perjantai 7. huhtikuuta 2017

Zinzino Balance Oil kokemuksia osa 1

Zinzino Balance Oil  -  mikä tämä juttu oikein on?

Kaupallinen yhteistyö Zinzino ja Nelkytplusblogit

Zinzino on verkostomarkkinointi- / suoramyyntiyritys / kotimyyntiyritys. Eli se kuuluu niihin, joita kohtaan olen aina suhtautunut hieman varauksellisesti. Ensimmäinen ajatus on epäilys. Että siinä on jotain outoa. Miksi tuotetta ei saa kaupasta? Monesti mietin miksi hyvälle tuotteelle valitaan jakelukanavaksi kotimyynti? Ehkäpä se vaan on valinta samalla tavalla kuin kivijalkaputiikki vs tavaratalo, tai varaosaliike vs huoltoasema?
zinzino balance oil omakohtaisia kokemuksia
Balance Oil, sitruunan ja appelsiinin makuiset
Ennen kuin lähdin mukaan tähän tuotetestaukseen luin ja tutkin asiaa aika laajasti. Sekä puolesta että vastaan.  Löytyi muuten paljon tunnepohjaisesti kirjoitettua ja vihamielistäkin tekstiä? Kotimyynti herättää kyllä joissakin omituisen vahvoja tunteita? Omituista.  Kaikilla, jotka myyvät tuotteita tai palveluja on agenda jonka pohjalta toimivat.  Joten kannattaa aina muistaa pitää oma järki päässä kun juttuja lukee.

Yhteyshenkilöni on luotettava ja meillä on yhteisiä tuttuja, joten koin että voin osallistua tähän hyvällä mielellä.  Yritys, joka edustaa Balance Oil-tuotetta on Zinzino. Se on NASDAQ OMX First North listattu yritys (ko. pörssistä löytyy tietoa vaikkapa täältä Wikipediasta).

Tutkin tuoteselosteet tarkasti.  Öljyssä jonka otin käyttöön on kalaöljyä (sardelli, makrilli, sardiini) ja kylmäpuristettua oliiviöljyä lisättynä D3-vitamiinilla. Enkä usko että nämä ainakaan huonontavat veriarvojani. Omegoja pitää syödä jokatapauksessa, ja uskon, että tämä on parempi valmiste kuin ne vihreässä purkissa olevat kalanmaksaöljykapselit, joita minulla on keittiönhyllyllä. Ainakin sisältöjä vertailemalla vakuutuin. Alla vielä pari kuvaa pullon kyljessä olevasta sisällysluettelosta.
zinzino_balance_oil
Balance Oilin ravintosisältö

zinzino_balance_oil_ravintosisältö
Ei muuten ole helppo kuvata kaarevalta pinnalta tekstiä!
Sain siis testattavaksi Balance Oil-tuotteet 120 pv ajaksi. Ennen aloitusta piti mitata lähtöarvot. Otin siis verinäytteen Se on helppo tehdä, reikä vaan sormeen ja veritipat näyteliuskalle. Verinäyte otetaan, jotta voin seurata muutoksia ja tämän pohjalta kertoa omakohtaisia Balance Oil kokemuksia. 
kuivaverinäyte
Näyteliuska kuivumassa
Verinäyte on "kuivaverinäyte". Eli veritipat tiputetaan näyteluiskalle, näytteen annetaan kuivua, jonka jälkeen se suljetaan mukana tulleeseen alumiinipussiin. Pussi laitetaan kirjekuoreen ja lähetetään tutkittavaksi laboratorioon. Se analysoidaan Vitas As laboratoriossa Oslossa. Siitä analysoidaan ravahappotasapaino.  Kuivaverinäytteestä voi lukea lisää vaikkapa Zinzinon esitteestä täältä tai laboratorion omilta sivuilta täältä.

Lähtötason tulos - omia Zinzino Balance oil kokemuksiani

Olen saanut lähtötason tulokset. UNBALANCED luki siinä rapsassa. Eli saan Omega 6 ihan liikaa verrattuna Omega 3. Suositeltu suhde on 5:1 tai mieluummin jopa 3:1. Ja minulla surullinen 16,3:1.

Annan nyt sen 120 päivän kulua jonka jälkeen teen mittauksen uudestaan. Mielenkiinnolla odotan mitä testitulos näyttää, ja miten arvot muuttuvat jos muuttuvat. Jatkan jokatapauksessa kasvispainotteista ruokavaliota, vähennän vielä tuon sokerin käyttöä ja otan kiltisti päivittäisen öljyannokseni. Testijakson lopussa teetän myös laajan verenkuvan (maksan itse). Edellinen tehtiin reilu kuukausi sitten. Kiva katsoa miten minun muiden veriarvojen on käynyt.
zinzino

Ja hei epäileväiset, älkää vaivautuko ikävillä kommenteilla. Olen itsekin skeptikko, ja ehkäpä juuri tästä syystä ajattelin kokeilla tämän! 

