Vuosi Crossfit-elämää

Jahuu! Olen harrastanut Crossfitia vuoden.
30.8.2016 menin eka kertaa tunnille. Ja siitä lähtien olen harrastanut säntillisesti noin 3 kertaa viikossa koko kuluneen vuoden ajan. Nyt kesällä olen tehnyt WODeja kotona ollessani (maalla), ja muutoinkin olen liikkunut kiltisti ja reippaasti koko vuoden.  Voi ihme!
Muistan kun ensimmäisen tunnin jälkeen istuin kotona eteisen lattialla ja keräilin itseäni kymmenen minuuttia. Suihkussa en saanut pestyä hiuksia itse kun kädet oli niin uupuneet, etten saanut nostettua niitä pään yläpuolelle - heh! ("Kuulostaa tosi ihanalta", totesi yksi ystävä vinosti hymyillen)

Kehitys on ollut hidasta, mutta hyvää. Jaksan juosta (hitaasti) , polkea assault bikella, soutaa pitkään ja kovaa. Pystyn punnertamaan suorin vartaloin, tekemään muutaman tuplanaruhypyn, heiluttamaan painavaakin kahvakuulaa, ja tekemään boksihyppyjä. Maastavedoissa, kyykyissä, pystypunnerruksissa käytetyt painot on kehittyneet mukavasti.  Ja pysyn  jotenkuten vauhdissa muiden (nuorempien) mukana. Olen oppinut tuntemaan meneekö liike edes sinnepäin oikein. Liikeradat ja asennot alkaa olla tuttuja.

Olen myös oppinut tunnistamaan kun oma ajatus alkaa harhailla ja tekemisen tehot laskevat. Tiedän milloin voin kiristää tahtia ja milloin on himmattava. Tunnistan sen, kun uskottelen itselleni että "nyt ei enää tehoja löydy", vaikka energiaa vielä olisikin. Ja pystyn puristamaan siitä hetkestä ohi.
Mutta mikä parasta - olen nauttinut. Nauttinut siitä, että pystyn, jaksan, kykenen! Osaan ja olen vahva. Uskon vahvasti että opin ja kehityn myös tulevaisuudessa!


Jos haluat lukea aiempia postauksiani koskien lajia, niin ne löytyy tägättynä Crossfit.

Kommentit

 1. Hienoa! Tässä saa itsekin uskoa edistymiseen, kun epätoivoisesti aina etsii merkkejä kehittymisestä ja alkaa antamaan periksi ajatukselle, että ei kait sitä
  enää tässä iässä..... Siis höpsistä pussiin ja liikkumaan. Ja tärkeintä on, että
  itse nauttii ja jaksaa. Liikunnallista syksyn jatkoa ja tsemppiä haasteisiin!
  -AM

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Pois se ajatus "ettei enää tässä iässä"! Pitää vaan löytää sellainen liikuntamuoto josta oikeasti tykkää - silloin ei anna iänkään haitata.
   Kiitos, ja mukavaa syksyä sinulle myös :)

   Poista
 2. Onpa kiva kuulla, että löysit sen oman jutun. Sehän tuossa varmasti onkin tärkeää, että koko ajan kehittyy. Tsemppiä jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä juuri onkin tärkeintä - että löytää juuri itselleen sopivan jutun. Ja pitää olla myös valmis vaihtamaan ja kokeilemaan uutta lajia jos "vanha" ei enää sykäytä.
   Kiitos tsempeistä ja mukavaa syksyä <3

   Poista
 3. Ihana sinä! Tiedän niin tuon tunteen, itse olen hurahtanut helmikuussa ja siitä lähtien käynyt säännöllisesti salilla toiminnallisilla tunneilla (hyvin samansisältöisiä ymmärtääkseni kuin itse crossfit), juuri eilen salilta tullessani mietin, että miten esim. kahvakuulien paino on noussut, samoin käsipainojen, samoin lankutuksen, ihana huomata edistystä, vielä tässäkin iässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tunne, se tunne! Se on se tärkein. Että tuntuu mukavalta ja kivalta - sitten sitä jaksaa harrastaakin. Ja totta puhut, kun näkee kehittymisen (vaikka pienenkin) niin se kummasti kannustaa yrittämään vielä enemmän :)
   Liikunnallista syksyä! :)

   Poista

Lähetä kommentti