Vatsatabata

yhteistyö: Sudio Sweden

Kiusaa vatsalihaksia musiikin avulla

Tabata on lyhyt mutta rankka treeni, jolla saa haluamansa lihakset aktivoitua ja hien mukavasti pintaan. Yksinkertaisesti jumppa kestää 4 minuuttia, jossa 20 sekuntia tehdään aktiivisesti liikettä, jonka jälkeen on 10 sekunnin lepo ja sitten taas liikettä ja lepoa vaihdellaan kunnes 4 minuuttia on täynnä.
Joko mennään?

Lepo vaihe on lyhyt, mutta niin on treenikin!
Tabata-tyylillä voi tehdä lähes mitä harjoituksia vain ja sen voi sisällyttää vaikkapa päivittäisen jumpan tai lenkin loppuun---vähän kuin loppurutistukseksi.

Lankkutabata
Yksinkertaisuudessaan lankutat 20 sekuntia ja lepäät 10 sekuntia koko 4 minuutin ajan. Voit lankuttaa joko suorinvartaloin tai polvet maassa, kumpi vaan sujuu paremmin.
Lankuttaminen kehittyy yllättävän nopeasti. Sinä voi haastaa itseään vaikkapa nostamalla toisen jalan 10 cm ilmaan - ja heti tuntuu erilaiselta

Kuppi-kaari-tabata
Tämän voi tehdä joko 4 minuutin tai 8 minuutin harjoituksena.
Teet kuppi -lepo-kaari-lepo-kuppi-lepo jne vuorotellen liikettä saman neliminuuttisen aikana,
tai sitten teet 4 minuuttia kuppi-tabatan ja /tai sitten 4-minuutin kaari tabatan, fiiliksen mukaan.
Kuppipidossa ristiselkää tulisi aktiivisesti painaa maata vasten. Tavoitteena on mahdollisimman suorat kädet ja jalat.

Kaaripidossa selkälihakset aktivoituvat makeasti. Tavoite on jäykkä pitkä kroppa ja reidet mahdollisimman irti maasta - huh!

Istumaannousu-tabata
Tässsä vuorotellaan istumaannousuja ja lepoa! Crossfitissä (tai ainakin meidän salilla) istumaannousut tehdään yleisimmin jalat "salmiakkiasennossa" ja kädet suorana, ja aina koskettaen pään taakse ja varpaiden eteen.

Tabataan löytyy Youtubesta ja Spotifysta musiikkia, jossa heppu laskee milloin ollaan aktiivisia ja milloin taas ei. Helpottaa kun ei tarvitse kurkkia kelloa, senkun kuuntelee ja keskittyy tekemiseen.
Spotify, Tabata, treenimusiikki
Tabata-musiikkia Spotifysta

Sudion kuulokkeista kokemuksia

Kuulokkeet, jotka minulla on päässä on Sudion Regent-mallia. Sain ne kokeiltavaksi ja olenkin käyttänyt niitä aktiivisesti nyt kuukauden päivät ja täytyy sanoa että ne toimivat mainiosti. Niistä on tullut kuunneltua iso määrä äänikirjoja, sekä tietenkin liikuntaa vauhdittavaa musiikkia. Ne toimivat sekä Bluetoothilla, että perinteisesti langallisena.
Keltiäisetkö ne yrittävät samalle matolle?!?
Valitsin mustat, koska käytän näitä enimmäkseen eri juttuja puuhatessa. Olen pitänyt niitä niin omia treenejä tehdessä, lenkkeillessä, kuin maalla puuhatessa esimerkiksi ruohoa leikatessa, sekä kukkia ja taimia istuttaessa. Kuulokkeet ja sangat olen puhdistanut (hikisen)käytön jälkeen pyyhkimällä ne miedolla saippuaveteen kostutetulla nihkeällä liinalla. Näin ne pysyvät siistinä ja miellyttävänä käyttää.
Käy kurkkaamassa mallistoa Sudio Swedenin sivuilta. Jos innostut ostamaan kuulokkeet, niin voit käyttää alennuskoodia annu15, ja saat 15% alen. Ja toimitus on muuten ilmainen!

Hyviä treenejä kaikille! Kokeilkaa tabataa, jos vielä ette ole sitä tehneet.

Kommentit

 1. Kuulostaa tehokkaalta (rääkiltä :D). Saattaisin jopa innostua kokeilemaan.

  PS. Sulla näkyy ihan tosi hienosti lihakset! Reeni on todellakin tuottanut tulosta. Hyvä Annu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, "eihän se ole kuin 4 minuuttia"! Viimeiset aktiivisuuspätkät tuntuvat yllättävän pitkiltä.
   Kiitos :) Ei ne nyt hirveesti näy, ehkäpä tuossa vaan sattui olemaan sopiva valo ja kulma. Mutta kyllä reeni tuo tuloksia - jaksan huikeasti enemmän kuin aiemmin. Jeijj!

   Poista

Lähetä kommentti