Palaan asiaan lähiaikoina, kun kerron tarkemmin tuosta lähtötason tuloksesta.  Ja tietenkin teen seurantapostauksen kun olen tehnyt sen toisen testin noin 3-4 kk kuluttua! :)

Omegoista ja Balance Oilista erilaisia postauksia löytyy mm näistä linkeistä: 
http://veerand.blogspot.fi/2017/01/zinzino-test-results.html?m=1
http://www.aitiyrittaa.fi/2016/04/vierasblogi-hiljainen-tulehdus-seka.html?m=1
http://www.tikis.fi/ravinto/rasvahappojen-viidakko-mita-sinun-tulisi-tietaa-rasvoista/
http://www.tikis.fi/ravinto/tulehdusta-vahentava-ruokavalio/
http://ainomakela.fitfashion.fi/hillitse-hiljaista-tulehdusta/
http://olliposti.fi/omega-3-tarkein-ravintolisa/

7 kommenttia:

 1. Ymmärsinkö tosta kuvasta oikein, että verestä mitataan omega kutosia ja kolmosia ja niitten suhdetta toisiinsa? Ja vissiin, mitä lähempänä vihreää, sen parempi?
  Mielenkiintoista nähdä, miten muuttuu.

  Pienenä meille syötettiin aina sitä perinteistä Möllerin kalanmaksaöljyä, mutta nykyään mulla on ihan muut rasvahappojen lähteet kuin kalanmaksa käytössä. Vähän vaihdellen. Mutta jokapäiväiset Omegani otan ja olen saanut myös perheen miehet ottamaan. Eivät ikinä kyseenalaista mitä purkissa on. Katsovat vaan, olenko kirjoittanut purkin päälle "aamulla" vai "illalla" ja montako otetaan ja sen jälkeen loppu toimii automaattisesti :)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Hyvä Annukka! Osasit tulkita ihan oikein mun höpötykset ja kuvan :) Juu kyllä jänskättää miten tuo tehoaa. Ihan hauska kokeilla erilaisia juttuja.

  Teen erillisen postauksen siitä verikokeesta, tuloksista ja tulkinnasta.Tästä olisi tullut megalomaanisen pitkä teksti jos kaiken olisin yrittänyt samaan laittaa!
  Sä ootkin opettanut perheen hyvin! Meillä ei pelkät laput riitä, vaan pitää muistuttaa myös ääneen ;)
  Keväistä viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Oikeesti ? Anna nyt jonkun kolmannen osapuolen tutkia verestäsi omega pitoisuudet :) Pukki kaalimaan vartijana :) Sairaan kallista öljyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!
   Joo – ajattelin nyt kuitenkin antaa Vitaksen tutkia sen näytteen. Laitos on kuitenkin GMP standardoitu. (https://en.wikipedia.org/wiki/Good_manufacturing_practice)
   Voisinhan sen kakkosnäytteen lähettää vaikkapa jonnekin muuallekin? Tai sitten voisi laittaa kakkosnäytteen Vitakselle vaikkapa ”feikkiprofiililla” ja narrata? Tai lähettää kaksi testiä samana päivänä eri paikkoihin? En nyt kuitenkaan usko, että tässä mitään kummaa tapahtuu vaikka Vitas sen näytteen tutkiikin. Eikä mun omegapitoisuudet ainakaan voi huonontua Balance Oilin käytön seurauksena. :)
   Kivaa viikonloppua! :)

   Poista
  2. Mä oon itse syönyt kalliimpiakin tuotteita ja sit kun vertailin pitoisuuksia niin tämähän oli itseasiassa laatuun verrattuna paljon halvempi. Kannattaa vertailla pitoisuuksia ja sit tehdä päätös.

   Poista
 4. Jokainen voi halutessaan tutkia samana päivänä vaikkapa Cityterveyden tai Antioksidanttiklinikan kautta rasvahapponsa. Muutama skeptikko halusi laittaa satoja euroja useaan paikkaan ja sai identtiset tulokset. Öljyn hinta on kohdallaan kun vertaa epa ja dha tasot näennäisesti edullisiin tuotteisiin. Moni edullinen tuote onkin kalliimpi, jos haluaa riittävästi epaa ja dhata. Suurimmasta osasta öljyjä puuttuu antioksidanttisuoja, joka estää kalaöljyn härskiintymisen. BalanceOil todistetusti imeytyy ja testi kertoo myös miten muut mahdolliset kalaöljyt imeytyy jos sellaisia on käyttänyt.

  VastaaPoista
 5. Mahtava blogi ja tsemppiä kokeiluun! ^_^ Meidänkin perhe käyttänyt tuotteita vuoden! Sairasteltu paljon vähemmän ja kuopuksen atooppinen itottumakin pysyy poissa aina kun mustaa säännöllisesti ottaa öljyä. Liityinpä lukijaksikin.

  VastaaPoista