Aamupala ja ne tuolit

Aloitan lähes jokaisen aamun puurolla. Mutta näin lomalla on välillä kiva syödä jotain muutakin. Niinpä tein tiistain aamupalalle tuoreita sämpylöitä.
Helppoa kuin mikä! Sämppäritaikina vaan nousemaan jääkaappiin yön yli, ja aamulla ei tarvitse kun muotoilla haluamaansa muotoon ja paistaa. Silloin kun lapset oli pieniä, leivoin lähes joka aamu ennen ipanoiden päivähoitoon tai kouluun lähtöä. Miten jaksoin? -sitä en tiedä!
Mies ehti napata yhden kulman ennenkun sain kuvattua :)
Nyt en kylläkään "pyöritellyt" taikinasta palleroita, vaan kippasin sen surutta vuokaan, taputtelin sitä vähän muotoon, ja tein kunnon viillot, jotta "sämpylät" oli jaettavissa. Taikinassa oli mm isoja kaurahiutaleita, spelttijauhoja, kurpitsansiemeniä ja chiasiemeniä.
6 kpl Pisara-tuoleja. Tykkään, tykkään!
Eilen käytiin hakemassa tuolit ja pöytä, jotka löytyi sunnuntaina tori.fi-sivustolta. Kaksi edellistä pöytä+tuoli yhdistelmää  ehti jo mennä ohi - olin ihan liian hidas.Mutta tämän ehdinkin napata!
Maalataan tuolit varmaankin kokonaan valkoiseksi.
Ryhmä ehti olla myynnissä 2 tuntia. Myyjä sanoi että puheluja oli ehtinyt tulla sinä aikana paljon, mutta kaikki oli halunneet joko lisää kuvia tai tulla katsomaan. No minäpä reippaana otin riskin ja sanoin että otan ne katsomatta. Ja kannatti.
Pientä kulumaa muutaman tuolin reunassa, ja 1 suojatulppa puuttuu. Ei muuta!
 Täällä kotona ne nimittäin nyt nököttää...keskellä remppakaaosta...
Tuoleihin kuuluvaa pöytää ei vielä ole kasattu.
Hauskaa tiistaita ja alkanutta viikkoa kaikille!

Kommentit

 1. Onnittelut huippulöydöstä!
  Ja syvä kumarrus kaikille teille, jotka aamuisin pystytte vaikka leipomaan - itse häthätää ehdin kahvin juoda, aamiaisenkin syön vasta töissä. Aamut ovat kauhistus - mutta kyllä minäkin silloin, kun lapsille vielä aamupalaa laitoin, ryhdistäydyin muutamaksi vuodeksi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen niin iloinen tuosta ryhmästä!
   Ääh, tässä mitään kumarruksia tarvita. Mä en pysy hereillä klo 22 jälkeen millään... silmät alkaa väkisin lupsumaan. Aikaisista aamuista tykkään, saa olla ja tehdä ihan rauhassa juttuja. Kuten vaikkapa leipoa sämppäreitä :)

   Poista
 2. Onpa herkullisia sämpylöitä ja terveellisiä! Pitäis itselläki taas tehdä niitä pitkästä aikaan :) Pisara tuolit ovat hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu hyviä ne oli, terveellisyys varmaan karisi siinä vaiheessa kun päälle tuli laitettua voita ja kermajuustoa!
   Kiitos, tuolit on ihanat!

   Poista
 3. Hei Annu! Tulin vastavierailulle. Ja reippaan blogin löysinkin. Vaan aamuleipominen ei minulta luonnista. Kaurapuuron keitän mikrossa... ja kyllä se marjojen kanssa hyvälle maistuu.
  Ja onnea hyvännäköisestä ruokailuryhmästä. Kannatti olla rohkea.
  Mukavaa elokuista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heipähei! Kiva kun tulit :)
   Ei ole pakko leipoa aamulla jos ei haluu! Mikroa en omista, joten puurot "keitän" vedenkeittimellä tai jos haluan haudutetua puuroa, niin perinteisesti kattilassa.
   Ruokailuryhmä on kyllä kiva! Nuo pisara-ryhmät menee tosi nopeasti torin ja huudon sivuilta! :o
   Kivaa elouun jatkoa myös sinulle!

   Poista
 4. Herkullisen näköisiä nuo sämpylät :) Itse syön myös puuron joka aamu, päivä ei lähde käyntiin ilman sitä.

  Ihanat nuo tuolit !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puurolla on hyvä aloittaa aamu. Ja joskus sitten sämpylöillä :)
   Tuolit on kyllä vaan ihanat! Kiitos :)

   Poista

Lähetä kommentti