleiden kalaöljytuotteiden kanssa näin on käynyt, yleensä niin että pilaantuneen kalan maku nousee suuhun vielä useiden päivienkin päästä.

  VastaaPoista
 10. Jos siellä laboratoriossa hiiren veritesti meni läpi niin HALOO !!

  VastaaPoista
 11. Kyllä Balancellakin on Friends of the Sea -sertifikaatti.
  Aina voi tosiaan testata toimiiko itse tehty sekoitus. Kokemusten ja testien mukaan ei toimi vaan kyllä öljy pitää suojata hapettumiselta jo samantien valmistusvaiheessa. Luotettavin tapa on testata valmisteen imeytyvyys verikokeella - antioksidanttiklinikalla, Citylabissa, VitasLaboratorissa tai jossain muualla.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti