Joululoma... eikun kesäloma

Jeps, olen tällä hetkellä kesälomalla. Vai onko oikea termi vuosilomalla? Aloitin vapailun (joulun)aaton aattona, ja palaan töihin 7.1. Aika hyvä pätkä, eikö?
Meidän "ison pellon" takana olevaa metsää...
Mitä olen tehnyt? No en juurikaan mitän normista poikkeavaa. Joulun pyhät oltiin ihan kotosalla, syötiin ja leppoisteltiin, käytiin vähän ulkona ja mummolassa - siinäpä se. Ja sen jälkeen osoite on ollut Kivelä. Yritin miettiä (ja varatakin) loman mulle ja Miehelle, sellaista pyrähdystä jonnekin kauemmaksi, vaan eipä siitä tullut mitään... mikään matka tai kohde ei oikeastaan kiinnostanut!
Aitan ovi ja vanha lukko
Mieluummin kuin lentoja tutkin eristysvillojen ominaisuuksia ja erilaisten kattomateriaalien hintoja. JA eksyin kasvihuoneiden huikeaan maailmaan! Enkä tarkoita tässä 1,5x1,5 m polykarbonaatti koppeja, vaan mielettömän hienoja kierrätyslasista tehtyjä kesähuoneita. Voihan huoh!
Kasvihuoneen, tai ehkäpä orangerian paikka?
Nyt tekee vain mieli suunnitella pihaa, taloa, navettaa, kasvimaita, saunaa, istutuksia, "metsän" raivausta, omenapuiden leikkausta, marjapensaiden siirtoa, kivien kampeamista, katon uusimista, aittojen kunnostusta, yhden ladon purkamista, vesipumpun hankintaa, kammareiden sisusutusta, keittiön rakentamista, leivinuunin kunnostusta jne jne jne...
Päivät on menneet erinäisiä juttuja tehden, ja illat tietoa etsien ja artikkeleita lukien. Uskoakseni loppuloma menee samalla tavoin.
Vanha, iso kuusi, oikea unelmapuu kiipeilyyn!
Torstaina onkin edessä paluu töihin ja arkeen. Siihen saakka "ankaraa remontointia" tiedossa. Tai vähintäänkin tuvan lämmittämistä, kun tuota pakkasta nyt on. Kohta tuleekin Downton Abbeyn viimeinen jakso! Mukavaa loppuviikkoa kamut!

Kommentit

 1. Sä olet saanut myös hyvän pituisen loman. Minäkin palailen torstaina töihin. Johan tässä menikin koko loma sairastaessa.
  Ihanaa tiistai-iltaa ja tulevaa loppiaista ♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, niin sain :) Vielä on muistaakseni 16 päivää jemmassa!
   Voi sua, toivottavasti sun olo on jo helpottanut?
   Mukavaa loppiaista <3

   Poista
 2. Teillä on ollut mukavaa tekemistä. Omenapuiden leikkuu kannattaa tehdä huolella tai antaa jonkun asiantuntijan leikata. Kannattaa vertailla hintoja. Raporttia Kivelästä odottaen. Mukavia lomapäiviä. E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :)
   Kyllä on paljon tekemistä, huh Mutta tykätään kovasti!
   Omppupuut tulee puutarha-alan koulutuksen saanut tuttu leikkaamaan. En todellakaan uskalla itse koskea niihin :) Osa puista on toooooosi vanhoja, jopa 1900-luvun alkupuolelta? Löysin tänään taas yhden, se on meidän "metsässä", vanhan torpan perustusten vieressä.
   Mukavaa loppiaista!

   Poista
 3. Kivan pituinen loma.Aloitin myös lomailun jo 18.12.Ihana relata kunnolla.Ei siellä varmaan ajatukset pysy nyt muualla kuin taloprojektissa.Onhan siinä kaikkea ihanaa suunniteltavaa ja toteuttamista.Ihan kyllä ymmärtää,ettei mielenkiintoa esim.matkusteluun ole.Huomenna tosiaan töihin.Tänään vielä nautitaan kuusten(ja takan) tuomasta lämmöstä.Ulkona paukkuu pakkanen.Mukavia tammikuun päiviä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti