Whole 30 - enää viikko jäljellä

Nyt on viikot kaksi ja kolme takana Whole 30 ruokavaliosta. Ja kyllä, suorittamiseksi tämä on mennyt. Syöminen sujuu, mutta puuro ja leipä on mielessä joka päivä.
Leivon - mutten syö
Nälkä ei kylläkään pääse yllättämään, mikä on positiivista. Kasviksia saa syödä todella suuria määriä, ja niillä tulee täysi olo. Näitä täydennän kananmunilla ja muilla proteiinilähteillä. Pari kertaa on tullut tehtyä banaanilettuja ja niillä saa "makean nälkää" tyynnytettyä. Marjoja ja hedelmiä syön myös päivittäin. Niitä on kiva napostella.
Luvallinen herkku
Parina päivänä huomasin selkeästi että olin syönyt aivan liian vähän hiilareita. Tein kuitenkin aika pitkää päivää remonttikohteessa, ja siellä kun huhkii niin energiaa kuluu reippaasti. Fyysinen työ vaatii kunnon eväät - näin se vaan on! Muutaman kerran oli tosi kovia väsymyskohtauksia, ja olisin halunnut vaan mennä nukkumaan - onneksi tämä korjaantui, kun lisäsin aamuruokaan juureksia ja perunaa. Pyrinkin "jättämään tähteitä" päivälliseltä seuraavalle aamupalalle.
"kahvileipää"
Kun käy vieraita ja "pitää" kahvitella katan leivonnaisten lisäksi marjoja,hedelmiä, sekä pähkinöitä ja manteleita pöytään. Jokainen voi ottaa sitten lautaselle mitä parhaimmaksi näkee. Ajattelin, että tätä tapaa voisi kyllä jatkaa tämän Whole30 jälkeenkin.


Tuntemukset ja meinaanko jatkaa tätä?

En osaa sanoa onko tämä vaikuttanut mun oloon ihmeemmin. Olo ei ole sen kummoisempi kuin ennenkään, enkä tunne itseäni mitenkään erityisen energiseksi. Ihan tavallinen ja samanlainen fiilis kuin ennenkin.
aika tavanomainen lounas
En jatka näin tiukkana. Ajattelin, että jos pystyisi 80/20 suhteessa, niin se olisi hyvä. Ainakin treenipäivinä lisään puuron ja leivän valikoimaan. Mutta en iltapalaan, vaan ennemminkin aamuun tai heti treenin jälkeen nautittavaksi.
Kesäkurpitsa on huippukasvis!
Höttöherkuista pitäisi varmaan pysyä tulevaisuudessa irti, mutten ole ihan varma haluanko. Pikkasen koitan muuttaa suhtautumista. Syön herkun vain jos oikeasti haluan sen. En vain tavan vuoksi. Enkä syö korvikeherkkuja. Siis jos esimerkiksi hyvää pullaa ei ole tarjolla, niin en ota. Ja koitan niin, ettei käsi kävisi karkkikipolla, jos sellainen sattuu nenän eteen.

Ai niin, parasta on edelleen se, että sortumisia ei ole tullut! Jeeee - hyvä minä! :)

Kommentit

 1. Hyvä sinä tosiaan :). Ja kiitos tästä mukavan rehellisestä raportista, joka mun mielestä kertoo siitä, että sulla on ollut syömiset mallillaan jo aiemminkin (mikä jo olikin tiedossa), koska mitään maata mullistavia muutoksia olossa ei ole tapahtunut.

  Silloin kun kerroit aloittavasi tän, mietin, että on vähän sama kuin se kuukauden mittainen PH-dieetin aloittaminen (en edelleenkään tykkää tosta dieetti-sanasta) itselläni. Pelkäsin etukäteen pahempia vieroitusoireita just esim. leivästä, mutta unohtui heti ekana päivänä koko leipä ja kuukausi meni ihan heittämällä. Mutta jos nyt mietin, että haluaisinko aloittaa saman yhtä orjallisesti uudestaan, niin just nyt ei huvita :). Enkä tunne, että olis tarvistakaan. Siitä kun jäi kumminkin vakiona niin paljon hyvää (mm. vihersmoothiet ja kaikki se muu tummanvihreän ja mulle ennestään outojen kasvisten lisääntynyt käyttö) vakiona valikoimiin, niin ei tarvi niin hirveästi miettiä.

  Enää viikko ja se on sitten siinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, dieetti sana on kammottava. Ruokavalio tai "haaste" sopii paremmin. ;)

   Aika moni crossfittaaja syö tällä tavalla, ja halusinkin katsoa että miten tämä vaikuttaa treeneihin. Siis että vaikuttaako oikeasti. Enkä minä ole huomannut että vaikuttaisi positiivisesti - no ei vaikuta negatiivisestikään. Ja kuten sanoit, eroa ei nimenomaan huomaa, kun syön muutenkin suhteellisen terveellisesti.
   Tällainen tiukkapipoinen ruokailu rajoittaa vähän turhan paljon elämää, mutta ihan hauska testata taas miten tällainen haaste onnistuu. Hyvä pieni herättely :)
   Yllättävän nopeasti tämä on kyllä mennyt - kohta loppuu!!!

   Poista
 2. Kiva kuulla kokemuksiasi tästä ruokavaliosta. Hyvin olet jaksanut ilman repsahduksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Välillä on tehnyt kyllä tiukkaa - huh!

   Poista

Lähetä kommentti