Onnistunut avaus 18.1

Viime vuonna, Crossfit Openin jälkeen kirjoitin blogitekstin jossa laitoin tavoitteita vuoden 2018 Openiin. Yksi tavoitteista oli pyrkiä suorittamaan osakilpailut skaalaamatta.
kuva lainattu: https://games.crossfit.com/


18.1 aloittaa Openit

Viime perjantaina, Suomen aikaa klo 3 julkaistiin lajit. Heräsin yöllä 03:15 (ei herätyskelloa) ja katsoin lajijulkistuksen puhelimesta ja jatkoin unta hyvillä mielin. Tiesin, että pystyn skaalaamalla suoritumaan tästä erästä hyvin.
Menin aamun ekalle tunnille, jonne normisti ei hirvittävää tunkua ole, mutta nyt oli jopa ruuhkaista! Meitä oli ilmeisesti muitakin, jotka halusivat suorittaa 18.1:sen alta pois.

Tehtävänä oli AMRAP, eli  piti suorittaa annettuja liikkeitä niin monta kuin suinkaan ehtii annetussa 20 minuutin ajassa. Lyhyt esittely treeniin löytyy youtubesta:

18.1 Rxd liikkeet:
 • 8 x varpaat tankoon
 • 5 + 5 rinnalleveto + ylöstyöntö 35 lbs (15,87kg)
 • 12 kcal soutu

Ensin tein skaalattuna

Perjantaina aamulla päätin että teen treenin skaalattuna. Olin kyllä tammikuussa saanut varpaat tankoon muutaman kerran, mutten luottanut omiin taitoihin pitkäkestoisessa treenissä ollenkaan.
tammikuun harjoittelua... polvet kainaloon ja siitä varpaat tankoon
Perjantain skaalattu (helpotettu) suoritus oli siis:
 • 8x polvien nosto roikkuen
 • 5+5 rinnalleveto + ylöstyöntö 20 lbs (9,07kg)
 • 12 kcal soutu
Kokonaistoistomääräksi sain skaalattuna 258 kpl, eli 8 täyttä kierrosta + 10 polven nostoa ja rinnallevedot. Kyllähän siinä hiki tuli, ja hommia sai tehdä tosissaan, MUTTA jotenkin suoritus oli pliisu... en joutunut äärirajoille.
Sain kyllä olkapäät mustelmille,  mutta 20 minuuttinen ei tuntunut pahalta, pelkältä treeniltä. Älkää käsittäkö väärin - tarkoitus ei ole että tuntuu pahalta, mutta kai sitä kilpailussa pitäisi tulla olo että on antanut kaikkensa...

Tänään oli vuorossa Rxd

Koska treeni tuntui perjantaina aika helpolta - siis en ollut kovilla - päätin että kokeilen tehdä treenin skaalaamatta. Soutu ei ollut ongelma, sehän on sama kummassakin. Rinnalleveto ja työntökään ei ollut ongelma. Nostettavaa painoa on vaan enemmän.  Voimat on kasvaneet paljon viimevuodesta, joten ajattelin että se sujuu. Mutta varpaat tankoon tai polvien nosto roikkuen onkin ihan eri juttu.
Onhan sitä harjoiteltu tunneilla, mutta olen niiiiin hidas oppimaan. Katsoin lauantai-iltana "järjettömän" määrän videoita siitä miten varpaat tankoon liike tehdään teknisesti. (esim. mitä pitää tehdä tämä ja mitä pitää välttää tämä)  Huh! Paras ohje joka tuli muutamassa videossa oli: "nopeasti polvet kippaamalla kainaloon JA flippaa varpaat tankoon". Tällä päätin edetä.
Asetin tavoitteeksi tehdä 5 kierrosta.
Sunnuntaina lämmittelin salilla kunnolla, jonka jälkeen kokeilin "varpaat kainaloon ja flippaa"-tekniikkaa. Liike onnistui mainiosti! Sain itseluottamusta ja päätin että nyt kokeillaan; teen yksi kerrallaan - ei enempää.
Homma sujui hyvin, rauhallisella ja tasaisella tahdilla. Ehdottomasti pahin kierros oli 5 kierroksen liikkeet... itku meinasi päästä kun kolme ensimmäistä varpaat tankoon jäi vajaaksi ja ne hylättiin. Pidin hengähdystauon join vähän vettä, kasasin itseni ja uudestaan yrittämään. Ja sitten niitä taas tuli. Yksi kerrallaan, tasaisesti.
Iloinen Rxd-urheilija ;)
Tein  siis 5 täyttä kierrosta ja lisäksi 8 varpaat tankoon ja 5 kpl punttia. Kokonaissuoritus siis 163.  Ihan huippusuoritus meikäläiseltä.  En olisi IKINÄ uskonut!  Tästä on hyvä jatkaa kisailua seuraavat 4 viikkoa! Jes!

Vertailun vuoksi, tällä hetkellä maailman listalla naisten paras suoritus on 432 kpl. 

Kommentit

 1. Vau! Kokeilin tuota varpaat tankoon viime viikolla,mutta ei lähellekään mennyt, täytyy
  jatkaa harjoituksia.Tsemppiä sulle, hyvin menee.
  -AM

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :)
   Joo, ei tuo kyllä ainakaan mulla onnistunut ilman harjoittelua. Mut oli kyllä aika "elvis"-olo eilen, kun sain ne tuossa 18.1:ssä onnistumaan!
   Tsemppiä sinulle harjoitteluun! Kyllä ne vielä onnistuu - ihan puhtaasti tekniikkalaji nimittäin. Kun sen kippaamisen jujun oivaltaa, niin johan helpottaa.

   Poista
 2. Hienoa, sinä voitit omat tavoitteet. Tuostahan taas on hyvä jatkaa eteenpäin. Tsemppiä sulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Onhan se hienoa, kun osatavoite saavutettu. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin :)
   Mukavia talvipäiviä sinulle!

   Poista

Lähetä kommentti