Zinzino Balance Oil kokemuksia osa 2

*Kaupallinen yhteistyö Zinzino ja Nelkytplusblogit*

Kuivaverinäytetulos

Sain Zinzino-Balance oilin testikäyttöön 120 päivän ajaksi. Kuten lupasin edellisessä Zinzino postauksessa, niin avaan hiukan kuivaverinäytteen tulosta. Kuivaverinäyte analysoitiin / analysoidaan riippumattomassa laboratoriossa. Sieltä tuli monisivuinen analyysi- ja tulosselostus. Tässä alla lyhennetty versio omasta testituloksesta.

Tässä yksinkertaistettu tulos

Minulla oli rasvahappotasapaino 16,3:1 eli ei kovin hyvä. Pohjoismaissa suositeltu suhde on 5:1, mutta toivottavaa on että se olisi jopa 3:1. Olen siis kaukana siitä. Tässäkin osoitus siitä, että nykyinen länsimainen ruokavalio ei todellakaan taida olla hyvästä keholle. Toivottavaa on, että arvot ja viisari värähtäisi tuonne vihreän suuntaan.   Keho on siis rasvahappojen osalta epätasapainossa, ja minulla taitaa olla kehossa matala-asteinen tulehdus. Tutkimusten mukaan matala-asteinen tulehdus altistaa erilaisille pitkäaikaissairauksille kuten sydän- ja verisuonitaudit, liikalihavuus ja korkea verenpaine ja syöpä. Kaikki on sellaisia joita esiintyy länsimaissa paljon.   

Kuivaverinäytetuloksesta tarkemmin

 • Omega-3 taso on minulla 3,0 kun tavoitteena on, että se on yli 8. Tämän arvon matalaa tasoa kyllä ihmettelen, sillä ruokavalioni sisältää pähkinöitä ja siemeniä, chiaa, kananmunia, pinaattia, lehtikaalia, kalaa ja kasvisöljyä.  
 • Omega 6 Minulla arvo on 16,3. Omega 6:sta tulee yleensä ruokavalioon eniten rypsiöljystä. Öljystä, jota meille ei osteta, eikä siis käytetäkään. Mutta tuleehan sitä myös broilerista, viljellystä kalasta ja kananmunista. Näitä me käytetään paljonkin... Leivän päällä käytän voi-levitettä, mutta tarkistin tuoteselostuksesta, ettei siinä ole rypsiöljyä? 
Balance oil  annos
 • Cell Membrane Fluidity Index eli solukalvojen juoksevuusindeksi kertoo siitä miten vitamiinint ja mineraalit imeytyvät. Suositeltu taso on 4 tai alle, ja minulla 12,4. Tähän pitäisi Balance Oilin auttaa. Tämä on muuten arvo josta en ikinä ole kuullutkaan.
 • Mental Strength Index  - Hmmm...tähän suhtauduin ihmetellen. Täytyy sanoa että se pisti hymyilemään ja miettimään että mitä ihmettä?!?  Pieni skeptikko nosti (taas) päätään ja mietin että ei päivää - henkinen tasapaino. Googlailin asiasta lisää ja löysin useammastakin lähteestä tietoa siitä että Omega3-rasvahapot saattavat parantaa mielialaa, lisätä tarkkaavaisuutta ja ne saattavat parantaa kognitiivisia toimintoja. Öljyn pitäisi periaatteessa olla avuksi mm. stressiin, masennukseen ja ahdistukseen. Stressiä on kyllä ollut enemmän tai vähemmän aina, mutta olisiko siihen osannut suhtautua toisin jos Omega-3 olisi vahvemmin ruokavaliossa. En osaa sanoa, enkä ota kantaa. Sen tiedän, että kun syön terveellisesti ja monipuolisesti, ja kun liikun paljon niin sekä keho että mieli voivat hyvin. Ja luulen että tämä pätee varmaankin kaikkiin ihmisiin.

Miltä Balance Oil maistuu?

Mausta on pakko sanoa, että se oli yllättävän hyvä. Minulla on sekä appelsiinin että sitruunan makuiset öljyt ja ne pystyn ottamaan ihan sellaisenaan, eikä sitä tarvitsee sekoittaa mihinkään. Huuhtelen kyllä suun vedellä, sillä öljyinen kitalaki ei ole kiva, mutta maku ei ole paha ollenkaan. Yllättävää! Pikkasen pelotti etukäteen että tämä olisi samanlainen makuyhdistelmä kuin tuttifrutti-kalaöljy - jaiks! Testattu on sekin!

Mitenkäs ruokavalio?

Syön yleisesti ottaen aika terveellisesti. Ruokavalioni koostuu tasapainoisesta kasvispainotteista ruokasuosituksten mukaisesta ruuasta. Mutta, käytän kyllä paljon maitotaloustuotteita ja syön kyllä herkkuja liikaa - leivon paljon (voita, sokeria ja vaaleita jauhoja), tykkään karkista ja  ruisleipiä kuluu liian monta päivässä. Tiedän kyllä tasan tarkkaan mikä ruokavaliossa on pielessä - välillä ryhdistäydyn, välillä lepsuilen - inhimmillistä.

