Crossfit tavoitteet 2017

Liikunnalliset tavoitteet vuodelle 2017 on kovat, mutta jos aion kehittyä, niin tavoitteetkin pitää asettaa sen mukaisesti. Kaikkeni teen, että näihin pääsen juhannukseen mennessä.
aamutreeni vetää vakavaksi ;)

Tavoitteet:

3 km juokseminen kävelemättä
500m soutu aikaan 1:45
5 leukaa
20 punnerrusta (miesten)
10 sek käsillä seisonta ilman tukea
1 köysikiipeily
5 T2B (varpaat tankoon)
10 DU (unbroken)

Ehdottomasti eniten epäilen tuota juoksua. Se on minulle kaikista takkuisin laji. Ollut aina. Voin pyöräillä tai kävellä vaikka kuinka pitkiä matkoja, mutta en vaan ole sinut tuon juoksun kanssa. Askellus ei ihan ole luontevin minulle. 3 kilometriä ei oikeasti ole edes pitkä matkana! (ei - en halua mennä juoksukouluun)

Eipä nuo käsien varaan laskettavat jututkaan helppoja ole, kuten köysikiipeily ja T2B. Puristusvoimaa pitää ehdottomasti saada lisää.

Lisäksi on muutama WOD-harjoitus, joihin olen asettanut aikatavoitteet. Joudun kuitenkin skaalaamaan leuanvedot hyppyleuoiksi, mutta se on ok.

Helen:
400m juoksua
21 x KB swing (16kg)
12 x pullups (skaalattuna minulla hyppyleuat)
Kolme kierrosta aikaan 10:30

ja Jackie
1000m soutu
50 thruster (voimatyöntö 13kg)
30 x pullups (skaalattuna hyppyleuat)
Aika 10:00 tai vähemmän.
assault bike - "pahoinpitelypyörä" ;)

Tältä tavoitteet näyttävät pilkottuna osiksi. Jos ajattelen kokonaistavoitetta, niin haluan,että kroppa toimii niin kuin sen kuuluukin. Siinä pitää olla voimaa, nopeutta ja kestävyyttä ja ketteryttä niin että pärjään elämässä hyvin. Haluan pystyä tekemän normaaleja asioita, enkä halua, että rapistuminen saa minusta yliotteen.

Crossfit vuonna 2017 mennään Yodan oppien mukaan: Do or do not, there is no try.
Liikunnallista ja tervettä vuotta 2017 kaikille! Olkoon voima kanssanne!

Kommentit

 1. Huh, huh! Onneksi minulta on juoksu nivelten takia kielletty;)
  Ja jos oikein pinnistän muistiani, moni muukin noista koitoksista. Kunhan saan itseni väännettyä kävelylenkille, olen tyytyväinen. Ja jos vähän painoja nostelisin ja kuminauhoja vetelisin, se riittää minulle. Vaan niissäkin tuntuu olevan nykyisin tekemistä.
  Mutta lohduttelen itseäni, että pian kuusikymppiselle se saa riittää;)
  Oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta, Annu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä tiedä saanko juosta...ja epäilen kyllä vahvasti tuota 3 km matkaa! Mutta se onkin tavoite :) ja kun kaikkeni teen sen eteen että nuo tulisi suoritettua, niin edistys on vähin mitä odotan. :)
   Jokainen tekee sen mitä pystyy, pääasia on että liikkuu jollakin tavalla. Kaikki on hyvästä.
   Ihanaa alkavaa vuotta 2017 sinulle Lady <3

   Poista
 2. Huh huh sanon minäkin, melkoiset on tavoitteet, mutta toisaalta olen ihan varma, että sinä jos kuka ne saavutat! Oikein ihania vuoden viimeisiä päiviä ja hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, onhan siinä. Olen ihan varma, että osa onnistuu kyllä juhannukseen mennessä, ja osa menee sitten vuoden jälkipuoliskolle. Ikä vaikuttaa niin paljon kehittymiseen (ja tämä huono lähtötaso)
   Ihanaa alkavaa vuotta myös sinulle! :)

   Poista
 3. Vau, mitkä tavoitteet. Tsemppiä ja reipasta uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps! Tavoitteet on asetettu. Ensi vuonna tähän aikaan katsotaan sitten miten tämän mamman kävi! :)
   Iloista alkavaa vuotta sinulle!

