Kivelässä tapahtuu

Kivelässä ollaan innokkaasti odoteltu lumien (ja roudan) sulamista.  Onhan siellä jo paljasta maata paljonkin nähtävissä, vaan vielä taitaa mennä aikaa ennen kuin penkkejä pääsee tekemään. Marjapensaita ja omenapuita on tullut leikattua oikein reippaasti. Niissä riittääkin hommaa vielä useaksi vuodeksi.
Sisällä onkin lattiat kummassakin kammarissa. Ne tehtiin ympäripontatusta mäntylaudasta, joka ostettiin paikalliselta pieneltä toimijalta. Rahaa säästyi jonkin verran, mutta ennen kaikkea laatu oli huomattavasti parempi kuin isompien kauppojen tarjooma. Nyt lattiat on päällystetty suojapaperilla (+matoilla) ja ne odottavat pintakäsittelyä. Tuvan lattia on vielä kesken. Mies eristää parasta aikaa koolausten välejä Ekovillalla. Lautalattia on tekeillä tupaankin.

Sisällä oleva sähkösauna purettiin jo aiemmin pois. Tehtiin päätös, että saunaa ei pikkutupaan tule. Mieluummin tehdään saunatilasta toimiva suihku + vessa + varasto + vaatehuonekombo. Ikkunaa joudutaan hiukan pienentämään ja siirtämään suihkutilan tieltä. 

Navetan päätyyn on rakennettu uusi kuivakäymälä. Siellä oli ennestään aika "karu huussiviritys", jonka Mies purki ja jonka tilalle rakennettiin suurempi ja valoisampi tila. Meillä käy kesäisin aika paljon porukkaa, niin on kyllä kätevää kun on olemassa myös toinen käymälä.
Kuva on otettu ennen kuin takaseinä suljettiin. 
Ylisen kulkusillan alla oleva "peltihuone" on purettu. Näin saatiin avattua ja siistittyä pihaa mukavammaksi. Maa on aika märkä kulkusillan alla (mutavelliä), joten siitä kaivetaan multakerrostuma pois ja tilalle laitetaan soraa. Pitäisi auttaa.
Purkuhommia...
Kummasti siistiytyy pihapiiri peltihöskän purkamisen jälkeen...
Savusauna piti alunperin purkaa, mutta tultiin sitten toisiin aatoksiin. Sisempi kehikko  (löylyhuone) on kuitenkin hirsirakenteinen, ja rakenteet ovat suhteellisen hyvässä kunnossa. Niinpä me päätimme tehdä siitä kesäsaunan.
Tuleva kesäsauna - jokseenkin "hellyyttävän kapisen" näköinen ;)
Alin hirsirivi on vaihdettava osittain ja seiniä pikkasen suoristettava.  Toinen pihan kaivoista on aika lähellä, joten siitä saadaan pesuvesikin näppärästi nostettua sisälle uppopumpulla. Ja savusauna ei ole meidän juttu, siksi muutos tehdään.
Huonolaatuinen kuva, mutta tästä näkee mm. peltikaton kunnon.  ...eeeh...
Saunan sisältä, vasemalle tulee pesutila, ja oikealle lauteet
Saunan tilat on mukavan väljät, hyvin mahtuu sekä muuripata että kiuas, + löylyttely ja peseytymistila. Eikä saunakamarikaan pieni ole.. vetoinen kylläkin! Sen verran harva on laudoitus. Saunan välikatto on eristetty hiekalla ja kanervalla, joten se pitää tyhjentää.  Ulkokatto vaihdetaan, koska pelti on lähes läpiruostunutta. Ja tietenkin on tehtävä savupiippu.
Savusaunan kiuas...heh...
Saunan seinät koolataan, ja niihin laitetaan uudet paneelit. Nokisessa saunassa kylpeminen ei innosta. Lattiakaatoja joudutaan korjaamaan, ja luultavasti ikkunat menee vaihtoon.

Navetassa on/oli myös sauna, mutta me todettiin, että sen kuntoon laittaminen on isompi (ja kalliimpi) projekti joten se siirrettiin suosiolla ainakin vuoden päähän.
Purkaminen kyllä jatkuu, mutta remppa ei tämän osalta tehdä!
Tässä sama puu karsittuna, mikä oli postauksen alussa - siis se missä Mies kiipeää :)
Että tämmöistä tällä kertaa. Kyllähän hommat edistyy - ja suunnitelmatkin muuttuvat sitä mukaan kun ylläreitä paljastuu. Aika perus remonttimeininkiä siis :)
Mukavaa keväistä viikkoa kaikille!

Kommentit

 1. Lautalattiat on kyllä aina parhaimmat ♡
  Mä tykkään näistä remppapostauksista, kiva nähdä miten hommat siellä etenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lautalattia on kyllä kiva. Kiitos :) Mä tykkään kun homma etenee! Ja kyllähän postauksista näkee edistyminen - joskus Kivelässä on "toivoton olo" kaiken sen roinan keskellä... huh!

   Poista
 2. Kauniit lattiat siellä tulee. Kovasti olette saaneet aikaiseksi. Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kovasti tehdään hommia etenemisen eteen. Työ pikkasen rajoittaa...heh.

   Poista
 3. Pidän remppapostauksista. Paikasta tulee varmasti upea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niin minäkin pidän! No jos ei upea, niin ainakin kiva tästä tulee :)

   Poista

Lähetä kommentti