 Jokatapauksessa - hörpin tuon öljyn loppuun ja katsotaan sitten arvot uudelleen. Jos ne inahtavat oikeaan suuntaan niin loistavaa! Muutan ruokavaliota enemmän kehon toimintaa tukevaksi tämän kevään ja kesän aikana. Meillä on kuitenkin vain yksi keho ja yksi terveys, ja siitä pitää pitää huolta. Crossfitin parissa olevista ihmisistä hyvin iso osa on jonkintyyppisellä Paleo- tai Zone-ruokavaliolla. Luulenpa että ryhtiliike tuohon suuntaan ruokavaliossani olisi paikallaan.
Voi kun tämän mukaan muistaisi elää joka päivä :)


Onko eroa olossa? 

Kaikenlaista kivaa sattuu samaan ajanjaksoon tämän testin kanssa. Olen hyvällä tuulella ja iloinen ja katson tulevaisuuteen positiivisesti. Tykkään keväästä ja auringosta, joten ne vaikuttavat positiivisesti mielialaan. Lisäksi vaihdoin työpaikkaa: perustin vähän aikaa sitten oman yrityksen, joten mieli on kyllä varsin valoisa, iloinen ja odottava. Olen nukkunut paremmin. Yöunet ovat olleet pidempiä ja levollisempia. Mutta en osaa sanoa mikä merkitys Balance Oililla on tähän. Olen käyttänyt sitä vasta niin vähän aikaa.

Muuta?

Balance Oil-testikausi jatkuu. Kunhan saan kontrollitestauksen tehtyä niin teen viimeisen postauksen aiheesta, jossa käyn läpi tulokset, kokemukset ja tuntemukset.Googlailin taas kaikenlaista ja tässä aiheeseen liittyviä artikkeleita suloisesti sekaisin:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3976923/  
http://www.psy-journal.com/article/S0165-1781(15)00384-4/abstract?cc=y= 
https://authoritynutrition.com/optimize-omega-6-omega-3-ratio/
http://virtaaravinnosta.com/tulehdus-kehossa-nain-se-sammutetaan-osa-1/
https://www.drweil.com/vitamins-supplements-herbs/vitamins/balancing-omega-3-and-omega-6/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15907142
https://bebrainfit.com/omega-3-benefits-brain/
http://www.umm.edu/health/medical/altmed/supplement/omega3-fatty-acids

Kommentit

 1. Tää on kyllä tosi mielenkiintoista. Etenkin, jos sulla tosiaan arvot lähtisi öljyn ansiosta nousuun/laskuun/vaimikäseoikeasuuntamilloinkinon :).

  Mulla on ollut meneillään joku ihme ikäkriisi (talven jäljiltä kalpea iho, kevätaurinko ja peili ei ole paras mahdollinen yhdistelmä..), mutta ajattelin, että ei se ruikuttamalla parane ja palautin taas itseni viherruotuun. On laiskottanut kaikkien vihersmoothieiden ym. teon suhteen viimeaikoina, mutta nyt kun niistä on taas tullut jokapäiväisiä, ei taas osaa kuvitella olevansa ilmankaan. Ja olen ihan vakuuttunut, että ihokin on jo heleämpi (no ehkä pientä liioittelun makua tossa sanassa), silmät kirkkaammat ja mielikin tyytyyväisempi. Ehkä tulee siitä vihreästä, ehkä siitä, että on itseensä tyytyväinen, kun pystyy tekemään ryhtiliikkeitä tai ehkä molemmista, en tiedä, mutta samapa toi.

  Mielenkiinnolla odottelen sun loppuraporttia. Hyvää mieltä siihen asti!

  VastaaPoista
 2. Heips, ja kiitos kommentista.
  Mielenkiintoinen tämä on omastakin puolestani. Odotan todella innolla mitä vertailutulos näyttää! Ja niinkuin olen luvannut, kerron asiat niin kuin ne ovat. Sekä hyvät että huonot.:)
  Terveellinen elämäntapa menee täälläkin vähän "kausittain". Välillä olen tosi tiukka ja välillä taas aivan liian lipsuva mieliteoille. Sen olen huomannut itsestäni, että JOS teen smoothien, niin syön terveellisesti koko päivän. Mutta jos en tee....niin saatan lipsutella pahastikin.
  Loppurapsa taitaa mennä tuonne heinäkuulle. Siihen asti yritän kiltisti muistaa ottaa päivittäisen annoksen.
  Reipasta kesän odotusta sinulle! Koitetaan olla puolin ja toisin lipsuttelemasta! :)

  VastaaPoista
 3. Hei, en löytänyt blogistasi jatkoa tälle kokeilulle..miten siinä sit kävi ja paraniko tulokset?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti