Lyhyt päivitys Kivelän tuvasta

Kummasti tuvan ilme muuttui kun saimme huonekaluja pyöriteltyä tuvassa paikalleen.
Tykkään tästä näkymästä


Edellisten asukkaiden jättämä kevyt mäntyinen pirttikalusto saatiin vihdoinkin pois ja tilalla on nyt sopivammat valkoiset kalusteet. Tuvan pinta-ala on noin 50 neliötä.  Huonekaluja oikein sijoittamalla tupaan saadaan muodostettua 3-4 "aluetta" - keittiö, ruokailutila, telkkari/seurustelutila ja takkatila.  Tuvan möhkälemäinen puuhella-takka-leivinuuni-rakennelma on vielä purkamatta. Ei olla vaan ehditty. Tällaisessa vanhassa talossa pitää purku ja kunnostus tehdä harkiten. Tarkoitus olisi hävittää vanha uunisysteemi nyt talven aikana. Ja on meillä jo suunnitelmaa olemassa siitä mitä tilalle haluttaisi.
Tällaista sotkua ja sekasortoa on aina välillä (ja peili on vielä kiinnittämättä seinälle)

Peruslämpöä pidetään näin talvella yllä muutamalla sähköpatterilla. Ja sitten kun ollaan paikalla lämpöä nostetaan valopetrolilämmittimellä. Pienemmät huoneet (kammarit siis) on kätevä lämmittää olemassa olevilla pönttöuuneilla. Onneksi ne oli ehjät - ja meillä on puuta lämmittämiseen. :)
Johan tästä alkaa hahmottumaan tilajako, eikös?

Saatiin me laitettua verhotangotkin osaan huoneista. Aika veikeää oli yrittää saada ne suoraan. Ikkunat on vinot ja seinähirret viettää - pikkasen piti säätää että tangot näytti edes kohtuullisen suorilta.

Ollaan pikkasen suuniteltu, että jos me Tapaninpäivä vietettäisi pienten juhlien merkeissä Kivelässä. Mutta siihen on vielä aikaa, joten suunitelmat ja huonekalujärjestys ehtivät muuttua vielä moneen kertaan.
Kivaa viikon alkua kaikille!

Kommentit

 1. Vahva suositus puuhellalle, se on tarpeellinen sekä tunnelmaltaan että ruoanlaittoon suhteen. Samoin takka, mutta tottakai muuttakaa mieleiseksenne. Näytähän joskus mikä on suunnitelmissa. Kauniilta näyttää tupa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tottakai meille tulee puuhella - nykyinen kokonaisuus pitää vaan purkaa koska se on rikki - mm. leivinuuni on romahtanut sisästä ja takka on "ite-tein-ja-säästin"-tekele. Järkevämpää on silloin tehdä kunnollinen kokonaisuus :)
   Kiitos :) Tupa on kyllä kiva - mun mies on kyllä kovasti tehnyt töitä sen remppaamisessa.

   Poista
 2. Ihanalta näyttää tupa jo <3
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllähän se oikeista kuvakulmista näyttää mukavalta. :)
   Kivaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 3. On ihanan näköistä! Mutta miksi haluatte purkaa uuunin/leivinuunin?
  Ilmalämpöpumppu olisi myös ehkä järkevämpi valinta peruslämmön ylläpitoon kuin sähöpatterit.

  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   No eihän me niitä purettaisi jos ne toimisi oikein :) Ilmalämpöpumppu asennetaan ensi vuonna, se on ehdottomasti järkevämpi kuin sähköpatterit. Mutta tämä talvi mennään näillä virityksillä.
   Kivaa alkanutta viikkoa sinulle :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. No kyllähän se näyttää kun ottaa kuvan oikeaan suuntaan :)

   Poista
 5. Wau niin kaunista ja tuo hirsiseinä, ihan mieletön! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia, tykkään kyllä tuosta hirsiseinästä ihan hurjan paljon!

   Poista

Lähetä kommentti