miltä se crossfit tuntuu?

Kaksi kertaa crossfitiä takana - vielä 10 edessä. JESS!
Crossfit sali on Kankaan alueella, Jyväskylässä

 Mikä fiilis?

Innostunut ja hyvä! Tykkään ihan älyttömästi. Iso syy tähän tykkäämiseen on varmasti hyvät ja asiantuntevat ohjaajat, joka oikeasti neuvovat tekniikat kohdalleen JA huomioivat asiakkaiden erilaisuuden. Meillä on myös mukava ja tsemppaava porukka - kaiken ikäisiä ihmisiä, sekä miehiä että naisia.

 Sopiiko laji (melkein) viiskymppiselle?

Kyllä minun mielestä. Etukäteen oli mielikuva, että oksentamatta sieltä ei lähdetä - mutta se on höpöhöpöpuhetta. Itsestä se on kiinni, ja siitä miten äärimmilleen treenin vetää. (ainahan se on näin) Minulla on "punttitreenistä" jo muutama vuosi aikaa, joten aloitin pikkasen matalammalla intensiteetillä. Ja sain kyllä itseni silti ihan piippuun. Varovaisesti ei tässä tarkoita nössöilyä, vaan oman kunnon ja lihasvalmiuden huomioimista. Eiköhän tässä syksyn mittaan ehdi vielä repiäkin!

Tuntuiko harjoitus missään?

Arvatkaa vaan tuntuuko! Tiistain jälkeisenä yönä heräilin vähän väliä siihen, kun lihakset kävi kuumana - siis niitä kuumotti aika paljonkin. Aivan kuin keho olisi kiedottu sisältäpäin kuumiin kääreisiin. Aamulla oli "vaikea" syödä, kun vatsalihakset "tuntuivat" koko ajan. No entäpä jalat - voi jee... Todistettavasti lihaksia löytyy, sen verran kipeäksi tuli jalat ja pakarat. Torstaiaamuna "kipua" oli vielä enemmän, laajemmin ja syvemmin. Käsivarret ja kyljetkin ovat olleet hellänä. Mutta eikös se lähde sillä millä se tulikin! Kipu siis ;)
Eli treeni tuntui - ja se tuntui hyvältä! Mieli on varsin iloinen ja energinen - ja ihan mahtava tuntuma kropassa tehdystä lihastyöstä. Huikeaa! Positiivista kipua!
Happy ja hikinen mama menossa kotiin :)

Mites teillä? Oletteko kokeilleet crossfitiä? Tai harkinneet sitä? Vai onko tämä teille jo vanha ja kulunut juttu? Kannustan kyllä kovasti kokeilemaan erilaisia liikuntamuotoja - on täysin mahdollista koukuttua uudelleen ja löytää liikkumisen ilo!

Kommentit

 1. Mitä se crossfit tarkoittaa siis onko se painojen nostelua ja siinä on jotku pisteet jotka käydään läpi? Voitko selittää kun en vain tiedä mutta olen kuullut että on hauskaa ja tehokasta. Kivelässäkin tulee varmasti lapioitua ym mutta tuo on erilaista ja tukee sitä. M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Crossfit kehittää sekä voimaa että kuntoa (nopeus, kestävyys, liikkuvuus). kannattaa käydä vaikkapa youtubesta katsomassa muutama video lajista, niin pääsee kärryille siitä mitä se on. Adjektiivit, joilla kuvailisin lajia on hauska ja haastava :)
   Ja kyllähän Kivelän hommat on piäneet tiettyä peruskuntoa yllä, siinä olet ihan oikeassa.

   Poista
 2. Ja hei olette instan mukaan saanut kesäsaunan valmiiksi. Löylyt olivat varmasti hyvät? M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sauna on pintakäsittelyä vaille valmis. Mutta ollaan me jo löylytelty siellä. Blogiartikkelikin on siitä jo kirjoitettu, mutta kuvat puuttuu - jospa viikonloppuna ryhdistäytyisi. :)

   Poista
 3. Katsoin hyvän dokkarin lajista ja sitä harrastavat tuntuivat olevan innoissaan lajista. Kiva, että tykkäsit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Crossfit on laji, johon on tosi helppo koukuttua, sen verran hauskaa se on! Ja tykkään kyllä tosi paljon! ...näin 2 käynnin perusteella ;)

   Poista

Lähetä kommentti