Toiseksi viimeinen laji, eli 18.4

#18point4

Ensimmäinen maastaveto on helpoin
Dave Castro - tyyppi joka suunnittelee tiiminsä kanssa Open-lajit - antaa vinkin seuraavasta lajista muutamaa päivää ennen virallista julkaisua. Tai noh, vinkin ja vinkin... Ei niistä yleensä mitään selviä, mutta yhteisössä alkaa hirvittävä spekulointi (pöhinä) postatun kuvan perusteella. Ja 18.4:n kuva oli tämä:
https://www.instagram.com/thedavecastro/
Eli ei tuosta(kaan) kuvasta hirvittävästi selvinnyt mitäon tulossa... Eniten arvauksia taisi tulla käsilläkävelystä ja käsilläseisontapunnerruksista (HSPU)... (koska kananmuna tasapainoilee - heh)

Ja mikäs se laji sitten olikaan?

No siinä oli sekä käsilläkävelyä ja niitä punnerruksia. Muttei siinä ollut kaikki!

Treeni oli 9 minuutin pituinen ja siinä piti tehdä

 • 21 maastavetoa (70kg) + 21 HSPU
 • 15 maastavetoa + 15 HSPU
 • 9 maastavetoa + 9 HSPU
 • 21 maastavetoa (93kg) + käsilläkävely (50 feet)
 • 15 maastavetoa + käsilläkävely (50 feet)
 • 9 maastavetoa + käsilläkävely (50 feet)

Skaalattu vai Rx?

Perjantaina tein aamusta lajin skaalattuna. Tiesin kyllä että saisin tehtyä 21 maastavetoa Rx painolla (70kg) mutta halusin myös nähdä miten pitkälle pääsen skaalattuna.
Skaalattuna sain tehtyä:

 • 21 maastavetoa (43kg)+ 21 HRPU (suorin vartaloin punnerrus, jossa alhaalla kädet irritetaan maasta)
 • 15 maastavetoa(43kg) + 15 HRPU
 • 9 maastavetoa (43kg) + 9 HRPU
 • 21 maastavetoa (61 kg)+ karhukävely
 • 3 maastavetoa (61 kg)

Ja sitten loppui aika. Vedin alun tosi kovaa, ilman taukoja - ja tästä johtuen "kone" hyytyi ja jouduinkin tekemään painavammat maastavedot ykkösinä (siis toisto kerrallaan, ei monta putkeen)

Mitä opin tästä? Täysillä alusta asti ei ole toimiva strategia minulle.

Ja uusi yritys

Sunnuntaina kävin jo aamusta tekemässä treenin uusiksi Rx:nä. Ajattelin että maastavetojen lisäksi koitan saada YHDEN käsilläseisontapunnerruksen.
Viimeinen maastaveto tuntui jo ikävältä
No joo, osaan kyllä seisoa käsillä seinää vasten hyvin, muttei se riitä. Sain kyllä itseni laskettua alas kohtuullisen hallitusti (mitä en muuten ikinä ennen ole uskaltanut kokeilla) mutta ylöspunnerrus olikin ihan eri juttu. Kun ei ole voimaa eikä tekniikka hallussa niin ei se pelkällä tahdonvoimalla onnistu.
Kovaa yrittämistä! 
Suoritukseksi tuli siis pelkät maastavedot. Ja niitä käsilläseisontapunnerruksia on siis harjoiteltava PALJON! Pystypunnerruksilla on hyvä kehittää työntövoimaa.

Mikä fiilis?

Ihan hyvä.Tiesin, että maastavedot on heikkous, koska en juurikaan ole tehnyt niitä isoilla painoilla - en edes tiedä mikä siinä on ykkösmaksimi?  Ja sitten tiesin, että noita vaikeampia voimisteluliikkeitä en edes osaa - nehän on ohjelmoitu vasta tälle vuodelle.
Joten kyllä. Iloinen olen.
Punnerrus ei "ihan" onnistunut:D
Ensi viikolla on mitä suurimmalla todennäköisyydellä seinäpalloja, boksihyppyjä ja thrustereita... niitä ei vielä tänä vuonna ole ollutkaan. Sitten onkin tämän vuoden Open-treenit plakkarissa!

Kommentit

 1. Moi! Löysin blogisi kun etsin käyttäjäkokemuksia zinzinon öljyjen käytöstä . En kuitenkaan löytänyt viimeistä osaa testistäsi ja lopullisia tuloksiasi. Pettikö tuote mielestäsi lupauksensa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, en tehnyt koskaan sitä kakkostestiä (se on vieläkin tuolla kaapissa). Minulla meni öljyn käyttö on-off-tyyppisesti, enkä näin olisi saanut siitä totudenmukaista tulosta. Olen tosi huono ottamaan lisäravinteita tms säännöllisesti - jaksan tehdä sitä muutaman viikon, ja sitten se aina jää. Eli en oikeastaan pysty sanomaan täyttikö öljy lupaukset vai ei.

   Poista

Lähetä kommentti