Lukemista ja äänikirjoja

Yhteistyössä BookBeatin kanssa

Harrastan lukemista

Kun minulta kysytään mitä harrastan, niin liikunnan (crossfitin) ja leipomisen lisäksi sanon aina lukemisen. 
Kuva lainattu BookBeat appista
Olen kirjojen ja varsinkin pokkareiden suurkuluttaja. Harmittaa vaan kun on niin paljon muuta puuhaa, että aikaa lukemiselle on viimeaikoina ollut hankala saada järjestymään. Iltaisin nukahdan sänkyyn muutaman sivun jälkeen. Tykkään kyllä suunnattoman paljon kirjoista. Siinä on vaan jotain oikean ja aidon tuntuista, siinä tarinan voimassa. Mutta ei se aina onnistu niin kuin alunperin on suunnitellut.

Kirjat on ryhmitelty aihealueen mukaan
BookBeat-bloggaaja

Ilokseni pääsin BookBeat-bloggaajaksi vuodeksi eteenpäin. Se tarkoittaa sitä, että saan heidän koko kirjaston käyttööni! Mahtavaa! Kirjoja on tuhansia nimikkeitä ja valinnanvaraa paljon. Ensimmäisen kirjan valitseminen oli helppoa. Se oli ehdottomasti Keplerin Kaniininmetsästäjä. Yleensä olen ostanut uusimman Keplerin jo ruotsinkielisenä, kun en ole malttanut odottaa suomalaista versiota. Nyt on ollut vaan niin kiirusta viimeisen vuoden aikana, että kirja on jäänyt minulta kokonaan huomiotta. Vaan nyt siihen tarjoutuu mainio tilaisuus.

Äänikirjat

Nyt pääsen testaamaan äänikirjaominaisuutta - tätä en ole aiemmin tehnyt. Olen kuullut äänikirjoista pelkkä hyvää.  Muutama vuosi sitten silloinen kollega kertoi, että hän kuunteli aina autossa työmatkoilla äänikirjoja. Hän sanoi, että teki valinnan aika usein lukijan perusteella. Hän oli oikea äänikirjojen suurkuluttaja. Joinakin päivinä hän joutui istumaan autossa jopa 8 tuntia ajaessaan satoja kilometrejä asiakaskäynneille. Joten ymmärrän kyllä, että radio-ohjelmat soittolistoineen saattoivat tuntua puuduttavilta. Äänikirja onkin hyvä vaihtoehto radionkuuntelulle autossa.

Offline-kuuntelun mahdollisuus on plussaa, ainakin silloin kun verkkoyhteyttä ei ole. Voin ladata kirjan puhelimeen mukaan, ja kuunnella silloin kun mieli tekee - riippumatta siitä olenko navetan taimihuoneessa, risusavotassa vai peltohommissa. Kuuntelin eka kerran äänikirjaa, kun olin menossa junalla PingHelsinkiin. Ja juuri eilen päättyi toinen kirja, Katja Ketun Yöperhonen. Näin rikasta ja "vimmaista" kieltä harvemmin on tullut luettua (kuunneltua). Ihastuin ikihyviksi erilaiseen ja taitavaan sanojen käyttöön. Lukijana oli muuten Krista Kosonen - loistava valinta.  

Yhden jutun joudun kyllä tekemään, nimittäin ostamaan kunnon kuulokkeet. Luulenpa että kuuntelukokemus nousee ihan toiselle tasolle.


Haluaisitko kokeilla kuukauden ajan BookBeatia ilmaiseksi? BookBeat tarjoaa tämän mahdollisuuden lukijoilleni. Kuuntele vaikkapa työmatkoilla tai siivotessa, tai kevätauringosta ulkona nauttien. Kokeile - huonompiinkin asioihin käytetään aikaa. Tämä linkki vie sinut Bookbeatin sivuille, jossa voit rekisteröityä lukijaksi. Lukijanani saat kuukauden mittaisen ilmaisen kokeilujakson ja siihen kuuluu siis sekä luettavat kirjat että äänikirjat. Jakson jälkeen päätät, haluatko jatkaa sovelluksen käyttöä normaaliin 16,90 euron hintaan.

Kommentit

  1. BookBeat on minullakin käytössä. Tosi toimiva palvelu, tykkään. Välillä olen kuunnellut kirjaa vielä sängyssäkin ja herännyt siihen, että kirja loppuu. Onneksi on takaisin kelaus mahdollisuus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Palvelu toimii hienosti. Yllätyin positiivisesti ottaessani sen käyttöön, sillä se on helppo ja vaivaton. Huomasin, että tulee kuunneltua sellaisiakin kirjoja mitä ei välttämättä tulisi ostettua - eli lukukokemus avartuu huimasti :)

      Poista

Lähetä kommentti