Lomaliikunta

Tai noh, loma ja loma. Mutta olen siis enimmäkseen pois kaupungista ja siis pois Crossfit Jyväskylän salilta. Ja silti pitäisi yrittää säilyttää jonkinmoista kuntoa. Ylläpito taitaa riittää, sillä harjoittelu tapahtuu pääasiassa ilman sen kummempia välineitä.
Ja koska heikkouksia pitää hioa ihan tosissaan jos meinaa edistyä, niin aika pitkälle harjoittelu on kestävyyttä ja hapenottokykyä kehittävää.
run Annukka run!

Käytössä olevat välineet

Meiltä löytyy kahvakuula, jumppamatto, hyppynaru, voimistelurenkaat ja harjanvarsi. Vähät on välineet minulla treenejä ajatellen, mutta pikkuhiljaa niitä lisään. Jumppapallo (7-8kg) ja kiipeilyköysi on seuraavana hankintavuorossa. Ja mun mies rakentaa minulle hyppyboksin ja ylisille voimistelurekin. Pääsen sitten harjoittelemaan leuanvetojakin. Tällä välinesitöllä pystyn mukavasti  harjoittelemaan maalla, kun salille ei pääse.

Lämmittely

Lämmittelen aina ennen harjoitusta noin 10 minuuttia. Ja se on nyt sitten nimenomaan lämmittelyä. Eli en tee harjoitusta täysillä, vaan lähinnä niin että tulee lämmin ja hengästyn vähän. Jos en tee sitä, kroppa on niin tukossa että liikkuminen on pelkkää tuskaa. Teen mittarimatoilua, kevyttä juoksua, valakyykkyjä, yläselän kiertoja, hypin hyppiksellä jne.
Kahvakuula painaa 10 kg

Kotiharjoituksia  

Tässä muutama esimerkki erilaisista sarjoista joita on tullut tehtyä. Vähän niinkuin kotiwodeja ;)


Kotiwodi 1
5 kierrosta aikaa vastaan
400 m juoksu
10 burpees / yleisliike
20 punnerrusta
30 ilmakyykkyä

Kotiwodi 2
aikaa vastaan
50  tuplanaruhyppyä (tai 100 tavallista)
50 istumaan nousua
40 tuplanaruhyppyä (tai 100 tavallista)
40 istumaannousua
30  tuplanaruhyppyä (tai 100 tavallista)
30 istumaan nousua
20 tuplanaruhyppyä (tai 100 tavallista)
20 istumaannousua
10 tuplanaruhyppyä (tai 100 tavallista)
00 istumaannousua

Ilmakyykky

Kotiwodi 3
aikaa vastaan
100 haara-perus-hyppyä
75 ilmakyykkyä
50 punnerrusta
25 burpees / yleisliike

Heikkouksien harjoittelua

Toisinaan teen erilaisina rengassoutuharjoituksia, jotta yläselkä vahvistuisi. Käsilläseisontapunnerrus ei suju minulta, mutta nokkapunnerrusta modaamalla siihen saa jonkinmoista tuntumaa. Seinälle kävelyä (wall walk) pitäisi harjoitella myös. Sehän vahvistaa käsilläseisontaa ja kropan hallintaa. Samoin ihan perus käsilläseisontaa seinää vastaan tulee tehtyä aina välillä.
Käsilläseisontapunnerrusta kohti mennään!
Tuplanaruhypyillä kiusaan itseäni aina välillä. Kahvakuulatekniikkaa on hyvä harjoitella rauhallisesti ja lyhyinä pätkinä. Minulla on kotona käytössä 10 kg kuula, mutta tarkoitus olisi ostaa 18-20 kg kuula kaveriksi. Näin harjoituksia saisi varioitua riittävästi.
Ja kyllä, sitä juoksemista aloin harjoitella kesäkuussa. Se on tuskallista, mutta sitkeästi sitä tulee tehtyä. Eteneminen on hidasta, mutta  jonkinmoisilla juoksuaskelilla töpöttelen jo puolen tunnin verran. Onnettomalta räpeltämisesltä se varmaan näyttää, jos vierestä seuraa.  ;) Mutta siis, saan juostua sen 30 min ilman kävelyaskelia - kun vauhti on riittävän hidas!

Mitenkäs te muut? Tuleeko liikuttua lomalla tai maalla ollessa, vai kuuluuko liikunta enemmän muihin vuodenaikoihin ja arjen yhteyteen?

Kommentit

 1. Kesällä tulee ehdottomasti liikuttua enemmän. Pyöräilen pitkin poikin ja tykkään käydä kävelyillä. Selkeästi siis vuodenajalla on merkitystä minun tapauksessani.
  Mukavan liikunnalista viikonloppua sinulle Annu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävely ja pyöräily on kyllä kesällä ihan parasta!Eikä säälläkään oikeastaan ole väliä. On kuitenkin lämpimämpää kuin talvella, JA vihreys piristää aina :)

   Poista

Lähetä kommentti