Leffan ennakkonäytöksessä...

Torstai-iltanakävin työni puitteissa Äidin toive -dokkarin ennakkoensi-iltaan. Paikalla oli paljon henkilöitä, jotka olivat mukana toteutuksessa. Melkein kaikki tarinan kertojat olivat paikalla. Oli hienoa kuulla mm. ohjaaja Joonas Berghällin alkusanat ennen elokuvan alkua - hän oli aidosti liikuttunut puheensa ajan. 


Elokuva koostuu kymmenestä tarinasta, joissa yhdistävänä tekijänä on tavalla tai toisella äitiys. Traileri on nähtävissä Youtubessa:
Kuvaajien hienon visuaalisen työn lisäksi teoksessa kiinnitti huomiota musiikki - miten se kantoi ja nivoi yhteen erilliset tarinat ehjäksi kokonaisuudeksi. Tästä iso kiitos Jonas Söderman Bohlinille. Huikeaa työtä.
Suosittelen elokuvaa lämpimästi ja ehdoitta. Berghäll oli tiiminsa kanssa hienosti vanginnut äitiyteen liittyviä asioita, päällimmäisenä jäi mieleen se ylitsevuotava rakkaus lapsia kohtaan. Pieniä ja isoja tarinoita. Kaikki tärkeitä ja kauniita - rosoisia ja kipeitä. Kurkkua kuristaa vieläkin, kun mietin niitä tarinoita. Jos menette katsomaan, niin suosittelen ottamaan nessuja mukaan. Hyvin tehty dokumentti voittaa mennen tullen fiktiivisen elokuvan.
Mutta älä mene katsomaan tätä kyynisenä, se ei tee oikeutta elokuvalle - eikä sinullekaan... 
Iltalehden arvostelu täällä ja Hesarin juttu täällä

Kommentit

 1. Meillä tarkoitus katsoa kuva huomenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa katsoa! :) Mukavaa leffailtaa <3

   Poista
 2. Radiossa eilen puhuttiin tuosta ja juontaja kertoi, että itku dokumenttia katsellessa tuli. Haluaisin katsoa sen, mutta toisaalta taas epäilyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään dokumenteista... toinen joka oli hyvä oli Virunga. Tykkään, kun dokumenteissa on aitoja tunteita. Minä kyllä suosittelen Äidin toive-elokuvaa. Mutta kuten sanoin, jos tätä lähtee katsomaan kyynisellä asenteella, niin sitten menee kyllä aika hukkaan.
   Mukavaa lauantai-iltaa!

   Poista
 3. Minä olen suuri dokumenttien ystävä. Tämä kuulostaa mielenkiintoiselta. Täytyypä tarkistaa, meneekö Turussa. Kiitos hyvästä vinkistä.
  Kävin katsomassa Ingrid Bergmanista kertovan dokumentin noin kuukausi sitten. Ingridhän tallensi elämäänsä jälkipolville, sillä hän kuvasi paljon ja keräsi elämäänsä koskevia asioita. Dokumentissa kertoivat äidistään Ingrid Bergmanin lapset. Isabella Rosselinihan on omistautunut äitinsä muiston vaalimiselle.
  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti