Ilmoittauduttu Crossfit Open 2018

Viime vuonna osallistuin pelokkaana (tai oikeastaan kauhuissani), mutta intoa puhkuen Open karsintaan, vaikka olin vasta aloittanut lajin. En osannut edes kaikkia liikkeitä, mutta niin sitä vaan tuli mentyä sinne. Eikä siitä ainakaan haittaa ollut. Minut houkutteli mukaan lasteni ikäinen nuori nainen, joka oli samalla Onramp-kurssilla minun kanssa. Siellä me kaksi noviisia heiluttiin ihmeissään, ja koitettiin punnertaa kaikki suoritukset parhaamme mukaan läpi - ja hengissä selvittiin!
Vuoden 2017 ensimmäinen laji: käsipainotempauksia ja boksihyppyjä


Täysillä mutta ei tosissaan

Asetin viime keväänä tavoitteeksi tehdä tänä vuonna (2018) kaikki lajit Rx:nä, eli ei skaalattuna. (Hah - kaikkea sitä luulee!) Tavoitteita voi ja pitää olla - mutta tosiasia on, että jos johonkin karsintalajiin tulee  esimerkiksi palomiespunnerruksia, niin minä skaalaan ihan suosiolla. En osaa, enkä lähde edes yrittämään. Muuten tavoitteena on ainakin yrittää Rx:ä kaikessa. Asettaessani tavoitteen viime keväänä olin kyllä hippasen ylioptimistinen. Hmmm...kokemusta oli aivan liian vähän siihen, että olisin ymmärtänyt mitä se tarkoittaa. Sitä kuvitteli, että kun vaan päättää niin se onnistuu... Nooh, unohdin jotenkin että on myös muuta elämää, joten kaikkea aikaa ei pysty treenaamiselle pyhittämään. Enkä ehkä sittenkään ollut sisäistänyt eroa mun kurjan kunnon ja pidempään treenanneiden välillä - myönnettäköön se tässä ja nyt.

En luule liikoja

Tällä harjoittelumäärällä en edes kuvittele, että pärjäisin, mutta onhan se kiva katsoa onko oma taso parantunut edellisvuodesta. Toisaalta, harrastajien ja kilpailijoiden määrä myös omassa ikäryhmässä on kasvanut, joten voihan se olla että oma sijoitus huononee, vaikka tulokset nouseekin. Mutta sekään ei haittaa! Pääasia on osallistuminen maailmanlaajuiseen häppeningiin.

Isot painot ja vaikeat liikkeet saa kyllä nielemään tyhjää jo näin ennakkoon. Ajattelin kuitenkin tässä muutaman viikon sisällä tehdä yhden viime vuotisista karsintalajeista ja verrata tulosta sitten viime keväänä kirjattuuna aikaan. Siitä tuleekin mielenkiintoista!

Muita kisoja vuonna 2018? 

Haluaisin ihan hirmusti osallistua johonkin Suomessa järjestettävään CF-kisaan. En ole nimittäin ikinä kilpaillut missään urheilulajissa, joten olishan se korkea aika nyt tässä iässä viimeistään kisata, eikö? Uusi kokemus sekin! Mietin, että yrittäisin ainakin karsinnan kautta CF LinnaMasters kisaan, jos se vaan järjestetään syksyllä 2018. Ja jos ei muuta, niin voishan sitä johonkin Kuntokarkeloon koittaa itsensä saada?
mun ikioma slamball :D
Opeteltavina liikkeinä tänä vuonna on ainakin palomiespunnerrus ja käsilläseisontapunnerrus. Siinä on riittämiin taitohaastetta. Ja muuten koitan saada tempaus, työntö, maastavero, thruster jne käytettäviä painoja inasen verran ylöspäin. Ei  niinkään maksimitoistoissa, vaan 5-10 toiston sarjoissa.

Kommentit

 1. Hienoa! Se on hyvä, että on tavoitteita ja tsemppiä nyt vaan treeneihin. Minä en ole myöskään ikinä kilpaillut paitsi vahingossa osallistuin suunnistuskilpailuihin. Luulin että on iltarastit, mutta olikin kisat :)
  -AM

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Jeps! Osa tavoitteista on ihan mahdollisia ja osa ihan vaan älyttömiä ;)
   Aika hauska tuo sun kilpailukokemus :D Mä en oo kilpaillut edes vahingossa!

   Poista

Lähetä kommentti