Kivelä-raportti

Mitä on Kivelässä tapahtunut?
Kuva otettu takapihalta, omenapuiden takaa
- tuvan ja kammareiden sisäkaton panelointi on asennettu
- yläkatto on eristetty ekovillalla. Yläpohjaan on asennettu höyrysulku ja "tuulensulkupahvit"
- vintillä muuri on eristetty palovillalla
- koko talossa huonot hirren pätkät on uusittu
- hirsien välejä on tilkitty pellavanauhalla
- lattiakoolaus on paikallaan kammareissa, koolauslankut on ostettu tuvan puolelle, muttei vielä ole asennettu. Viemäriputket pitää eristää ennen sitä.
- sisäkattoa saatiin oikastua ja katon tukiparru on uusittu.
Ikkunoissa jääkukkia, kuurankukkia, jäähöyheniä, jäätaidetta...
Pakkasista (-25) huolimatta lämpötila on pysynyt plussan puolella, mutta ikkunat ovat jäätyneet. Sähköpattereita meillä ei ole. Kyllä pönttöuunit ja varaava takka on hienot keksinnöt - hyvin ovat lämpöä antaneet.
Entäpä ulkona?
Mun isi polttamassa roskia pellolla... näitä kasoja oli 2!
Pihaa on siivottu oikein urakalla. Puita on kaadettu ja puskia hävitetty. Pihassa olleet purkukasat on tavalla tai toisella hävitetty. Umpihomeiset ja hapantuneet lattialankut poltettiin pellolla, samoin siellä poltettiin puskien ja puiden risuja, ruusupensaan oksat, puutarhajätettä ja puretun leikkimökin huonokuntoisimmat osat.
Vintiltä otettu kuva.  Rytökasassa oikealla on mm leikkimökin osia, peltiä, sisäkattoa, homeisia lautoja jne...
Vanhat, kunnossaolevat lattialankut on viety ylisille odottamaan uutta elämää mm pöytinä ja penkkeinä. Vanhat kattolankut, laudat ja parrut on kaikki tehty polttopuiksi ja pinottu nätisti liiteriin. Kattopellit (joita löytyi mm. pitkin pihaa) on viety riiheen odottamaan toista elämää kierrätyskeskuksen kautta.
Tätä romua riittää...
Rojua ja roinaa näkyvissä. Kuva otettu vintin ikkunasta. Riihi on tuolla oikealla yläkulmassa.
Ylisille menevän kulkusillan alla oleva varasto on kokonaan tyhjennetty romusta. Romu on lajiteltu ja viety riiheen odottamaan jatkotoimia. Samoin purettu vanha vuorivilla on säkitetty ja viety riiheen. Tarkoituksena on purkaa kulkusillan "varasto" kokonaan pois, ja tehdä sillan alunen avoimeksi tilaksi jonka kautta on kulku biovessaan.
Siivottu piha :)
Samaan aikaan kun aloitamme lattioiden asennuksen tuvassa alkaa myös sisävessan, saunan ja suihkutilan purku ja kuntoon laittaminen. Mutta ennen lattioiden asentamista on vielä yksi kuorma kapillaarisoraa tilattava (ja lapioitava) sisätiloihin. Toivotaan kuivaa säätä!
Kuvassa mun veli... ainoa kuva jossa "joku" on oviaukossa... 
Oviaukot on pienoinen ongelma... meidän pojat on aika pitkiä kavereita, ja he lyövät päänsä joka kerta niistä kulkiessaan... En millään haluaisi luopua vanhoista ovista, mutten kyllä halua että heillä on kuhmujakaan... (Jees, tiedän - kyllä he oppivat kumartumaan, mutta ei sitä aina muista, ja kopsaus tekee kipeää...)

Tässä vielä muutama kuva navetan puolelta... sinne ei olla tehty vielä mitään muuta kuin kannettu roskaa ulos... ja kuten näkyy, kannettavaa on vielä paaaaaaljon jäljellä!
Vasemmalla oleva "betonikuutio" on jonkinlainen vesisäiliö? Ja ovesta pääsee "sikalaan"...
Terässäiliö, joka ei mahdu ovesta ulos... Pojat ovat miettineet josko siinä voisi tehdä olutta... voiko?
Tässä huone jossa kävin tänään eka kerran. Tuo edessä oleva "ikkuna" on saunaan... (En tiennyt tämän olemassaolosta...) Eikä mitään tietoa mikä tuo valettu sementtihäspäkkä on... tietääkö kukaan?!?
Navetassa oleva sauna... maalattu ja silleen...
Ei ole vapaa-ajan ongelmia meillä. Säästän, kun ei tarvitse ostaa salikorttia vielä moneen vuoteen  -heh ;)
Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! Seuraavat postaukset on ihan jotain muuta!

Kommentit

 1. Ei teillä ole vapaa-ajan ongelmia ei. On kiva seurata, että miten projektinne edistyy. Ihania jääkukkia ikkunoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) jeps, ei tarvitse miettiä mihin ajan (ja rahan) laittaa :)
   jääkukat on kyllä kauniita, jos niitä ei ole liikaa :)

   Poista
 2. Hommaa riittää, mut hyvää tulee! Tullaan sit taas kärräämään!

  VastaaPoista
 3. Paljon olette saaneet aikaiseksi, vaikka hommaa vielä riittääkin. Eipä tule vapaa-ajanongelmia :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta!
   Parasta on se että tykkään tuosta hommasta niin kovasti :)

   Poista
 4. Säiliö voisi olla maitoa varten jos tilalla on ollut lehmiä. Ja muurattu betoni voisi olla lämmitystä varten vaikka karjakeittiö on voinut olla siinä. Pataa on saanut lämmittää. Siinä minun arvaukseni, voivat mennä väärinkin. Kyselkää vaikka naapurilta. Lomalla olette saaneet paljon aikaiseksi. E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, säiliö on maitosäiliö, ja meillä pojat miettivät voisko siinä panna olutta tms...kun meille ei niitä lehmiä ole tulossa ;)
   Ollaanhan me paljon kyllä tehty, ja paljon on vielä tehtävääkin.
   naapurit ovatkin oiva tietolähde, heiltä olemme kuulleet paljon erilaisia juttuja ja saaneet tietoa.

   Poista
 5. Ihan hykertelen täällä ruudun toisella puolella! Aivan ihana paikka ja projekti teillä! Maltan tuskin odottaa, mitä saatte aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on kyllä aivan ihana. Tykätään oikein paljon tästä. Ennen jälkeen kuvat on parasta esitellä m uutaman vuoden kuluttua, niin sitten on jotain oikeasti näkyvääkin tapahtunut :)

   Poista
 6. Siellä hommat etenee, näin sivusta seuraajana, kivan tasaiseen tahtiin.
  Oikein ihanaa alkavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitaasti ja tasiasesti, siinäpä meidän motto!
   Kivaa viikkoa myös sinulle Outi!

   Poista
 7. Meillä on osa taloa uutta ja osa vanhaa - ja se tarkoittaa sitä, että oviaukoissa on eroja :DD pitkät välillä varokaa - tämmöisellä alle 160 cm ei ole koskaan hätää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä minullakaan kopsahda pää, kun oviaukko on 175... Meidän pojat joutuvat ainakin alussa kumartelemaan. Ei voi mitään. :)

   Poista
 8. Terässäiliö on nimeltään tilatankki eli maitoa siellä on pidetty. Jos sähköpuoli on kunnossa, niin sen kuuluisi jäähdyttää maito tiettyyn lämpötilaan. Betonisäiliötä veikkaisin maidon jäähdytysaltaiksi. Ennen tilatankkia maito oli tongissa ja maitotongat laitettiin jäähtymään suuriin "altaisiin". Tämä siis ennen tilatankkia. Vai onko siinä vesipata jota voi lämmittää, en saanut kuvasta selvää. Terveisin maitotilan tytär

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja tilatankki sanasta! :)
   Tuo betonihäspäkkä on tosi outo, sillä vasemassa reunassa on matala "allas", josta ei ole viemäriä tms minnekään. Ja oikeassa reunassa olevan "laatikon" etureuna on auki... olisiko siinä pidetty heinää?
   Mun omassa mummolassa oli kylmä "maitohuone" jossa oli vesiallas maitotonkat pidettiin, mutta tässä ei sellasita ole. Vesipadasta ei ole kuvaa, se oli rajautunut (sauna)kuvasta pois.
   Mukavaa viikonjatkoa!

   Poista
 9. Toi betoniruuhi on varmastikin hevosen ruokinta ja juottopöytä. Eli tuo huone on vanha hevostalli. Luultavasti tuohon on tullut yksi hevonen, siinä on näemmä tuo aspi mihin saa kytkettyä hevosen kiinni. Olen hoitanut elukoita sellaisissakin paikoissa missä on jokunen kanttura vanhassa tallissa ja parissa on justiinsa tuommonen pöytä missä ovat kiinni. Toi ruuhenpuoli on vielä verkkopohjalla toisessa paikassa, sinne saa heinät tai rehuastian ja tonne pyöreeseen saa vettä.

  Joo ja toi betonisäiliö karjakeittiössä on tosiaankin vesisäiliö, sen kyljessä tai navetan puolella on varmaankin sellainen pikkunen säiliö joka on ns. tasaajasäiliö mistä vesi menee lehmien juomakuppeihin, siinä säiliössä on vielä uimurikin, niitäkin näkee jossain paikoissa yhä tänäkin päivänä... Ja tilasäiliökin näemmä on, maitotankki, se on jostain ovesta saatu joskus sisälle joten sen varmasti saa myös ulos, aikoinaan kotitalossa täytyi ottaa ovi kamanoita myöten irti että sai säiliön ulos ja uuden tilalle. Ja taas uudestaan kun piti saada se viimeinenkin säiliö ulos, tai taidettiinko silloin jo purkaa koko seinä, on puuseinät tankkihuoneessa ja se oli mätä jo silloin kun lehmät hävitettiin... Tutki kaikkia ovia =)
  Oluenpanosta en tiedä, pistä töpseli seinään ja vettä sisälle niin saa kaljat ainakin jäähtyämään siististi, älä käännä maidonhämmenninmelaa ainakaan päälle niin ei mee rikki =)
  Ja vanha Alfa-Lavalin lypsykoneen tyhjökone näemmä löytyy seinältä kans =)

  VastaaPoista
 10. Kiitos tästä! :)
  Mutta on kyllä heppaparkaa pidetty pienessä tilassa?!?
  Betonisäiliö joudutaan purkamaan, vettä siinä on tosiaan ollut.
  Maitotankin ulos saamiseen joutuu kyllä purkamaan ovenkarmit, ei mahdu kyllä muuten mistään ovesta! "maidonhämmenninmela" - onpa hauska sana!
  Ja tuon lypsykonehässäkän tunnistin!! :D
  Kivaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti