Treeniä, treeniä...

Kaikenlaista treeniä on tullut nyt tehtyä pitkin kesää ja syksyä. Vähemmän on tullut käytyä ihan perusWODeissa, ja useammin on tullut mentyä Bootcamp-tunneille. Ne on käyneet paremmin mun aikatauluun. Ne ovat monipuolisia ja tehokkaita - ei ehkä niin tekniikkapainotteisia, mutta kuntoa kohottavia senkin edestä.
Navetan ylisille viritetty kotisali :)
Nyt syksyllä on niin paljon hommaa maalla, etten varmaankaan ehdi salille kuin pari kertaa viikossa. Onneksi pääsen kuitenkin juoksemaan (jep, jep!) ja tekemään kotitreenejä. Hyppynaru, kahvakuula, painonnostotanko ja renkaat on kyllä hyvä lisä kehonpainoharjoittelun lisäksi. Instassa on hyviä palveluja, joista löytää erilaisia päivän treenejä jos ei itse keksi mitä tekisi. Kannattaa kurkata vaikkapa Wod_roulette, CrossFitWOD, WOD365, tai mun oman salin WODit jos kiinnostaa. Ja tosiaan jos haluaa tehdä treenit (lähes) ilman välineitä niin Nana Heikkilän Nanafitofficial tai Anna Saivosalmen  ansaivo instatilit kannattaa kurkata.  Hyviä treenejä tarjolla! (Ja ei, kukaan ei maksa näistä suosituksista mitään minulle, vaan olen todennut näissä olevan toimivia treenejä - joten ihan suosittelun ilosta kerron) Pääasiahan on että liikkuu - pitää lihakset ja nivelet liikkeessä.
Hyppynaruhyppelyä vuorossa...
Postauksen kuvat ovat  kuvakaappauksia treenifilmistä, joten kuvalaatu on mitä on...
Ja onhan nämä syystyöt fyysisiä. Uusien kasvupenkkien teko ja vanhojen valmistaminen seuraavaa kasvukautta varten vaatii paljon lapiointia ja kottikärryn käyttöä. Kiviä, multaa, kompostia ja lantaa on siirreltävä, samoin maanpeittokankaita ja puuhaketta ja -purua levitettävä. Joten kai ne on sitä funktionaalista treeniä parhaimmillaan? Ulkona saa olla paljon, ja se tuntuu sekä keuhkoissa että päässä hyvältä.
Ja vähän rinnallevetoja. Kädet lähtee muuten edelleenkin AIVAN liian aikaisin. 
Siitä juoksemisesta. Yllättävää kyllä se on kehittynyt. En tiedä miksi, koska sitä ei hirvittävästi ole tullut tehtyä, mutta luulen että Bootcamp-tunnit on kohottaneet kuntoa ihan yleisesti. Ja ehkäpä juoksutekniikkakin on parantunut kun tuntuma omaan kroppaan on parantunut? Jokatapauksessa, johtui se mistä tahansa, niin juoksu on huomattavasti helpompaa kuin aiemmin. Välillä muuten ärsyttää, kun ei ole ihan varma lenkkien pituuksista. Mutta nyt sekin "epäselvyys" on korjattu. Mittasin Maanmittauslaitoksen Kartat- ja paikkatieto-palvelussa ihan mielenkiinnosta eri juoksureittien pituuksia. Sieltä saa tarkkaa dataa niin halutessaan.  Ja hyvin ne täsmää kännykän antamien tietojen kanssa. Jes!
Ja liikunnan hyvistä puolista muuten, mä olen niin iloinen kun mun isä aloitti lenkkeilyn ja käy säännöllisesti aamulenkillä päivittäin. Tätä on jatkunut jo kolmen kuukauden ajan! Ihan joka aamu hän lähtee liikkeelle aamu kuuden ja seitsemän aikaan ja askeleita kertyy vähintään 8.000 joka päivä. Yhtenä päivänä hänellä kilahti mittariin 12.000 askelta. Ja arvatkaapa vaan onko mies pirteämpi ja paremassa kunnossa?!? No on!! Olen niin ylpeä - yli seitsemänkymppinen mies innostuu liikkumisesta ja tekee siitä itselleen tavan - ensimmäistä kertaa elämässään. Loistavaa!
Rengassoutuja :) 


 "Tehkää sitä mistä tykkäätte ja iloitkaa onnistumisista" 
- Sanna Venäläinen, Karjalan kovin voittaja 2015, 2016, 2017-

Kommentit

 1. Sä olet kyllä niin hyvä esimerkki siitä, että vaikkei salille pääsisikään, niin kuntoilla voi silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Mä tiedän millainen olo on kun ei liiku - ja sitä mä en enää halua! Siksi koitan keksiä joka päivälle jotain aktiviteettia, jos ei muuta, niin edes pieni happihyppely :)

   Poista
 2. Mulla on kyllä huono omatunto, kun käyn salilla, vaikka pitäisi keittää omenahilloa, poimia marjoja,siivota pihaa....Sitten vaan ihmettelen, että milloinkahan olisi aikaa poimia nuo omenat puusta.Valintoja.
  -AM

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Ei kannata potea huonoa omaatuntoa! Aina on olemassa jotain muuta mitä voisi tehdä, mutta niin kuin sanoit, elämä on valintoja. Ja hyvä niin! Mulla jäi vadelmat kokonaan poimimatta - noh, ensi vuonna sitten!! :)

   Poista
 3. Hieno ylinen sulla. Kiinnostaisi se Kivelä, mitä siis olette remontoineet tai tehneet siellä? Totta kai nämä muutkin jutut on hyviä. Hyvä sun isä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti