Pihasuunnitelmaa Kivelään

Eilen kävin kaupassa vähän katsastamassa minkälaisia siemeniä olisi tarjolla ajatellen kevään istutuksia. Voi pojat, eihän se jäänyt pelkäksi katseluksi. Otin yhden sitä ja toisen tätä, kaksi tuollaista, ja yksi tuommoinen.... Nippu käsissä kasvoi ja sitä mukaan myös kassakuitin loppusumma!
No, siemeniä ei ollut varastossa ennestään, eikä vihanneksia saa kasvatetua ilman niitä, joten ostokset ovat ihan hyväksyttävät. Vielä puuttuu joitakin lajeja, joten nettikauppa kutsuu!

Alla olevaan kuvaan olen vähän hahmotellut mihin kohtaan kasvutunnelit ja salaatti- ja viherpenkit tulevat. Tämä kohta on navettaa vastapäätä, pihatien varressa. Aurinko paistaa tähän koko päivän, eikä varjostavia puita juurikaan ole.
Tässä toisessa kuvassa näkyy pellon kivisyys. Ja kyllähän tuossa kasvaa aika isoja puitakin. Ne on tarkotus kaataa kevättalven aikana. 
Mansikat, perunat ja muut juurekset tulevat meidän isoimmalle yhtenäiselle pellolle.  Tämä pelto on navetan takana. Osa tästä on kynnetty viime syksynä, mutta suurin osa on ollut vuosikaudet luonnontilassa (siis hoitamatta). Joten hommaa riittää tässäkin.
Marjapensaita laitetaan navetan päädyssä olevalle pellolle. 
Viinimarjat tulisi siis tämän valkoisen "aidan" takana olevalle alueelle
Herukoita on jo ennestään pitkin poikin pihaa, mutta niitä joudutaan siirtämään ja osittain uusimaankin. Olemassa olevat marjat on kyllä hyvän makuisia, mutta pensaat ovat huonokuntoisia.
Omppupuita joudutaan leikkaamaan reippaammin. Yksi puista joudutaan poistamaan, koska se jää tulevan terassin alle. Ajatuksena on, että oikean reunan ikkunan kohdalta tehdään ovi ulos oleskelupihaan. 
Tässä talon takapiha omenapuineen ja herukkapensaineen... Vaatii vähän hommia tämäkin.
No joo, vielähän tässä on aikaa sulatella lumia ja muuttaa suunnitelmia :) Mukavaa viikon alkua kaikille!

Kommentit

 1. Voi kun tuo lumi jo sulaisi pois ja pääsisi pihahommiin.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. No kuule,vaikka itte olen just 60 rajapyykin ohittanut..on into säilynyt ihan kuin nuorempana..kokoajan raksuttaa ja odottaa innolla uusia haasteita..hieno toi teijän pieni "maatila"ei tule aika pitkäksi!! terkkuja: anjamerja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä Anjamerja :)
   Ei kai puutarhaintoilu ikää kysy? Mä olen vasta vuoden-kaksi miettinyt istutusjuttuja. Meillä on kolmisen hehtaaria myllättävää, joten eiköhän sinne saa penkin jos toisenkin tehtyä!
   Mukavaa kevättä sinulle.

   Poista
 3. Apua, joko pitäisi laittaa taimet tulemaan kasvihuonetta varten... Mihin ne kaikki taas sisällä oikein mahtuu :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai niitä vielä tarvitse laittaa? Mutta saa jos haluaa!!

   Poista
 4. Oi mahtavaa, mitkä suunnitelmat teillä siellä! "Vähän" hommaa nyt sitten kesäksi :) Ja hei, mikä on kasvutunneli? Kysyy "kädetön puutarhassa" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnittelu on kivaa! Kasvutunneli on periaatteessa kasvihuone, jossa ei ole lämmitystä. Sellainen kevyempi "viritelmä".

   Poista
 5. Paljon varmasti hommaa, mutta onhan se sitten ihana hakea vihannekset ja juurekset omasta maasta :)

  VastaaPoista
 6. Siemenin istutus multaan sisätiloissa on varma merkki keväästä. Odotan innolla, kesää. Kasvimaata ei vielä ole, mutta yrttilaatikoita kasvattelen innolla.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti