Purkuhommia

Meidän tilalla homma etenee. Ei ehkä niinkään vauhdikkaasti, mutta rytinällä kumminkin.
Mun isi tekee hommia mun miehen kanssa :)

Ihan ensimmäisenä me laitettiin uudet vesikourut ja syöksytorvet. Vanhat oli asennettu niin, että vesi valui katolta kivijalan viereen seisomaan. Siinä se sitten keräsi kosteutta rakenteisiin...

Takapihalta
Tässä päässä pihaa vesi kerääntyi seinän viereen... muttei enää!

Maaperä on erittäin kivikkoista ja kallioista. Ihme että talolle on  löytynyt noinkin tasainen paikka millä se on. Mun mies ja veli ovat kaivaneet ylös aika monta, isoa kiveä talon ympäriltä. Ja aikamoinen läjä puun juuria, puskaa ja maata on kelkottu kivijalan vierestä.
Täällä "tuoksuu" kellarille...
Aika ällöä...
Sisältä on purettu lattia kahdesta huoneesta. Tässä päässä taloa kosteus on päässyt tekemään tuhojaan. Ainakin alimmat seinähirret on vaihdettava uusiin. Lisäksi lattialankut on kaikki pilalla, koska ne on olleet maapenkan varassa. Lisäksi lankkulattian päällä on ollut muovimatto, joten kosteus ei ole päässyt haihtumaan mihinkään suuntaan. Maa-aines ja isot kivet pitää saada pois. Samoin saastuneet ja vioittuneet puut.
Tuvan lattia
Paksut, terveet lankut
Näistä tehdään pöydät ja penkit :)

Tuvasta on purettu kaikki kalusteet, seinää peittäneet lastulevyt ja pahvit sekä osa lattiasta. Tuvan pääty on ihan kuiva, sillä siellä vesi valuu poispäin seinästä, ja voi olla ettei siellä tarvitse vaihtaa alahirsiä! Joskus 70-80-luvulla  taloon on vedetty vesi ja viemäriputket. Samassa yhteydessä kellari on täytetty ja osa tuvan lattiasta on eristety vuorivillalla.
Keittiönurkkaus
Vähän on hirsi notkollaan...

Vanhat hirsiseinät hiotaan (höylätään) puhtaaksi, ja vanha sammal, joka on tilkkeenä vaihdetaan pellavaan. Seinät jätetään luultavasti puunvärisiksi. Ovathan ne käsinveistettyjä ja lähelle 100-vuotta vanhoja. Tuvan seinistä yksi päällystetään helmipaneelilla, joka maalataan valkoiseksi. Samoin katosta tulee valkoinen (ja ehkäpä lattiastakin).

Puuhella ja varaava takka ovat kumpikin hyvässä kunnossa, mutta leivinuuni joudutaan osittain purkamaan ja tekemään uusiksi. Se on romahtanut pahasti sisästä. Mistähän sen luotettavan muurarin löytäisi? 
Muuten ollaan pihaa siivottu, pusikkoa raivattu ja taloa hiljalleen lämmitelty. Takapihan omppupuut otetaan käsittelyyn ensi keväänä.
Mun veli vitsailee välillä että joulu vietetään Kivelässä... Minkähän vuoden joulua hän mahtaa tarkoittaa?!?  Mukavaa viikkoa kaikille!

Kommentit

 1. Ehkäpä sun veli haluu tehdä töitä siellä joulunakin, niin kun näyttää kivalta torpalta.
  Tsemppiä remppaa, voin jo sieluni silmin nähdä aivan ihanan lopputuloksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan se olla että kosteusvaurioiden poistaminen on niin kivaa ;) Kyllä mä luulen että tästä tulee kiva. Ainakin siinä on paljon hommaa!
   Mutta uskon että tästä tulee ihana - tai ainakin oikein kiva!

   Poista
 2. Vitsi olette ahkerina ja tulee niin hieno! Upeat hirsiseinät ja kaikki. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että tästä tulee kiva - toivotaan nyt ensiksi kuitenkin että siitä tulee terve! Huh, noissa hirsiseinissä onkin hommaa :)

   Poista
 3. Voi vitsi, ahkeria olette! Mutta mitkä ihanat puitteet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, yritetään nyt ainakin olla ahkeria - itse en ehdi sinne kuin viikonloppuisin. :) Puitteet on kyllä kivat, sitä ei käy kieltäminen.

   Poista
 4. No huh, kyllä teillä tekemistä riittää ;) Lopputulos on varmasti ihana. Tsemppiä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, hommaa riittää! Toivotaan että homma onnistuu :)

   Poista
 5. Kiva, kun saitte homman alkuun! Mukavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta- kun aloittaa, niin siitä onkin hyvä jatkaa. Ihanaa viikon jatkoa myös sinulle!

   Poista
 6. Kova homma, mutta kelpaa tein sitten tuolla asua, kun kuntoon saatte. Eikä ihan heti tarvitse remppaakan tehdä, kun nyt teette huolellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuossa hommaa... mutta kuten sanoit, kun tekee huolellisesti, niin ei tarvitse omia jälkiä palata enää korjailemaan.

   Poista
 7. Onpa iso työmaa. Voimia ja kärsivällisyyttä kysyy. Paljon tsemppiä isoon urakkaan.
  Meillä vähän pienempi remppa meneillään saarimökillä. On uusittu katto ja jokunen seinäkin hajotettu. Vielä tehdään mitä ehditään, mutta kun jäät tulevat, niin mökille ei enää pääse.
  Isosti onnea remonttiin!
  Ps. Minä pistin pystyyn uuden blogin - Tuula's life. Tule kurkkaamaan. Blogin "avajaisissa" on kiva arvonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onhan tuossa homma poikineen... Ei ainakaan tarvitse miettiä mitä vapaa-ajallaan tekee :D
   Minäpä pomppasen het sun blogia kurkkaamaan. Mukavaa bloggailua sinulle!

   Poista
 8. Kova homma, mutta varmasti kannattaa :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti