Tämä on nyt tässä

Lopetan tämän blogin

Olen kirjoittanut blogia helmikuusta 2012 alkaen. Välillä lähes joka päivä kirjoittaen,  ja välillä pitkiäkin taukoja pitäen. Tämä kesä oli kirjoitustaukoa, ja huomasin etten kaivannut tänne kirjoittamista ollenkaan. Siis en yhtään.
kuvakaappaus omasta blogista
Olen kipuillut aiheiden kanssa - tai oikeastaan niiden puuttumisen kanssa jo pitkään. En ole kiinnostunut vaatteista, sisustuksesta, meikkauksesta, kulttuuririennoista, ruuanlaitosta tai matkustamisesta niin paljoa, että keksisin siitä höpöteltävää moneksi kerraksi viikossa. Liikunnasta ja ravinnosta voisin periaatteessa kirjoittaa, mutta minusta tuntuu, että alkaisin toistamaan itseäni aika nopeasti. Henkilökohtaisesta elämästä, omasta terveydestä tai perheestä en näe mitään syytä avautua suurelle yleisölle - ja ne tarinat varmaankin vähiten ketään kiinnostaisi.
En ole luonteeltani räväkkä, rempseä, heittäytyjä, itsensä peliinlaittaja tai pelleilijä - joten sitäkään sisältöä en saa tehtyä. En avaudu omista asioista - koska milloin introvertti niin tekisi? Enkä halua ottaa kantaa kaikenmaailman asioihin julkisesti.

toinen kuvakaappaus omasta blogista
Blogilla oli oma funktionsa melkein 7 vuoden ajan, mutta tämä oli nyt tässä. Kun kirjoittaminen ei ole kivaa, se muuttuu pakkopullaksi. Ja minkään vapaaehtoisen ei pitäisi olla tylsää tai pakkoa. Joten tämä kipuilu on nyt kipuiltu.

Onko blogista ollut "hyötyä"?

On ollut tosi paljon! Sillä olen oppinut uskaltamaan. Uskallan kirjoittaa, uskallan sanoa mielipiteen ja uskallan seisoa sanojeni takana. Uskallan olla välittämättä pukkivirheistä lauserakenteissa. Uskallan hymyillä kuvissa, ja olla ylipäänsä kuvattavana. Ennen olin aina se joka halusi ottaa kuvat tai olla takarivissä. Nyt ihan iloisesti hymyilen ja olen kuvissa. No probs!

Olen löytänyt paljon uutta inspiraatiota, uusia ajattelutapoja ja näkökulmia toisten blogeista, vlogeista ja tileistä. Olen oppinut paljon, löytänyt uutta luettavaa, katsottavaa ja kuunneltavaa. Olen löytänyt kivoja kursseja, koulutuksia ja tapahtumia joihin olen osallistunut.  Luulenpa, etten olisi innostunut seuraamaan Instagramia, Youtubea tai Podeja ilman omaa blogia. Enkä olisi avannut omia  insta-tilejä ( https://www.instagram.com/annukka_toivanen/   ja  https://www.instagram.com/farmery.fi/)  ja  ilman omaa blogia.

Kirjoitanko enää mitään?

Kirjoitan. Eniten sanottavaa/kerrottavaa/kirjoitettavaa on nykyiseen työhön liittyen, enkä näe tätä blogia oikeana väylänä sille. Olen vihannestarhuri, kasvatan, myyn ja markkinoin vihanneksia, jotka tuotetaan ilman keinotekoisia lannoitteita tai torjunta-aineita.
Haluan kirjoittaa vihanneksista, puutarhan pidosta, vihannestarhurin työstä, lähiruuasta, ekologisesta ruuan kasvattamisesta. Haluan kertoa kasvatuskokeiluista, niin hyvässä kuin pahassa. Haluan kannustaa ihmisiä kasvattamaan terveellistä ruokaa itselleen ja läheisille, ja opettaa heitä arvostamaan suomalaisia hienoja raaka-aineita. Vihannesten kasvattaminen ei ole vaikeaa, ryppyotsaista tai monimutkaista. Se on hauska, antoisa ja yllätyksellinen ajanviete, harrastus tai työ!
Farmeryn instagram-tilistä kaappaus
Joten niistä kirjoitan, mutta eri forumiin. Verkkosivut avaan, mutten ihan vielä. Minun duunia vihannestarhurina voit seurata nyt instassa farmery.fi  ja facebookissa farmery.fi 

Kiitos, kiitos, kiitos!

Kiitos teille kaikille, jotka olette seuranneet tempoilevaa kirjoitteluani täällä. Kiitos pitkän ja lyhyen ajan seuraajille, kommentoijille ja lukijoille.  On ollut hauska tutustua teihin lukijoihin ja bloggaajiin, sekä kirjoittamisen että live-tapaamisten kautta. :)

Toivotan teille kaikille kaikkea ihanaa, kaunista ja hyvää <3

Kommentit

  1. Toivon sinulle satoisia tulevaisuuden päiviä ja halua tehdä aina sitä, mikä tuntuu hyvältä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti