Avoimet ovet

Käytiin tänään Tarvaalan maatalousoppilaitoksessa Saarijärvellä. Koulu on ollut samalla paikalla jo 1800-luvun lopulta. Koulun pihapiirissä on todella kauniita vanhoja rakennuksia. Sijainti on mitä upein. Laajat viljelykset ulottuvat kauniiseen järvenrantaan.
Silloin kun oli vielä mummolat, siitä tuli ajettua ohi useinkin. Muttei siinä ikinä aiemmin ole tullut käytyä. Tänään, avoimien ovien päivänä, oli hyvä mahdollisuus.
 Päivä oli järjestetty hienosti. Opiskelijoita oli joka pisteessä esittelemässä toimintaa, tiloja ja eläimiä. Erialisia näytöksiä oli tarjolla, mm hakkuunäytös ja kuormausnäytös. Lapsille oli järjestetty puuhahalli, jossa oli kasvomaalausta, keppihepparata, polkutraktorirata, ongintaa jne.

Pienistä lapsista oli varmasti mukavaa käydä katsomassa lampaita, possuja, lehmiä ja muita eläimiä. Suloista pupua piti käydä usein rapsuttamassa. Ja "lehmänpoikanen" (siis vasikka) oli jännittävä kaupunkilaislapselle. Vettä tuli välillä reippaastikin, ja lenkkarit kastuivat litimäräksi. Vaan eipä se juurikaan haitannut.
 

Myytäviä tuotteita oli paljon mm. erilaisia puutöitä, punamultamaalia ja puunkantotelineitä. Ostettiin kotiin vietäväksi uuden sadon ruisjauhoja. Harmittaa kovin, kun unohdin ostaa hunajan! Ja vielä enemmän harmittaa se, kun en tajunnut ottaa mukaan omaa pääläriä; siellä olisi ollut myytävänä myös tilamaitoa.
Mukavaa lauantai-iltaa kaikille. Illalla vielä Django Unchained, ja sitten nukkumaan. :)

Kommentit

 1. Voi, kuinka mukava kirjoitus! Tuollaiset tapahtumat ovat tärkeitä kaupunkilaislapsille. Tuli mieleen, kuinka kerran vuosia sitten Helsingissä Viikin koetilalla katselin hymy suupielessä tenavaa, joka osoitti äidilleen vuohta ja sanoi: "Ihana lehmä!" Eihän hän voinut tietää eroa, kun ei ollut koskaan ennen ilmeisesti nähnyt oikeita maatalon eläimiä... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosi kiva kun tällaisia tapahtumia järjestetään.
   On niin hassua, että itse olen ollut kaikki kesälomat ihan maalla, siis maatilalla. Ja mun lapset eivät ole ikinä hakeneet lehmiä esim. lypsylle? Maailma muuttuu niin kovaa vauhtia :)

   Poista
 2. Mahtavan näköinen miljöö. Tällaiset paikat ovat kaupunkilaiselle niitä ihastuksen paikkoja, tai ainakin minulle ja lapsilleni. Ihanaa päästä katsomaan eläimiä läheltä ja ihmettelemään mitä kaikkea maatilalla tapahtuu.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avoimet ovet on tosi kiva. Arvostan suuresti kun niitä järjestetään. ja ne on kyllä tärkeitä sekä lapsille ja aikuisille. Näkee uusia kivoja juttuja! Ja oppii kaikkea!

   Poista
 3. Ihanan näköistä tuolla. Saarijärvi on tuttua lapsuuden kesistä ,sen jälkeen olen kerran ollut siellä aikuisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saarijärvi on mun lapsuuden maisema. Siellä on aina kesä ;)

   Poista

Lähetä kommentti