Jotain tekemistä...

Nonni! Taas menee elämä uusiksi!

Olen täällä blogin puolella välillä tuonut esille kaipuuni maaseudulle...ja sen "tuskan", kun sopivaa paikkaa etsii, mutta sopivaa ei vaan löydy. Onko kriteerit olleet liian kovat?!? Matkaa töihin saa olla korkeintaan puoli tuntia, ja maata pitää olla "jonkin" verran ympärillä. Unelmana on myös ollut vanha navetta, meijeri tms jonka voisi kunnostaa.
Ja tättärää ja rumpujen pärinää!  Nyt semmoinen on tuloillaan! Tiedän, tiedän, ei saisi liikaa ennakkoon hehkuttaa... mutta me voitettiin tarjouskilpailu!  Voinko jo sanoa, että minulla on (melkein) navetta?  Ja navetasta tehdään meille talo! No ei sitä heti tehdä - mutta parin vuoden päästä alkaa isohko projekti. Nyt ensin laitetaan tontilla oleva hirsirakennus sellaiseen kuntoon, että siinä voi olla ja elää rakentamisen aikana viikonloppuisin ja lomilla.
Meillä oli tytär mukana kun käytiin kerran katsomassa tätä, ja hän ihmetteli miksi se on sellaisessa "pöpelikössä". Aikamoista hiekkatietä pitää muutama kilometri ajaa että löytää perille. 
Muutos on hyvästä, se pitää virkeänä ja toimeliaana. Ei kannata jättäytyä sohvannurkkaan istuskelemaan. Nyt tiedän mitä teen muutaan vuoden. Edessä on hurja luparuljanssi, säädösviidakko ja suunnittelusuma. Ja sen jälkeen onkin remppahommia ihan riittämiin!
Mä taidan sittenkin sada ne kasvihuoneet, ja sen kanalan. Ja ne synttärit (siis 50v) sinne navetan ylisille!
Laitan kaikkiin maapaikka koskeviin juttuihin tunnisteeksi maalle niin ne löytyvät erilleen. Ensin meinasin tehdä erilisen blogin tästä, mutta koska blogini on Elämä uusiksi, niin hyvin tämä istuu tännekin! 
Wuhuu! Kaikkea hullua sitä ihminen menee tekemään. Menee nyt ja aikuisena ostaa huonokuntoisen pientilan, heh! No, tulee tästä ainakin feediä blogiin ;)

Kommentit

 1. Vau! Hieno juttu ja onneksi olkoon!!

  VastaaPoista
 2. Onnea onnea onnea!! Ohana uutonen ja mahtavaa päästä seuraamaan kun toteutatte unelmaanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Toivotaan, että unelma toteutuu <3

   Poista
 3. Oho, hieno homma! Olen aina tosi iloinen, kun joku pääsee toteuttamaan haaveitaan - ja tuohon projektiin niitä taitaa tosiaan sisältyä useampia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain! Nyt on vaan pidettävä peukkuja, ettei kunnan rakennusvalvonta keksi jotain omituista! Kiva tehdä välillä jotain ihan muuta :)

   Poista
 4. Upeaa! Onnea matkaan ihanaan seikkailuun ja pitkää pinnaa silloin kun sille on tarvetta :) Todella mielenkiinnolla odotan tulevia postauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos! Sanoin just Miehelle, että pitkää pinnaa kyllä projekti tulee vaatimaan. Miten lie käy mun "mulle heti kaikki nyt"- mentaliteetille?!?

   Poista
 5. Onnea, onnea! Ihana tunne, kun löytää etsimänsä :) Ja kuule: se siinä aikuisuudessa juuri on mahtavinta, että silloin voi ostaa vaikkapa pientilan, jos siltä tuntuu :D Uskonpa, että tämä ostos tuo sinulle miljoonasti iloa, eikä pääse vierivä kivi sammaloitumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) Elämä on niin lyhyt, että parempi tehdä pöljät asiat nyt, eikä haaveilla niistä vasta sitten kun on myöhäistä!
   Tuskinpa tässä sammaloitumaan pääsee ;)

   Poista
 6. Onnea - näyttää kyllä niin hyvältä. Juuri tuollaista rohkeutta ja tarmoa ihailen. "Sitä saa mitä tilaa"- pitää hyvässäkin paikkansa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Rohkeutta ja tarmoa tosiaan - pientila, jota varmasti monet pitävät ihan hulluna juttuna. Pitää sitten vaan kääntää asiat parhainpäin - meinaan jos (kun) vaikeuksia ja vastoinkäymisiä on.

   Poista
 7. Noin ne unelmat toteutuu,kun laittaa toteutumaan:) Onnea Annu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kun pitää unelmat riittävän pieninä, ja itselleen saavutettavissa olevina, niin kyllä hän ne sitten!

   Poista
 8. Onnea paljon! Oot sä kyllä tilasta haaveillutkin! Siinäpä teille projektia :) Mukavaa päivän jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olenhan minä! Bensaa on maakunta-ajeluilla kulunut jo ihan riittämiin ;)
   Projektia tässä riittää kyllä useammaksi vuodeksi!

   Poista
 9. Olen niin iloinen puolestanne. Navetasta tulee varmaan IHANA koti. Mielenkiintoista on saada seurata remonttianne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Olenpa minäkin iloinen :)
   Toivotaan nyt että sen navetan saa muuttaa kodiksi...oishan se kurjaa jos siihen löydettäisi syy ettei se onnistukaan?!? Onneksi on sitten plan b!
   Navetan kunnostuksen aloitukseen menee varmaankin vuosi. Sen verran paljon on paperihommia, suunnittelua yms tehtävä ennen sitä!

   Poista
 10. Onneaonnea! Et varmasti tule katumaan vaikka projektia on edessä ihan riittämiin. Been there, done that :)

  VastaaPoista
 11. Onnea! Jos jokin on itselle tärkeää, niin mitäs sitä muiden mielipiteistä piittaamaan:) Voin vilpittömästi sanoa, että nuo maisemat vetoavat minuunkin, ihanat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämä on aika lystikästä, ainakin mun mielestä. Tuo paikka on kyllä kiva!

   Poista
 12. Wautsi! Ihan mahtavaa! Oikein paljon onnea! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos :) Iloa tämä (toivottavasti) tuottaa!

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämä on kyllä hauskaa!

   Poista
 14. Waude, aivan mahtava juttu! Hienoa kuulla haaveiden toteutumisesta. Jään kutkuttavalla mielenkiinnolla odottamaan ja seuraamaan haaveenne edistymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin hauska juttu! Niin ne haaveet vaan toteutuu, kun niiden eteen vaan tekee hommia :)
   Heh, älä pitkästy odottaessa...saattaa olla vähän pitkä projekti ;)

   Poista
 15. Mahtavaa - onneksi olkoon! Aiotteko joskus ihan kokonaan muuttaa tuonne, vai pidättekö myös kaupunkikodin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Kyllä me taidetaan pitää jonkinlainen tukikohta kaupungissa jatkossakin. Saattaa olla että ihan kaikkina vuodenaikoina ei välttämättä ole kiva asua "pöpelikössä" ;)

   Poista
 16. Onpa mahtava paikka! Onnea! Ihanan näköinen ja kokoinen! :) Tuonne saa kaikkea ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on hieno, ja siinä on huikeat kehitysmahdollisuudet. Kiitos onnitteluista :)

   Poista

Lähetä kommentti