   Poista
 4. Hyvä,hyvä tavoitteita pitää olla. Toivottavast jaksat jakaa tietoa harjoittelusta myös blogissa. Olen myös yrittänyt opetella juoksemaan, mutta ei ole mun juttu, mutta hiihtämisestä tykkään. Nyt sitten kohti uutta vuotta ja uusia tavoitteita,käsillä seisonta.....
  -A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jess! Pitääpä hyvinkin :) Kyllä ajattelin kirjoittaa ainakin kerran viikossa ja koitan saada aikaan myös videomateriaalia mun säälittävästä räpeltämisestä. Kaukana olen "dottir-kunnosta", mutta niin olen kaukana kyllä iänkin puolesta ;D
   Juokseminen on kyllä hankalaa, ja hiihto hauskaa.
   Onnistumisia sinunkin uuteen vuoteen A!

   Poista
 5. Hienot tavoitteet, tsemppiä niiden saavuttamiseen! Noitahan olisi kiva itsekin kokeilla, ja ainoa josta olisin heti varma, että onnistuu on just tuo juoksu. Kiva kun kirjoitat niin seikkaperäisesti treeneistäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos :) Tsemppiä tarvitaankin.
   Joillekin se juoksu on vaan luontaista, niin kuin esimerkiksi mun miehelle. Se voi tuosta noin vaan lähteä juoksemaan pidemmänkin matkan - mutten minä!?!
   Hyvää uutta vuotta sinulle Pia!

   Poista
 6. Hurrrrrja nainen! Eikö ole kumma, miten takkuista juoksu on. Mä pyöräilen helposti neljä-viisikymppiä vanhalla fillarillani, mutta en saa juostuksi kilometriäkään pysähtymättä. Onnea tavotteisiin, saavutat ne varmasti! ja hyvää uutta vuotta kaikin puolin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin hurrrrjat on tavoitteet ja Onnea todellakin tarvitaan niiden saavuttamiseen - ja työtä! ;)
   Juuh, tuo juokseminen ei ole mun juttu. Se on t u s k a a !
   Iloista ja reipasta uutta vuotta sinulle Marjukka <3

   Poista
 7. Mahtavaa! Nyt kun olet tavoitteet kirjannut, niin matka on jo hyvää vauhtia menossa. Älä anna periksi juoksun kanssa. Se ei ole aluksi mukavaa, vaan juurikin tuskaa. Mutta sinnikkäästi käy lenkillä ja ei haittaa, vaikka välillä kävelisit. Tee eri tyyppisiä harjotteita. Joskus enemmän kävelyä kuin juoksua ja sitten taas toisin päin. Itse suosin ehdottomasti ulkona juoksua. Samalla saa raitista ilmaa. Ja onhan sulla kunnon lenkkarit? Ilman niitä saat ihan varmasti jalkasi/kroppasi rikki. Huh, tulipa paasausta, mutta toivottavasti hyvää sellaista : ) Sä pystyty siihen!!!

  Huikeaa uutta vuotta 2017!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, kiitos tsemppaavasta "paasauksesta" :)
   Ei, periksi en anna. Kyllä tarkoituksena on juosta se kolme kilometriä tänä vuonna. Ja nimenomaan ulkona. En nimittäin usko että pää kestäisi juoksumatolla jumputtamista ;)
   Lenkkarit on kunnolliset. Siitä ei jää kiinni.
   Onneksi mun Mies on juoksuihmisiä, niin treenaaja kulkee tuossa rinnalla koko ajan!
   Ihanaa alkavaa vuotta sinulle Tiina <3

   Poista
 8. Mahtavaa! Peukut pystyssä täältä suunnalta myös ja rautainen usko että sä saavutat tavoitteesi kyllä. Motivaatio tuntuu olevan kunnossa, nimenomaan "haluan voida hyvin"-(pysyvä muutos)kantilta eikä esim "haluan pudottaa muutaman kilon". Ja tadaa, mahtavaa on se, että kun kehityt noin monipuolisessa lajissa, kehityt väistämättä myös tavoitteesi ulkopuolisissa jutuissa vähän kuin huomaamatta. Itse kerran talvella hiihdin paljon ja hämmästyin kun keväällä oli jo juoksukunto hankittu huomaamatta ;) tsemppiä treeneihin ja armollisuutta itselle myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä mä uskon tähän lujasti - ja kun uskon, niin teen myös työtä sen eteen. Eniten jahtaan kyllä toimivaa kroppaa! Mutta en esimerkiksi sen hinnalla että loukkaantusin. Kyllä turvalliset liikeradat ja oikea suoritustekniikka on kehittymisen lähtökohta.
   Tämä laji on ihan käsittämättömän koukuttava :)

   Poista

Lähetä kommentti